U21 joukkueen leiri oli kokonaisuudessaan onnistunut

17.05.2023 13:45


Kuva: Timo Kupiainen

U21 nuorten maajoukkue vietti kaksi päivää Kisakalliossa testileirin merkeissä viime viikonloppuna. Joukkue harjoitteli jäällä keskittyen kamppailuun ja yhteisten pelitapojen löytämiseen. Testitulosten pohjalta keskusteltiin kesän harjoittelusta, jonka tulee olla monipuolista kestävyysteema kärjessä – unohtamatta levon ja ravinnon tärkeyttä. 

- Testitulokset yllättivät positiivisesti tässä vaiheessa, kuitenkin yhdessä sovittujen tavoitteiden mukaan niiden tulee parantua kesän aikana, päävalmentaja Nina Sundell avaa. 

Kisakallion jäähallissa oli ongelmia jään kanssa, minkä vuoksi sunnuntain jäävuorot peruuntuivat. Jäävuorot korvattiin sählyturnauksella, jossa hiki virtasi, ja nauru ja musiikki raikasi. 

- Ikävää, että jäävuorot ja etenkin pelijää peruuntui, mutta saatiin ryhmäydyttyä hyvin sen sijaan. Kokonaisuudessaan leiri oli hyvä, Sundell pohtii. 

Uusi kisaprojekti on edellistä huomattavasti lyhyempi, minkä vuoksi myös valmentajilla on pohtimista pelaajavalintojen kanssa. Materiaalia josta valita on kuitenkin kiitettävästi.

- Ollaan kyllä positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka hyvä porukka oli. Pelaajat oli tosi hyviä, eikä tässä mitää hätää ole, tuumaa U21 videovalmentajan roolissa operoiva Vesa Lönngren


Tuomas Juusela ottaa vastuun maalivahtien valmennuksesta.

Entisen U21 nuorten maalivahtivalmentaja Aura Lehtosen keskittyessä jatkossa ainoastaan naisten joukkueen valmennukseen hyppää Tuomas Juusela nuorten maalivahtivalmentajaksi tähän kisaprojektiin. Juusela on Helsinki Ringeten SM-joukkueen maalivahtivalmentaja, ja lupaa tuoda mukanaan uusia näkökulmia maalivahtien pelaamiseen sekä vinkkejä myös maalintekoon.

- Lähden innolla mukaan projektiin. On mukava päästä valmentamaan pelaajia, joiden on juniorista asti nähnyt pelaavan, ja tätä kautta oppii myös tuntemaan heitä jään ulkopuolella, Juusela hehkuttaa. 

Seuraava nuorten maajoukkueen leiri vietetään elokuun lopussa Kisakalliossa, ja rinki tiivistyy jälleen.