Vuoden palkittavat on julkistettu

16.05.2023 09:11

Vuoden Ringetteseura Forssan Palloseuran Juniorit. Kuva: Timo Kupiainen 

Suomen Ringetteliitto palkitsee vuosittain ansioituneita ringetteseuroja, -henkilöitä ja muita tahoja. Iloksemme saimme kaikkiin kategorioihin ehdotuksia omassa roolissaan ansioituneista henkilöistä ja tahoista. Ehdotuksia vuoden palkittavista ovat voineet tehdä yksittäiset henkilöt, liiton jäsenseurat sekä liittohallitus.  

Lisäksi liiton alaisissa sarjoissa joukkueet pääsivät äänestämään keskuudestaan kauden 2022–2023 parhaita, ja heidät on palkittu kevään mittaan joukkueiden viimeisten otteluiden yhteydessä.
 

Tässä ovat vuoden palkittavat kaudelta 2022–2023

Tulemme esittelemään palkittuja laajemmin Ringetteliiton sosiaalisen median kanavissa kevään ja kesän aikana.

Vuoden Ringetteseura Forssan Palloseuran Juniorit ry 
Forssan Palloseuran Juniorien kausi 2022–23 on hieno esimerkki seuratoiminnan jäntevästä kasvusta ja sen tuottamasta tuloksesta. Seura on ottanut sinänsä pieniä, mutta kokonaisvaikutukseltaan merkittäviä askelia eteenpäin. Pelaajapolku on vahvistunut, harrastetoimintaa on kehitetty, seuraan on hankittu osa-aikainen ringeten valmennuspäällikkö ja mediasuhteet on saatu hyvään kuntoon. Kasvu on tehty valtaosin omin voimin, omiin junioreihin tukeutuen, taloudellisesti viisasti ja erityisen hyvässä hengessä. Toiminnan laatua ollaan yhä parantamassa Tähtiseuraprosessissa. 

Vuoden ringettekoulu: Kiekko-Espoo
Kiekko-Espoon ringettekoulu ei ole malliesimerkki vain lajin piirissä, vaan kelpaa sellaiseksi minkä tahansa lajin liikunta- ja urheiluseuralle. Tämä ei perustu pelkästään valtavaan osallistujamäärään, jollaista ei voi saavuttaa ilman erityisen laadukasta ja asiakaslähtöistä toimintaa. Kiekko-Espoon ringettekoulusta saatu kokemus ja elämyksellisyys koskee niin lapsia kuin heidän vanhempiaan, joille kaikille toiminta on räätälöity tavalla, joka hakee vertaistaan. Kiekko-Espoo on tehnyt ringettekoulustaan tapahtumatuotteen, joka myy taitavan viestinnän ja markkinoinnin ohella itseään myös upean kokemuspalautteen kautta. Sellainen ei synny itsestään, vaan vaatii kovaa ammattiosaamista, ennakkoluulottomuutta, innovatiivisuutta ja sitkeyttä. Tämän hetken tilanne on seurausta pitkäaikaisesta määrätietoisesta ja taitavasta tekemisestä, joka toimii myös hyvänä esimerkkinä yhdistetyn ammatti- ja vapaaehtoistyön onnistuneesta vaikuttavuudesta. 

Vuoden ringettehenkilö: Pia Järvinen (Lahti Ringette)  
Pia Järvinen on upea esimerkki pitkäaikaisesta, kokonaisvaltaisesta ja laaja-alaisesta sitoutumisesta seuran sekä lajin toimintaan. Hän toimii valmentajana, lajimarkkinoijana ja ringettetyttöjen vanhempien taitavasti mukaan johdattelevana ”moniottelijana”. Pia Järvinen toimii samanaikaisesti kahden juniorijoukkueen vastuuvalmentajana, kolmella alueella toimivan ringettekoulun ”rehtorina” ja apuohjaajien sparraajana. 
Pia Järvisen työkuorma on vapaaehtoiselle valtava ja sen pitkäaikainen hieno hoitaminen esimerkki kenelle hyvänsä. Hän hallitsee ja hoitaa vastuualueensa aikaa ja itseään säästämättä. Vain isolla ringettesydämellä varustettu pystyy kaikkeen siihen, johon Pia Järvinen pystyy. 

Vuoden maalivahtivalmentaja: Ari Leppänen (Nurmijärvi Seven Ringettes)  
Ari Leppänen on toiminut ringeten maalivahtivalmentaja jo yli kymmenen vuoden ajan. Myös Nurmijärvi Seven Ringettes:ssä Ari on tehnyt pitkän uran ja hänen valmennuksensa kautta moni maalivahti on päässyt jopa maajoukkueisiinkin. Arissa yhdistyy vankka ammattitaito sekä helposti lähestyttävä olemus: ei siis ihme, että seuramme maalivahtijäillä riittää osallistujia. 

Vuoden juniorivalmentaja: Hanna Rantanen (Turun Toverit Ringette) 
Hanna on liikunnan ja urheilun rautainen ammattilainen (liikunnanopettaja), jolla on ringetestä vahva pelaajatausta. Hannan ote valmentamiseen on erittäin lapsilähtöinen ja kokonaisvaltainen: hän kehittää lasten liikuntataitoja monipuolisesti, eikä harjoittelu keskity vain ringeten lajitaitojen oppimiseen. Lapset viihtyvät Hannan valmennuksessa. Tästä todisteena on kuluvalla kaudella muodostettu yhdistelmäjoukkue, johon sulautui kauden aikana RNK:sta vaille joukkuetta jääneet pelaajat. He ovat olleet toimintaan niin tyytyväisiä, että kaikki ovat jatkamassa joukkueessa ensi kaudellakin. Hanna on aina valmis auttamaan muita joukkueita ja valmentajia ja kehittää mielellään oman joukkueen lisäksi koko seuran toimintaa. Hän on tiiviisti mukana valmennuksen ja lajikulttuurin kehittämisessä meidän alueella ja tekee yhteistyötä muiden seurojen kanssa 

Vuoden nuori ringettehenkilö Elsa Ikola (Blue Rings)
Elsa on seurassamme monessa mukana ja erityisen iso panos hänellä on Ringettekoulun vetämisessä ja D-joukkueen valmentajana toimimisessa. Elsa jakaa pelaajille omaa tietoaan lajista. Elsalla on positiivinen vaikutus joukkuehenkeen. Elsa auttaa myös muita joukkueita tarvittaessa. Elsalla on positiivinen vaikutus tyttöihin, koska hän on sekä esikuva naispuolisesta valmentajasta että roolimalli. 

Action*Fun*Sport: Tikkakosken Tikka 
Tikkakosken Tikka on hieno esimerkki seurasta, joka joutuu jatkuvuutensa varmistamiseksi tekemään moninkertaisen työn verrattuna ringeten valtavirta-alueilla toimiviin seuroihin. Tämä työ on mahdollista vain ylläpitämällä seurassa sellaista yhteishenkeä, joka kantaa arjen haasteiden yli. Tikkakosken Tikka on mieluisa turnausvieras ja seuran järjestämät tapahtumat kuuluvat lajin halutuimpiin. Seura on kokoaan vaikuttavampi ja mainio esimerkki siitä, millä ringette aikanaan löi itsensä läpi itsenäisenä liikunta- ja urheilulajina.   

Vuoden ringettemedia: Forssan Lehti
Forssan Lehti on koko kauden ajan kirjoittanut ahkerasti isoja ja positiivisia uutisia ringetestä. Lehdessä on ollut henkilökuvien lisäksi uutisia muun muassa peleistä, PeliBailuista, Ringetteviikosta ja Hippoluisteluista. FoPS Juniorit ja ringette ovat saaneet erittäin arvokasta näkyväisyyttä Forssan Lehden ansiosta.  

 

Onnittelut kaikille tahoille valinnasta!