U18 Juniorimaajoukkueen leirillä opeteltiin uusia toimintamalleja

03.05.2023 21:01

U18 Juniorimaajoukkueen kauden avausleiri saatiin onnistuneesti pakettiin vappuviikonloppuna. Ensimmäinen kolmen päivän leiritys vaati sekä fyysisesti että henkisesti paljon, muttei kuitenkaan vähentänyt naurun tai loistavien suoritusten määrää.

Koska uudet toimintamallit olivat ensimmäistä kertaa testissä, oli viikonloppu hyvä oppimisen mahdollisuus niin pelaajille kuin toimihenkilöillekin. Seuraavaan leiriin valmistautuminen on hyvä tehdä pohtien asioita, joita voidaan edelleen parantaa peilaten menneeseen leiriin. U18 Juniorimaajoukkue pääsi tällä kertaa ainoana ringeten maajoukkueista valtaamaan Kisakallion, mikä helpotti esimerkiksi tilanvarauksia ja muita käytännön asioita. 

Leiri aloitettiin perjantaiaamuna Kisakallion Urheiluopiston asiantuntijoiden – Anne Rikalan ja Dionne Poundsin – vetämillä luennoilla, joissa pohdittiin ryhmässä ja yksin itsetuntemukseen ja kehittävään harjoitteluun liittyviä asioita. Kisakallion luentojen lisäksi jokainen pelaaja pääsi tuttuun tapaan keskustelemaan kaksin maajoukkueen valmentajan kanssa leirin aikana. Pelaajien ennakkotehtävänä oli pitää harjoituspäiväkirjaa, jonka pohjalta pystyttiin yhdessä miettimään esimerkiksi tulevaa kesäharjoittelua.

- Kannustamme maajoukkueen suunnalta järkevään ja kärsivälliseen harjoitteluun. Maltillisesti liikkeelle, jolloin kehittyminen tapahtuu johdonmukaisesti niin sanotun superkompensaation kautta, täsmentää päävalmentaja Heidi Petrell.

Ennen kesää sekä kesän lopussa leiritykseen kuuluu fysiikkatestejä, kuten lihaskunto- ja PIIP-testejä. Uusi ikäluokka 2007 sai kehuja hyvästä lähtötasosta etenkin PIIP-testin tuloksissa, mikä oli positiivista. 

- Tästä erityismaininta 2007 ikäluokalle, hienoa huomata tällainen (hyvä lähtötaso). 2006 ikäluokka taas osoitti taattua laatua jäällä, he ovat särmä ikäluokka! Petrell hehkuttaa. 

Kumpikin ikäluokka ahersi siis myös jääharjoituksissa, joihin kuuluivat erilliset pelijäät ja maalivahtien oma jää valmentaja Sini Mäkelän johdolla. 

Kolmipäiväinen leiritys tuo paitsi erilaista ohjelmaa, myös lisää aikaa ryhmäytyä ja viettää vapaa-aikaa, mikä on hyvä ja toivottu asia aiempien kausien palautteiden perusteella. Perjantain koulupäivän tehtävien tekemiselle on myös varattu aikaa. 
 

UUSI JOUKKUEENJOHTAJA JA PÄÄVALMENTAJA ONNISTUNEEN NÄYTÖN MYÖTÄ KOHTI AMMATTIVALMENTAJUUTTA

U18 johtoryhmä sai tälle leirille täydennystä, kun joukkueenjohtajan pesti siirtyi pitkään mukana olleelta Tytti Järviseltä Forssan Palloseurasta tulevalle vahvistukselle Arla Anderssonille. Andersson otettiin ilolla vastaan ja hän suoriutui uudesta tehtävästä mallikkaasti.


Joukkueenjohtaja Arla Andersson

Valmentajan ammattitutkintoa (VAT) käynyt U18 Juniorimaajoukkueen päävalmentaja Heidi Petrell suoritti näytön opintoihinsa perjantain jääharjoituksissa, ja on askeleen lähempänä ammattivalmentajaksi valmistumista.

Yhtenä tärkeänä oppina viikonlopusta käteen jäikin päävalmentaja Petrellin pohdinta erilaisista rooleista.

- Maajoukkueleirillä voit ottaa roolin, joka ei ole entuudestaan tuttu. Vaikket luokassa tai joukkueessa olisi äänekäs ja ensimmäisenä viittaamassa, niin täällä saa vapaasti koittaa toisenlaista roolia: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi, vastaa kysymyksiin, viittaa!
 


U18 päävalmentaja Heidi Petrell suoritti VAT-näytön leirijäällä. 


Seuraavana 12.-14.5. viikonlopun aikana leireilevät U21 nuorten maajoukkue sekä naisten maajoukkue.