Finaalipäivänä ratkottiin sijoitukset – C-nuorten Suomen mestaruus matkasi Forssaan!

09.04.2023 00:00

FoPS on C-nuorten Suomen mestari 2023! (Kuva: Timo Kupiainen)

Kolmas ja viimeinen turnauspäivä! Unihiekat oli karistettu silmistä ja äänet avattu hyvissä ajoin, kun heti päivän ensimmäisessä pelissä tunnelmaa nostatti katsomosta raikaavan kannustuksen lisäksi Hyvinkään turnauksen ensimmäinen voitto. Päivän toinen peli ei myöskään jättänyt katsojia kylmäksi ratkaisun Lukon ja Ka-Pa 51:n välillä venyessä aina rangaistuslaukauksiin asti. Tällaisen alun jälkeen päivästä ei voinut tulla kuin loistava.

Aurinkoinen sää ja ratkaisuottelut saivat ringettekansan liikkeelle ja kaikissa otteluissa katsomot olivat täynnä äänekkäitä kannustajia. Finaalipäivänäkin hallille saapuneiden viihtymisestä pitivät huolen positiiviset ja äänekkäät fanit sekä loppuun saakka taistelevat joukkueet.

Harjoitushallin puolella ratkottiin sijoitukset 9-17. Tiukin kamppailu käytiin Nokian ja Helsingin välillä sijoista 9 ja 10, kun vuorossa oli päivän toinen rangaistuslaukauskilpailu. Lopulta ottelu päättyi Nokian voitonjuhliin. Areenan puolella puolestaan taisteltiin välierät, mitalipelit sekä sijoitukset 5-8. Kaikkien otteluiden lopputulokset ja joukkueiden sijoitukset löytyvät täältä. Tunnelmia hallilta sekä muunmuassa pelaajien haastatteluja on tuttuun tapaan päivitetty turnauksen Instagram-tilille @ringettecsmturnaus.

Pronssipelissä kohtasivat EKS 07 ja Lahti

Pronssista tänä vuonna taistelivat vuoden 2022 C-SM-turnauksen voittaja Lahti sekä sarjataulukon perusteella ehkä ennakkosuosikkina turnaukseen lähtenyt EKS 07. Molemmat joukkueet olivat selkeästi kääntäneet välierän pettymyksen taistelutahdoksi ja pronssiset mitalit olivat tiukasta taistelusta päätellen haluttua tavaraa. Ensimmäisen erän alku mentiin hienoisessa Lahden hallinnassa, mutta EKS oli tehokas maalipaikoissa ja pääsi 2-0 johtoasemaan erän puolessa välissä. Nopeasti tämän jälkeen Lahti onnistui kaventamaan, mutta EKS pääsi minuutin päästä kuittaamaan takaisin. Loppuerässä molemmat pääsivät vuorollaan pyörittämään hyökkäyspäässä ja EKS onnistui maalinteossa vielä kertaalleen, eli erätauolle lähdettiin lukemissa 4-1.

Lahti lähti hakemaan kavennusosumia vaihtamalla maalivahtia toiseen erään. Tämä erä meni kuitenkin hieman enemmän EKS:n hallinnassa, vaikka Lahti ei taistelua missään vaiheessa hellittänytkään. Loppulukemat kirjattiin 6-3 ja pronssimitalit pujotettiin espoolaisten kaulaan.

EKS 07 voitti pronssia. (Kuva: Timo Kupiainen)

FoPS on C-nuorten suomenmestari 2023

Kun finaaliottelussa kohtasivat FoPS ja Blue Rings C-07, oli tunnelma hallissa virittäytynyt huippuunsa. Sadat vanhemmat, muiden joukkueiden pelaajat, perheenjäsenet ja muut ringetteihmiset pitivät meteliä yllä jo ennen joukkueiden saapumista jäälle. Itse ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kuten odottaa saattoi, ja vaarallisia tilanteita nähtiin heti puolin ja toisin. Molempien joukkueiden otteista näki, että nyt on tosi kyseessä ja tämä on se hetki, jota varten on koko kausi harjoiteltu. FoPS siirtyi kuitenkin pitkän pyörityksen päätteeksi 1-0 johtoon pelikellon näyttäessä 6:40. Kamppailu jatkui tasaisen tiukkana, mutta vajaa kolme minuuttia ennen erän loppua forssalaiset onnistuivat maalinteossa toistamiseen. Blue Rings pääsi vielä erän lopussa kahden pelaajan ylivoimalle, mutta erätauolle siirryttiin lukemissa 2-0.

Toisessa erässä kova taistelu jatkui, eikä kumpikaan joukkue päästänyt vastustajaa helpolla. Erän ensimmäinen maali nähtiin ottelun 25. peliminuutin kohdalla, kun FoPS kasvatti johtoaan lukemiin 3-0. Pelin loppu meni enimmäkseen FoPS:n hallinnassa, vaikka Blue Rings onnistuikin kuittaamaan läpiajosta vielä 3-1 kavennuksen. Ottelu päättyi tuoreen suomenmestarin FoPS:n juhliin ja Järvenpään jäähalli repesi liitoksistaan.

Hopeaa sai Blue Rings C-07. (Kuva: Timo Kupiainen)

C-nuorten Suomen mestari 2023 FoPS. (Kuva: Timo Kupiainen)

Turnauksen AllStars-pelaajat on valittu

Finaaliottelun jälkeen palkittiin turnauksen All Stars -kentällinen. Palkitut pelaajat:

Maalivahti – Pihla Ikonen, KaPa-51

Puolustaja – Kia Lyytikäinen, Blue Rings C-07

Puolustaja – Fanni Koski, Lukko

Hyökkääjä – Nelli Vilen, FoPS

Hyökkääjä – Hilla Haataja, EKS 07

Keskushyökkääjä – Olivia Ollila, Lahti

C-SM-turnauksen 2023 All Stars -palkitut. (Kuva: Timo Kupiainen)

Turnausjärjestäjät kiittää ja kuittaa!

C-nuorten kauden huipentuma on nyt saatu päätökseen. Oli meidän ilomme olla mukana järjestämässä tätä ainutlaatuista tapahtumaa ja mahdollistaa tämä kokemus osallistuneille joukkueille. Hallilla kohtasimme satoja iloisia ringetteihmisiä sekä pääsimme todistamaan pelaajien ikimuistoisia hetkiä – kiitos teille kaikille! Turnausjärjestelyt ja -puitteet saivat teiltä myös paljon positiivista palautetta, kiitämme ja arvostamme näistä jokaista. Nyt on meidänkin aika rauhoittua kevään viettoon. Nähdään jäähalleilla taas viimeistään syksyllä!

Haukkojen edustusjoukkue kiittää kaikkia turnaukseen osallistujia! (Kuva: Timo Kupiainen)