Toinen turnauspäivä tarjoili vauhtia ja vaarallisia tilanteita

08.04.2023 00:00

Panosten kasvaessa vastustajia pyrittimiin pysäyttämään lähes keinolla milla hyvänsä. (Kuva: Timo Kupiainen)

Toinen turnauspäivä saatiin käyntiin heti aamusta, kun ensimmäinen peli startattiin kello 8.30. Jäällä nähtiin taas toinen toistaan taitavampia suorituksia, kun kilpailu kahdeksan parhaan joukkoon pääsystä kävi kuumana. Pelien päättyessä jäällä ja katsomossa koettiin suuria tunteita, kun toisilla unelma kirkkaimmasta palkinnosta oli taas askeleen lähempänä, mutta toisaalta osalla päällimmäisenä tunteena oli suuri pettymys.

Alkulohkojen sijoitukset saatiin ratkottua iltapäivään mennessä, jonka jälkeen oli aika käynnistää jatko-ottelut. Pelit olivat odotetusti erittäin tiukkoja ja tasaisia, ja monessa ottelussa lopputulosta saatiin jännittää aivan viimehetkille asti. Kovat panokset näkyivät jokaisen joukkueen pelaamisessa. Pelaajat jättivät kentälle kaikkensa ja vähän enemmän, minkä seurauksena syntyi välillä koviakin kolareita, milloin vastustajan, laidan tai joskus jopa tuomarin kanssa. Onneksi pahemmilta haavereilta kuitenkin vältyttiin.

Huippuunsa hiottujen joukkuepelien lisäksi kentällä nähtiin upeita yksilösuorituksia ja eilisen tapaan tuuletuksia, jotka viimeistään sytyttivät hallin runsaspäisen yleisön. Katsojia olikin saapunut paikalle vielä eilistä enemmän kannustamaan omiaan, mikä piti hallin tunnelman korkealla aamusta iltaan. Mukaan oli tarttunut tietenkin omat kannustusvälineet sekä katsomossa raikuneet kannustushuudot. Saimme nauttia myös upeasta lajiyhteisöllisyydestä yli seurarajojen, kun joukkueet saapuivat katsomoon kannustamaan toisiaan omien peliensä välissä.

Jotta turnausfiiliksiin voi palata vielä ennen hallille saapumista sunnuntaina, otathan haltuun turnauksen Instagram-tilin @ringettecsmturnaus. Timo Kupiaisen mielettömät turnauskuvat löytyvät täältä, ja otteluiden tulokset täältä.

Päätöspäivänä ratkotaan sijoitukset – ja lopulta kauden 22-23 suomenmestari 

Puolivälieriin paikkansa selvittivät seuraavat joukkueet: EKS 07, Lukko, VG-62, Lahti, FoPS, KaPa-51, Blue Rings C-07 ja Jyske. Neljän parhaan joukkoon näistä itsensä taistelivat EKS 07, Lahti, FoPS sekä Blue Rings C-07. 

Sijoista 9-10 pelaavat huomenna Helsinki ja NoU, kun taas sijat 11-12 ratkotaan Haukkojen ja Tikan välillä. Lopuista sijoituksista kamppailevat NSR, EKS 08, LuKi-82, Hyvinkää ja Blue RIngs Rockets.

Ensimmäiset mitalit ratkotaan Areenalla kello 15.00 pronssipelin merkeissä. Kirkkaimmat palkinnot ja kauan tavoiteltu suomenmestaruuspokaali jaetaan samassa hallissa kello 16.05 alkavassa finaalissa.