RNK Flyers on Suomen mestari 2023!

30.03.2023 08:30

kuva: Timo Kupiainen

SM-finaalien kolmas näytös RNK Flyersin ja NoU Ringeten välillä käytiin keskiviikkona Raision Kerttulassa lähes 400 katsojan edessä. RNK johti ottelusarjaa 2-0 ja sillä oli mahdollisuus ratkaista mestaruus kotonaan. Sen se myös teki luvuin 8-4 ja Raisiossa juhlitaan Suomen mestaruutta kuuden vuoden tauon jälkeen!

Kolmas SM-finaali lähti terävästi liikkeelle, kun heti ottelun alkuun kotijoukkue RNK nappasi johdon itselleen. Upean syöttökuvion päätteeksi Marianna Kuiko pamautti renkaan aivan maalin yläkulmaan vain 24 sekunnin pelin jälkeen. NoU tuli kuitenkin nopeasti tasoihin, kun se pääsi pyörittämään kahden pelaajan ylivoimaa ja Elina Raesola ujutti renkaan ohi RNK:n maalilla torjuneen Maria Perkkolan. Kotijoukkue siirtyi vielä erän loppupuolella 2-1 johtoon, kun Emmi Metsä-Tokila viimeisteli hienon yksilösuorituksen päätteeksi rystypuolelta sisään.

RNK tuli myös toiseen erään ryminällä kaukaloon, kun heti ensimmäisen vaihdon aikana kotijoukkue kilisteli maalirautoja kahdesti. Pyöritys kääntyi RNK:n jäähyn myötä kuitenkin toiseen päähän, ja vierasjoukkue NoU tuli Maria Wetterstrandin laukauksella tasoihin ajassa 19:36. Tasaisesti virrannut erä näki seuraavan osumansa neljä minuuttia ennen pitkää erätaukoa, kun Susanna Tapani laukoi terävästi kotijoukkueen jälleen johtoon. RNK pääsi vielä erän loppuun pyörittämään ylivoimaa ja kotijoukkueen kapteeni Tapani huudatti Kerttulan jäähallia vieden RNK:n 4-2 johtoon. Tapani täydensi kypärätemppunsa vielä ennen pitkää erätaukoa ja toiselle puolikkaalle lähdettiin kotijoukkueen 5-2 johdossa.

- Tasaista vääntöä kaksi erää. Meillä ei ole hätää, tullaan perästä ja tehdään pari myös, NoU:n Kaisa Viren kommentoi kahden ensimmäisen erän jälkeen.

- Alku oli aika terävä, nopeasti tuli maaleja ja jäähyjä. Tasaiset erät, lopun maalit tulivat hyvään paikkaan. Rengashallinta meille ja rengasta verkkoon, niin hyvä tulee! RNK:n Jasmin Kiiski analysoi avauspuolikkaan päätteeksi.

Kolmannen erän alkuun RNK pääsi jälleen ylivoimalle, eikä maalinsuulle vaihdettu Kaisa Katajisto voinut mitään Anne Pohjolan laukoessa kotijoukkueen jo neljän maalin karkumatkalle. NoU kampesi maalieron pian takaisin kolmeen, kun Wetterstrand onnistui toistamiseen yllättämään Perkkolan RNK:n maalilla. Vierasjoukkue tuli kahden maalin päähän erän loppupuolella, kun ylivoimalla Raesola tarjoili Roosa Saloselle renkaan maalin eteen. Vapaana seisseellä Salosella oli helppo työ veivata rengas verkon perukoille.

Päätöserään lähdettiin tiukoissa 6-4 lukemissa, ja ottelun panokset alkoivat näkyä kentällä kovien otteiden merkeissä. Tämä johti NoU:n jäähyyn, jonka aikana RNK:n Tapani vei takatolpalta kotijoukkueen 7-4 johtoon. NoU:n sortuessa jäähyilyyn, RNK:n oli helppo pitää vierasjoukkue loitolla. Tapani lisäsi RNK:n johdon neljään ajassa 53:40, ja mestaruusjuhlien valmistelut aloitettiin ottelun kulisseissa. NoU haki kavennusosumia useamman kertaa ilman maalivahtia, mutta kotijoukkueen kurinalainen puolustus piti NoU:n hyvien maalintekopaikkojen ulkopuolella. NoU otti vielä rangaistuksen kaksi minuuttia ennen loppua, joten RNK tyytyi pitämään rengasta loput peliajasta. Päätössummeri aloitti villit mestaruusjuhlat Raisiossa, missä Suomen mestaruutta on viimeksi juhlittu kauden 2016-2017 päätteeksi!

- Tänään sattui tulemaan minulle maalipaikat ja onneksi meni sisään. Kyllä ne meidän kentässä yleensä jollekin tulee ja ne pitää vaan aina hyödyntää. Ihan uskomaton peli! Tapani kommentoi mestaruuden ratkaissutta finaalia Ylen haastattelussa.

- Puolustettiin erittäin tiiviisti koko joukkueen voimalla. Voitontahto joukkueella oli niin kova, että enää ei Nokialle lähdetä, niin päätettiin pistää sarja poikki tänään. Kovat oli tänään kovia, RNK Flyersin päävalmentaja Timo Himberg summasi ylpeänä joukkueestaan.

- Todella ylpeä meidän joukkueesta. Aikamoisen suon läpi tarvottiin kauden aikana, kaikki annettiin ja se riitti nyt tähän, NoU:n hyökkääjä Salonen kommentoi hopeamitaliin päättynyttä kautta.

- 3-0 ei jättänyt selittelyjen varaa. Kaikki jäi kentälle, kuten ennen peliä sovittiin. Upea joukkue ja olen ylpeä, että saan olla osa sitä, NoU:n valmentaja Kosti Salonen toteaa.

SM-finaalisarja: RNK Flyers - NoU Ringette 3 - 0

La 25.3. RNK – NoU 7-6 (0-1, 4-2, 2-2, 1-1)

Su 26.3. NoU – RNK 1-8 (0-1, 1-2, 0-4, 0-1)

Ke 29.3. RNK – NoU 8-4 (2-1, 3-1, 1-2, 2-0)

SM-sarjan parhaat ovat tässä

SM-jatkosarjan joukkueet ovat äänestäneet keskuudestaan oman sarjansa kauden 2022–2023 parhaat. Äänestyksen perusteella kauden parhaiksi valitut palkittiin joukkueensa viimeisten otteluiden yhteydessä.

Vuoden tuomari: Oona Kuusisto