Lahti Ringette on B-nuorten Suomen mestari 2023

27.03.2023 16:14

Lahti Ringette on B-nuorten Suomen mestari 2023. (kuva: Timo Kupiainen)

Lauantaina Tuusulassa pelattiin B-nuorten SM-finaalisarjan toinen ottelu. Edellisen viikonlopun kohtaamisessa Lahti voitti Blue Ringsin kotonaan lukemin 8-2, joten näin finaalisarja oli katkolla ensimmäistä kertaa lahtelaisille. Ottelu tarjosikin lähes 350-päiselle yleisölle todellisen jännitysnäytelmän, jonka päätteeksi Lahti pääsi juhlistamaan B-nuorten Suomen mestaruutta!

Pelin alku oli vauhdikas, kun ensimmäisen kolmen minuutin aikana tuli jopa kolme maalia. Lahti aloitti maalinteon, kun Enni Suokas onnistui maalinteossa ajassa 1.44. Johtoasema ei kuitenkaan säilynyt kauaa, sillä Blue Rings tasoitti ottelun ajassa 2.13 Enna Rokan osumalla. Tämän jälkeen Lahti siirtyi jälleen johtoon Olivia Ollilan osumalla. Ensimmäisessä erässä ei nähty muita maaleja. Toisessa erässä Blue Rings hallitsi ottelua ja onnistui maalinteossa jopa viisi kertaa. Maalintekijöinä toimivat Lucinda Kuusela, Rokka kahdella osumalla, Vilma Laine ja Tuuli Hämäläinen. Vierasjoukkue Lahti otti aikalisän erän puolessa välissä, mutta se ei siivittänyt vielä tässä kohtaa Lahden maalintekoa. Näin ollen pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 6–2-johtoasemassa.

Kolmannessa erässä ei nähty maaleja ollenkaan. Neljännen erän alussa Ida Suokas toi Lahden jälleen peliin mukaan, kun hän onnistui maalinteossa ja kavensi tilanteeksi 6-3. Tästä alkoikin Lahden hurja neljännen erän loppukiri, kun myös Ollila onnistui jälleen maalinteossa. Blue Ringsin aikalisä tuotti kuitenkin tulosta ja hetki tämän jälkeen kotijoukkueen Jenni Mikkola ehti viedä kotijoukkueen 7-4-johtoon. Lahti pääsi pelamaan pitkän neljän minuutin ylivoiman, jonka aikana joukkue käytti uskomattoman tehokkaasti hyödykseen ja onnistui maalinteossa peräti neljä kertaa: ensin Pihla Alapuranen ja Emma Kainiemi toivat joukkueen maalin päähän. Tämän jälkeen Ollila viimeisteli hattutemppunsa ja tasoitti pelin 7-7-lukemiin. Kun vielä Alapuranen ja Kainiemi osuivat molemmat kertaalleen, pääsivät lahtelaisjuhlat käyntiin päätössummerin soidessa! Loppulukemiksi kirjattiin 7-9 vierasjoukkueelle, ja näin Lahti Ringette on B-nuorten uusi Suomen mestari.

Kauden 2022-2023 BSM-hopeamitalistijoukkue Blue Rings. (kuva: Timo Kupiainen)


Pelin jälkeen palkittiin BSM-sarjan AllStars-maalivahtina Lahden Elisa Korajoki ja hyökkääjänä Emma Kainiemi.

-Pitkällä erätauolla kasasimme pakettimme ja päätettiin yhdessä, että tehdään ihme. Kun saimme tehtyä kolmannen maalimme, pääsimme vauhtiin ja yhdessä päätimme kiriä maali kerrallaan kiinni. Halusimme olla Suomen mestareita tänään. Ekassa kahdessa erässä tämä ei näkynyt, mutta joukkueena käänsimme kelkan ja nyt olemme Suomen mestareita, Lahden valmennus kommentoi pelin jälkeen.
 

B-nuorten Ykkössarjan kultaa Naantaliin

VG-62 on B-nuorten ykkössarjan mestari. (kuva: Jarkko Ahola)

Viime viikolla Nokialla ensimmäisen kiinnityksen kultaan ottanut VG-62 pääsi pelaamaan finaalisarjan toisen ottelun kotiareenallaan Naantalissa. Ensimmäinen erä oli melko vähämaalinen, ja erässä nähtiinkin vain kaksi osumaa, joista molemmat kotijoukkueen toimesta. Ensin VG-62:n Josefina Vire onnistui hyödyntämään maalintekopaikan reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Toista maalia saatiin odottaa erän loppuun asti, kunnes Essi Ruohonen onnistui laittamaan renkaan verkkoon 5-3-ylivoimalla Josefina Vireen ja Ellen Rissasen syötöistä. Toisessa erässä VG-62 käytti jälleen yhden pelaajan ylivoiman hyväkseen, kun Ellen Uschanow onnistui maalinteossa. Erän lopussa vierasjoukkue NoU pääsi avaamaan maalisarakkeensa, kun Sonja Eskola kavensi tilanteeksi 3-1. Tätä iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun VG-62:n Matilda Jokinen kuittasi heti seuraavassa vaihdossa vieden VG-62:n jälleen kolmen maalin etumatkalle ennen pitkää erätaukoa.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, jonka teki NoU:n Satu Reunanen. Erä oli jäähyrikas, ja erässä nähtiinkin yhteensä seitsemän jäähyä. Ottelun viimeinen erä jatkui kolmannen erän vähämaalisella teemalla, ja ainoastaan VG:n Uschanow onnistui ohittamaan vastustajan maalivahdin Mette Saarisen illan toisellaan. Näin yli satapäinen kotiyleisö pääsi tuulettamaan 5-2-voittoa ja VG:n B-nuorten ykkössarjan mestaruutta.

Ottelun jälkeen palkittiin myös NoU:n Titta Toiminen BSM-sarjan AllStars-puolustajana.

-Vastustaja käytti tehokkaammin maalipaikat hyödykseen ja runsaat jäähyt vaikuttivat ottelun kulkuun. Haimme hyvää peliasennetta ja yhteistekemistä ja siihen myös päästiin, NoU:n valmentaja Saara Erasvuo kommentoi pelin jälkeen.

-Meidän tytöt näytti mitä tarkoittaa joukkue. Kaikki pelasivat toisilleen, tukivat ja onnistuivat yhdessä. Se erotti meidät tänään vastustajasta. Maalivahdista lähtien meidän puolustus ja hyökkäys toimi todella hyvin. Onnistuimme hyödyntämään maalipaikat hyvällä prosentilla, ja puolustus- ja maalivahtipeli hoiti loput. Teemana tähän päivään oli pelata yksinkertaista klassista omaa peliä jalat liikkeellä, kun tiesimme nopeutemme ja vahvuutemme riittävän, VG-62:n valmennus iloitsi.

 

B-nuorten ykkössarjan hopeamitalit matkasivat Nokialle. (kuva: Jarkko Ahola)
 

Kauden 2022-2023 AllStars-kentällinen ja vuoden valmentaja ovat valittu

B-nuorten sarjasta palkitaan joukkueiden pelaajien ja valmentajien äänestystulosten perusteella All Stars -kentällinen sekä sarjan vuoden valmentaja. 

Vuoden valmentaja: Lauri Korpela, Rauman Lukko 

All Stars -kentällinen:

Maalivahti: Elisa Korajoki, Lahti Ringette 

Puolustaja: Tuuli Laakkonen, Kiekko-Espoo

Puolustaja: Titta Toiminen, Nokian Urheilijat 

Hyökkääjä: Emma Kainiemi, Lahti Ringette 

Hyökkääjä: Ella Tarssanen, Kangasniemen Palloilijat -51

Keskushyökkääjä: Siiri Lahtinen, Rauman Lukko