Annastiina Pylvänäiselle Liikunnan ansiomitali

13.03.2023 08:28

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Tänä vuonna palkittujen joukossa oli ringette-edustusta, kun Kangasniemen Palloilijoiden ringette- ja seuratoimija Annastiina Pylvänäiselle myönnettiin Liikunnan ansiomitali.

-Arvostan tunnustusta ja olen siitä kiitollinen. Koen sen konkreettisena arvostuksen osoituksena vuosien saatossa tehdystä vapaaehtoistyöstä liikunnan ja urheiluseuran hyväksi. Tärkein kiitos itselleni on kuitenkin se, kun jäähallilla eri-ikäisiä harrastajia tulee ja menee pitkin iltaa ja nauru raikaa ja tiedostan, että olen osa kokonaisuutta, Pylvänäinen kertoo.

Annastiina Pylvänäinen on toiminut KaPan seuratoiminnassa ringettevalmentajana, lajivastaavana, joukkueenjohtajana ja hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Pylvänäinen tekee arvokasta vapaaehtoistyötä päivästä toiseen kangasniemeläisen ringeten ja koko seuran eteen.

-Olen nöyrästi ylpeä seurastamme ja toiminnasta, jota olemme onnistuneet yhdessä luomaan. Ringette on suosittu laji Kangasniemellä, ja toki pyrimme vaalimaan sen asemaa jatkossakin sitoutumalla ja kehittämällä toimintaa. Harrastajia on toistaiseksi riittänyt niin, että laadukas joukkuetoiminta on ollut mahdollista, mutta pienenevät ikäluokat asettavat varmasti haasteita tulevaisuudessa. Tavoitteena on pyrkiä järjestämään harrastusmahdollisuus ja pelipaikka mahdollisimman monelle, jos se vaan sääntöjen puolesta on mahdollista.

Jäähallilla vietettyjä vuosia muistellessa erityisesti valmentaminen nousee esiin.

-Itselleni antoisinta näiden vuosien aikana on ollut valmentaminen. Olen saanut kunnian olla mukana matkalla, jonka aikana pienistä innokkaista tytöistä on kasvanut hienoja nuoria naisia ja taitavia pelureita, Pylvänäinen päättää.


Suomen Ringetteliitto ry onnittelee Annastiinaa tunnustuksesta ja kiittää hänen ringeten eteen tekemästä pitkäjänteisestä työstä!