Pudotuspelit käyntiin B-nuorten kilpasarjoissa

09.03.2023 14:13

Kuva: Timo Kupiainen

Kevätauringon pilkahdukset tarkoittavat sitä, että vihdoin pääsemme nauttimaan mitalitaistojen huumasta aikuisten ja nuorten kilpasarjoissa! Tulevana viikonloppuna B-nuoret mittelevät finaalipaikoista BSM- ja Ykkössarjassa.

Molempien sarjojen playoff-ottelut pelataan samaa kaavaa noudattaen: Sunnuntaina 12.3. välierissä kohtaavat neljä joukkuetta, jotka pelaavat välieräottelun paras yhdestä -systeemillä. BSM-sarjassa sarjavaiheen voittanut Rauman Lukko kohtaa kotikaukalossaan Blue Ringsin, kun taas sarjakakkosen Lahden vieraaksi matkustaa sarjakolmonen EKS Espoosta. B-nuorten Ykkössarjassa puolestaan sarjavaiheen voittanut NoU Ringette pelaa FoPSia vastaan, ja toisessa välieräparissa kohtaavat Naantalin VG-62 sekä Hyvinkää Ringette.

Molemmissa sarjoissa otteluparien voittajat menevät finaalisarjaan ja välierien hävinneet joukkueet ratkaisevat pronssimitalin kohtalon viikon päästä sunnuntaina 19.3. pelattavassa pronssiottelussa. Finaali pelataan paras kolmesta systeemillä. Kotietu on sarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella, ja pelipäivät ovat 19.3., 25.3. ja tarvittaessa 26.3.2023.