Tie Huipulle -turnaus kokosi nuorten pelaajien huiput Tikkurilaan viikonloppuna

02.02.2023 17:17

Tie Huipulle -turnaus pelattiin onnistuneesti viime viikonloppuna Vantaan Tikkurilassa. 

Tapahtumaan oli koottu neljä joukkuetta: U21 nuorten maajoukkueesta kaksi peliryhmää ja U18-juniorimaajoukkueesta 2005 ja 2006 syntyneiden peliryhmät. U21 Valkoiset voitti turnauksessa kaikki ottelunsa ja samalla koko turnauksen. U21 Siniset sijoittuivat toiseksi, ja 2006 syntyneet ylsivät voittoon pronssiottelussa, jonka he pelasivat 2005 syntyneitä vastaan. 


U21 Siniset ja U21 Valkoiset/Kuva: Timo Kupiainen

U21 nuorten maajoukkue on syksyn MM-kisojen jäljiltä siirtynyt nopeasti uuden kisaprojektin pariin. Valmennus piti turnausta onnistuneena kokonaisuutena. Tyytyväisiä oltiin muun muassa uusien asioiden nopeaan sisäistämiseen ja niiden toteuttamiseen kentällä. Turnauksessa pelasi viisi MM-kisoissa otteillaan vakuuttanutta pelaajaa, useita juniorimaajoukkueesta nuoriin siirtyneitä pelaajia sekä maajoukkuetapahtumien ensikertalaisia. 
 

- Taitoa kentällä riitti, ja oli kiva nähdä miten uudet pelaajat otettiin ryhmään mukaan. Valmennus toivottaa tsemppiä koko ryhmälle kevään peleihin, summaa U21 nuorten maajoukkueen päävalmentaja Nina Sundell.
 


U18 2005/Kuva: Timo Kupiainen

2005 ikäluokka kulki viimeistä kertaa U18-juniorimaajoukkueen univormussaan yhdessä. Viikonloppu oli jännittävä ja sitä oli odotettu jo pitkään. 

- Joukkue pystyi kasvamaan jokaisessa pelissä ja niiden välissä uskomattoman paljon. Kaikki osa-alueet, joita yhdessä pohdittiin ja painoitettiin, toteutuivat. Olemme ylpeitä ”nollavitosista” ja haikeudella lähetämme heidät urallaan eteenpäin kohti tulevaisuutta. Jokainen voi olla ylpeä sekä edesottamuksistaan turnauksessa että kasvustaan läpi U18-maajoukkueprojektin – myös muissa leirityksissä mukana olleet, U18-juniorimaajoukkueen päävalmentaja Heidi Petrell kertoo tyytyväisenä. 


U18 2006/Kuva: Timo Kupiainen

“Nollakutosilla” esiin nousi tiiviiksi muodostunut yhteishenki sekä joukkueen valmius ottaa ohjeita vastaan. Ikäluokan halu kehittää omaa pelaamistaan on valmennuksen mukaan huikea. 

U18-joukkueet pohtivat leirin aikana myös maajoukkueen arvoja sekä painavia eettisiä kysymyksiä. Eettisyys Urheilussa -luento painottui häirintätapauksiin, ja tarkemmin ottaen kiusaamisen erilaisiin muotoihin, joista lähes jokaisella oli valitettavasti jonkinlaisia kokemuksia. 

- Turvallinen ilmapiiri tukee rehellistä ja läsnäolevaa pysähtymistä vaikean aiheen äärelle ja nuoret urheilijat osallistuivat ihailtavan tosissaan ja suurella sydämellä pohdintaan, Petrell tuumaa.

- Haluamme puolestamme tukea turvallisuuden tunnetta lajimme parissa antaen maajoukkueen puolesta työkaluja ongelmatilanteiden kohtaamiseen. Tämän lisäksi vankkumatonta tukea tarvitaan myös joukkueen ja seuran aikuisilta ja toimihenkilöiltä, Petrell lisää. 

Suurien kiitosten aika

Turnauksen lopussa nähtiin myös koskettavat jäähyväiset, kun U18 toimihenkilöiden tiimi kukitti pitkäaikaisen joukkueenjohtajansa Tytti Järvisen, joka toimi tapahtumassa viimeistä kertaa juniorimaajoukkueen joukkueenjohtajan roolissa.

U18 tiimi haluaakin kiittää parhainta joukkueenjohtajaamme Tyttiä valtavasta panoksesta toimintaamme viimeisen viiden vuoden aikana, ja niistä lukuisista kerroista, kun oman perheen ajasta aikaa on käytetty rakkaan lajimme puolesta. Tytti on kuin liima meidän kaikkien välillä ja kuin auringonsäteet marraskuussa. 

Erityiskiitoksen haluaa vielä ilmaista Heidi Petrell yhteistyöstä: "'Selkä selkää vasten' kuten meillä on tapana sanoa. Mikä tahansa yhteisö tarvitsee Tytin kaltaisen supertekijän riveihinsä! Never change Tytti-rakas!"


Kuvassa: (etummaisesta takimmaiseen) Marianna Rautavirta, Tytti Järvinen, Heidi Petrell, Lotta Hallanoro, Pia Pullinen