Viime viikonloppuna U21 ja U18 maajoukkueet kokoontuivat jälleen Kisakallioon

08.12.2022 19:14


Kuva: Timo Kupiainen

U21 nuorten maajoukkue pääsi aloittamaan MM-kisojen jälkeen uuden ryhmän projektin. Valtaosa pelaajista on kulkenut maajoukkuepolkua Timanttileiriltä asti, mutta mukana oli myös uusia kasvoja maajoukkueleirityksessä. 

U21 pääsi laittamaan itsensä koville fysiikkatesteissä sekä jääharjoituksissa. Maajoukkueiden seuraava tapahtuma on Tie Huipulle -turnaus, ja pelilliset harjoitteet olivatkin suuressa roolissa leirillä. 

Nuorten maajoukkueesta halutaan yhteenhitsautunut ryhmä niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Vauhdikkuus jäällä kertoo hyvästä asenteesta ja yritteliäisyydestä, mikä ajaa kutakin yksilöä suoriutumaan paremmin. Kun pelaajilta kysyttiin maajoukkueen arvoista, nostivat he korkealle etenkin tasa-arvoisuuden ja yhteisöllisyyden. Vaikka maajoukkueleireillä näkyy paine onnistumisesta, niin kannustaminen, hyvistä suorituksista kehuminen ja yhdessä jännittäminen loi turvallisen ilmapiirin, jossa positiivisuus tarttuu joukkueen jäsenestä toiseen. Yhdessä sovitut tavoitteet ja ahkerointi niiden eteen arjessa on nuorten maajoukkueen pelaajille tärkeää. 

 

u18-juniorimaajoukkueen teemoina pelitilanteet ja itseluottamus


Kuva: Timo Kupiainen

U18 pelaajat pääsivät nauttimaan maajoukkueleiristä muun muassa jääharjoitusten, ryhmätehtävien sekä lettukestien muodossa. 

Ryhmätehtävissä teemana oli itseluottamus ja joukkuehenki. Lisäksi taidonnäytteitä annettiin Tiktok-videoissa, joita tarjoillaan nuorten ja junioreiden yhteisellä Tiktok-tilillä.

Jyväskylän yliopistossa liikuntafysiologiasta väitöskirjaa tekevät Ida Löfberg ja Vera Salmi luennoivat kummallekin ikäluokalle nuoren naisurheilijan terveydestä. Luennolla kerrytettiin arvokasta tietoa muun muassa kuukautiskierron vaikutuksista urheilijan arkeen. 

Jäällä ikäluokat 2005 ja 2006 harjoittelivat erikseen. Molemmilla ryhmillä teemoina jäillä oli pelitilanteet kuten 1vs1 ja 2vs1 kamppailut, ja niitä päästiinkin hiomaan leirin kolmella jäällä. Lisäksi viimeisellä jäällä totuttuun tapaan laitettiin taidot todenteolla testiin, kun leiripelit päättivät onnistuneen leirin.

 

Sekä U18-juniorimaajoukkueen ikäluokat että U21 nuorten maajoukkue kokoontuu seuraavan kerran tammikuun lopussa Vantaan Tikkurilaan Tie Huipulle -tapahtumaan. Tulethan paikan päälle nauttimaan vauhdikkaasta turnauksesta!

Tie Huipulle -maajoukkuetapahtuman yhteydessä Tikkurilassa 28.-29.1.2023 pelataan Kohti Unelmia -minigamesturnaukset, joihin ilmoittautumisen ja lisätiedot löydät Ringetteliiton nettisivuilla/tapahtumakalenterissa.

Leirin tunnelmia lisää sosiaalisissa medioissa!

Instagram: @ringettejuniorteamsfi

Facebook: Ringette Junior Teams Finland

Tiktok: ringettejrteamsfin