Esittelyssä Suomen maajoukkueiden esimerkillään johtavat kapteenistot

21.10.2022 11:28


Kuva: Juha Lindvall

Naisten maajoukkueen kapteenisto on täynnä kokemusta. Kapteenin C on ommeltu RNK Flyersin Susanna Tapanin pelipaidan rintaan. Apukapteeneina toimivat lajilegenda Anne Pohjola, niin ikään RNK Flyersista sekä Kiekko-Espoon Katariina Kurikko. Vaikka kaikilla kolmella on kokemusta kapteenistoon kuulumisesta omissa seurajoukkueissaan, oli kaikille kapteenivalinta suuri kunnia.

- Olen todella otettu, että sain tällaisen luottamuksenosoituksen joukkueelta. Asian kuultuani meni hetki että sisäistin kunnolla asian, mutta onneksi asiasta kerrottiin meille hyvissä ajoin ennen kisoja, maajoukkueessa varakapteenina aikaisemmin toiminut ja nyt kapteenin rooliin astuva Tapani avaa tunnelmiaan kapteenivalinnan jälkeen.

Koko kapteenisto kokee, että rooli on merkittävä. Sen ei kuitenkaan tulisi muuttaa toimintaa mitenkään. Jokainen heistä on valittu rooliin omana itsenään.

- Mielestäni oman toiminnan pitäisi pysyä tismalleen samanlaisena oli kirjain rinnassa tai ei, Kurikko sanoo.
Kapteenin tärkeimmiksi ominaisuuksiksi kaikki kolme sanovat omalla esimerkillä johtamisen sekä hyvät kommunikaatiotaidot.

- Tärkeää on, että pystyy jokaisessa hetkessä, niissä vähän heikommissakin, luomaan uskoa joukkueeseen ja joukkueen tekemiseen. Tietynlainen periksiantamattomuus, Pohjola lisää.

Tämän vuoden kisajoukkue on yhdistelmä kokemusta ja nuoruuden intoa. Tämän kapteenisto kokee olevan ennen kaikkea suuri vahvuus. Joukkueessa on myös kova työmoraali, ja kaikki tekevät kovasti töitä yhteisen tavoitteen eteen.

- Jokaiselle pelipaikalle löytyy maailman kärkipelaajia ja joukkueessa on valtava voittamisen kulttuuri, Tapani toteaa joukkueestaan ylpeänä.

Ringettemaajoukkueen matkaa kohti kotikisoja voit seurata sosiaalisessa mediassa – nappaa kanavat seurantaan sivun alareunasta. 

 


Kuva: Juha Lindvall

U21 nuorten kapteenisto valittiin joukkueen äänestyksellä, jonka tuloksena pääkapteenin C:tä kantaa rinnassaan RNK Flyersissa pelaava Enni Ojala. Varakapteeneina Ennin rinnalla on Nokialle Ilveksestä siirtynyt Maria Wetterstrand sekä Helsinki Ringeten Kia Kosunen. Koko kolmikolla on aiempaa kokemusta kapteenin roolista seurajoukkueissa. Nuoresta iästään huolimatta Kosunen ja Ojala ovat toimineet SM-joukkueidensa varakapteeneina, ja Wetterstrand on puolestaan johdattanut Ilvestä kapteenin roolissa useampia vuosia. 

Nuorten maajoukkuetta johdattaa sekä pelillisesti että henkisesti kypsä kolmikko nuoria pelaajia. Kapteenin merkki ei aiheuta heille paineita, vaan esimerkillinen toiminta tulee luonnostaan. 

- En koe, että kapteenina oleminen toisi lisää paineita, sillä tehtävään on kuitenkin valittu sen perusteella minkälainen olen joukkueen keskuudessa. Ajattelen että silloin omana itsenä oleminen riittää, kapteeni Ojala avaa. 

Kapteenisto on yhtä mieltä siitä, että maajoukkueen kapteenin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu positiivinen asenne ja helposti lähestyttävä luonne. 

- Kapteeniston vastuulla on myös joukkueen hengen luominen, sillä mitä enemmän porukka tsemppaa toisiaan, sitä parempi fiilis aitiossa on ja se näkyy myös kentällä, Wetterstrand täsmentää.

Etenkin MM-kisojen hektisessä aikataulussa kapteenisto korostaa pelipäivien fiiliksen nostattamista. Kapteenisto huolehtii myös käytännön asioista toimien esimerkiksi välikätenä valmennuksen ja pelaajien välillä, jotta muu joukkue saa keskittyä ainoastaan olennaiseen. 

Esimerkillä johtaminen tulee niin ikään kapteenistokolmikolle luonnostaan.

- Kentällä kapteenisto johdattaa joukkuetta pelaamalla jokaisen tilanteen loppuun asti koko pelin ajan, Ojala lisää.

Sisu, voitontahto ja työnteko – siihen tiivistyy U21 nuorten kisajoukkue kapteeniston sanoin. 

 

Sekä naisten että nuorten maajoukkueen pelaajaesittelyt ovat käynnissä someissa, otathan kanavat viimeistään nyt seurantaan!

Suomen ringettemaajoukkue
Facebook: Suomen naisten ringettemaajoukkue
Instagram: @ringettemaajoukkue

U21 nuorten maajoukkue
Facebook: Ringette Junior Teams Finland
Instagram: @ringettejuniorteamsfi
 

Muista myös ostaa liput syksyn ringettespektaakkeliin ja nauti ringette-elämyksestä, jollaista ei ole koskaan aikaisemmin nähty! Osta liput syksyn ringettespektaakkeliin täältä.