Ringetteliitto tukee Roosa nauha -kampanjaa

17.10.2022 12:45


Kuva: Timo Kupiainen

Suomen Ringetteliitto ja Syöpäsäätiö tekevät yhteistyötä Roosa nauha -kampanjan hyväksi.

Yhteistyö tulee näkyväksi Espoon MetroAreenalla järjestettävissä ringeten maailmanmestaruuskilpailussa 3.-6. marraskuuta 2022. Tällöin Suomen naisten ja U21-nuorten maajoukkueet kantavat pelipaidassaan kampanjan maailmanlaajuista tunnusta toivoen, että heidän taistelunsa voitosta saisi yhä useamman lähtemään mukaan myös työhön syövän voittamiseksi.

Roosa nauhan taustalla olevalla Syöpäsäätiöllä ja Suomen Ringetteliitolla on yhteinen tavoite. Tukea parhaita kykyjämme nousemaan maailman parhaaksi. Suomen ringettenaiset ovat hallinneet lajia, vaikka haastajana on ollut selvä määrällinen ylivoima. Samoin suomalainen syövän hoito kuuluu maailman huippuluokkaan, huomattavasti suurempien kansakuntien joukossa.

Kumpikaan ei ole sattumaa, vaan osoitus oikein kohdennetuista voimavaroista, pyrkimyksestä yhä parempaan ja intohimosta kantaa Suomen lippua hyvän asian puolesta. Molemmissa aivan keskeisenä tekijänä on vapaaehtoisten halu auttaa tavalla, joka hyödyttää mahdollisimman montaa kamppailussa, jossa on aina ”kaikki pelissä”.

Syövän voittaminen on mahdollista ja yhtä askelta lähempänä, kun syöpätutkimukselle tarjotaan yhä parempia mahdollisuuksia. Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanja on elintärkeä osa tätä. Suomen Ringetteliitto toivoo, että lajin kotikisoja paikan päällä tai YLEn kanavilla seuraavat lähtevät mukaan kampanjaan ja pukevat sinivalkoisten värien ohella myös Roosa nauhan ylleen. Näin toimimalla meillä kaikilla on mahdollisuus olla voittajien puolella.

Yhteistyöstä antavat tarvittaessa lisätietoja Suomen Ringetteliiton toiminnanjohtaja Anu Pitkänen (050 375 9223) ja Syöpäsäätiön viestintäpäällikkö Carita Päivänen (050 590 5415).