Ringette osaksi TAHDON päänäyttelyä MM-kisojen alla

06.10.2022 08:00

 Suomen Ringettemaajoukkueen pitkäaikainen kapteeni, seitsenkertainen MM-kultamitalisti Marjukka Virta lahjoitti maajoukkuepaitansa vuodelta 2019 urheilun ja liikunnan kansalliskokoelmaan TAHTOON. (kuva: TAHTO) 

Ringette nousee osaksi Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON päänäyttelyä loppusyksyksi. Maajoukkueuransa päättäneen Marjukka Virran luovuttamat esineet ovat osana päänäyttelyä 24.10. alkaen.

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä ja uusia näkökulmia urheilu- ja liikuntakulttuuriin. TAHDOSSA toimiva Urheilumuseo on valtakunnallinen vastuumuseo ja alansa ainoa yleismuseo Suomessa.

TAHDON päänäyttely koostuu viidestä teemasta, jotka ovat pukuhuone, Helsinki 1952, elämysurheilu, sankaruus sekä lumi ja jää. Espoossa pelattavien MM-kotikisojen alla 24.10. alkaen päänäyttelyn pukuhuone-teemassa ovat esillä myös ringettelegenda Marjukka Virran lahjoittamat esineet. Pukukoppiin pääsee muun muassa Virran ensimmäinen ja viimeinen MM-kultamitali, sekä edellisten MM-kilpailujen (2019) pelipaita, jossa hän päätti maajoukkueuransa ja voitti viimeisen MM-kultansa maajoukkueen kapteenina.

Lisätietoa TAHDOSTA ja näyttelyistä TAHDON nettisivuilla.


MM-kisoissa myyntiin tuleva kisajulkaisu sisältää mm. alekupongin, jota näyttämällä katsoja pääsee vierailemaan TAHTOON -50% hintaan. Kisajulkaisut ovat ostettavissa MM-kisoissa paikan päältä jäähallien myyntipisteistä.

 

Virran pelinumeron jäädytys käynnistää Suomen MM-taipaleen Turussa - kyseessä ensimmäinen jäädytys Suomen ringettehistoriassa

Virta on kansainvälisesti maailman menestynein ringettepelaaja seitsemällä maailmanmestaruudellaan. Näistä kuusissa MM-kilpailuissa hän toimi Suomen maajoukkueen kapteenina (2007-2019), minkä aikana Suomi ei hävinnyt ainuttakaan maaottelua. Lisäksi hänen saavutuslistaltaan löytyy muun muassa MM-hopea, seurajoukkueiden maailmanmestaruus, yhdeksän SM-kultaa ja peräti 16 SM-mitalia. Virta päätti maajoukkueuransa kahdeksansissa MM-kilpailuissaan Kanadan Burnabyssa syksyllä 2019. Kunnioittaakseen hänen uraansa, Suomen Ringetteliitto on päättänyt jäädyttää Virran pelinumeron 4.

- Marjukka Virta on monen superlatiivin huippu-urheilija, jonka saavutukset ovat suomalaista urheiluhistoriaa, millä mittarilla tahansa. Ykkönen on ykkönen, myös tätä erityisen juhlavaa perinnettä ringetessä käynnistettäessä, kertoo Suomen Ringetteliiton puheenjohtaja Markku Koli.

Pelinumeron jäädytys järjestetään Suomen ja Kanadan ensimmäisen harjoitusottelun yhteydessä Turussa Rajupaja Areenalla (ent. Marli Areena) tiistaina 1.11.2022 klo 18:00. Rajupaja Areena on myös Virralle erityisen tuttu nuoruusvuosien kotihallina, jossa hän muun muassa pelasi uransa ensimmäisen SM-sarjaottelun.

- Tuntuu uskomattomalta, että saan olla ensimmäinen pelaaja, jonka pelinumero jäädytetään. Aika meni kuin siivillä pelatessa, eikä sitä oikein missään vaiheessa pysähtynyt miettimään, että mitä kaikkea sitä onkaan tullut saavutettua. On ollut etuoikeus saada pelata aina maailman parhaiden kanssa. Ja suurin kunnia on ollut saada toimia kapteenina uskomattoman taitavassa joukkueessa. Kiitos kaikille, kun olette tehneet tällaisen kunnianosoituksen minulle mahdolliseksi, Virta kommentoi tunteikkaana.

Ringeten MM-kilpailut ja samanaikaisesti pelattavat U21 nuorten MM-kilpailut järjestetään Espoossa 31.10.–6.11.2022. Turussa pelattava harjoitusottelu käynnistää Suomen Ringettemaajoukkueen MM-taipaleen, ja kyseisen harjoitusottelun jälkeen kaikki MM-ottelut pelataan jatkossa Espoossa Tapiolan harjoitusjäähallissa ja loppuviikosta Espoo Metro Areenalla. Tule katsomaan Turkuun Rajupaja Areenalle, kun Suomi kohtaa Kanadan ensimmäistä kertaa peräti kolmeen vuoteen harjoitusottelussa. Tätä poikkeuksellista mahdollisuutta et halua missata! 

Liput otteluun:

aikuiset 10€

lapset (4-16v) 5€


Osta liput otteluun Ticketmasterin nettisivuilta. Kaikki MM-ottelut näet Ticketmasterin nettisivuilla täältä.

 

Lisätiedot:

Yvonne Koch
Maajoukkueen viestintävastaava

Suomen Ringetteliitto ry
+358 44 9925450

mj.viestinta@ringette.fi


Liitteet

Lataa lehdistömateriaalit täältä. Kuvat vapaaseen käyttöön kuvaajan nimi mainiten.