Suomalaiset erotuomarit MM-kotikisoihin ovat valittu

27.09.2022 16:59

Kuvassa Oona Kuusisto. Kuva: Suvi Huttunen

 

MM-kisojen tuomareiksi Suomesta on valittu kolme pitkän linjan erotuomaria: Oona Kuusisto, Jere Auvinen ja Teemu Järvenpää. Suomalaisten erotuomareiden valinta MM-kisoihin on ollut pitkä prosessi, joka on käynnistetty jo 2021, kun erotuomaririnkiin nimettiin seitsemän ehdokasta. Siitä lähti vuoden kestänyt erotuomaritarkkailu, joka kulminoitui loppukesästä 2022 tehtyihin erotuomarivalintoihin.

”ETT nimesi kesällä 2021 kuusi tuomaria MM-kisarinkiin. Yksi nimi lisättiin listaan vielä syksyllä 2021. Näihin tuomareihin kohdennettiin otteluvalvontaa ja heidän taitojaan pelinjohtamisessa ja pelitilanteiden tuomitsemisessa seurattiin kauden 2021–2022 ajan. Näistä seitsemästä tuomarista ETT nimesi lopulta kolme MM-kisoihin”, kertoo Erotuomari- ja toimitsijatyöryhmän (ETT) puheenjohtaja Katriina Keskitalo valitsemisprosessista.

"Erotuomareiden valitseminen kisoihin on pitkä prosessi. Valinnoissa painoarvon saavat tuomareiden jäällä otteluissa antamat näytöt. MM-kotikisohin valittiin tuomarit, joilla on kykyä tehdä päätöksiä nopeasti ja olla johdonmukaisia tuomioissaan”, erotuomarien pääkouluttaja Veera Lempiäinen lisää. 

Kuusisto, Auvinen ja Järvenpää ottivat kaikki uutisen vastaan ilahtuneina. Tavoite MM-vihellyksestä onkin ollut kaikilla vahvasti mielessä jo pidemmän aikaa. 

”On suuri kunnia, että kaikkien tuomareiden joukosta juuri minut on valittu MM-kisoihin. Tähän on tähdätty yli vuosi ja se on myös perheeltä vaatinut venymistä sekä ymmärrystä. Nyt saatiin mahtava palkinto työlle”, Auvinen kommentoi.

”MM-kisat ovat olleet tähtäimessäni viimeiset pari kautta, olen saanut alle paljon hyviä SM-sarjan pelejä ja pystynyt kehittämään omaa tekemistäni. Valinta kisoihin osoittaa, että olen tehnyt oikeita juttuja ja osaamiseeni luotetaan”, Kuusisto pohtii.

"Odotan nopeita ja vauhdikkaita pelejä, joissa taitavat pelaajat näyttävät osaamistaan." kertoo Järvenpää, joka on nähty MM-areenoilla jo aikaisemminkin 2016 Helsingin MM-kilpailuissa. 

 

Olethan tutustunut jo MM-kotikisojen nettisivuihin? Löydät MM-kisat myös somesta seuraavista kanavista: 

Facebook: World Ringette Championships 

Instagram: worldringettechampionships 

Liput kaikkiin MM-kotikisojen otteluihin myy Ticketmaster