PeliBailut pilotoidaan ES alueella

28.09.2022 14:39


Kuva: Timo Kupiainen 

Pilotoimme Etelän-Suomen alueella tällä kaudella 2022–2023 ringeten ystävyysotteluita ja miniturnauksia seurojen kesken, konseptin nimi on PeliBailut. 

Ringetteen on saatu mukaan uusia seuroja. Heillä on ringettekouluissa eri-ikäisiä lapsia, joten sarjaan lähteminen on vielä haasteellista yli-ikäisyys sääntöjen vuoksi. Sama haaste on ajoittain myös jo toiminnassa olevilla ringettekouluilla ja seuroilla. 

Tästä syystä haluaisimme käynnistää lajin pariin mukaan tuleville ja juuri aloittaville lapsille uuden toimintamallin matalalla kynnyksellä. PeliBailujen tavoitteena on lajiin ja pelitapahtumiin tutustuminen sekä pelaamaan pääseminen. 
Ajatuksena pelibailuissa on lähtökohtaisesti kasata joukkueita, jotka voitte itse rakennella seuranne uusista aloittelevista lapsista, jotka vasta aloittelevat tai ovat juuri aloittaneet ringettetaipaleensa. Mutta jos tarvitsette täydennystä, saatte ottaa mukaan myös seuranne juuri aloittaneita lapsia. Tapahtumissa voimme myös sekoitella porukoita, jotta kaikki pääsevät osallistumaan ja pelaamaan. Mukaan voi siis lähteä pienelläkin porukalla. 

Säännöt tapahtuman järjestämiselle ovat hyvin väljät ja PeliBailut on helposti toteutettavissa jo muutaman tunnin jääajalla.

Mikäli teidän seuranne on kiinnostunut osallistumaan ensimmäiseen kertaan, joka on lauantaina 29.10 klo 11:00–13:00 Kisakallion urheiluopistolla, olettehan yhteydessä kouluttajaamme Tytti Järviseen syyskuun loppuun mennessä aluekouluttaja.jarvinen@ringette.fi  
Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus ruokailuun Kisakalliossa omakustanteisesti. 

Mukaan mahtuu vielä seuroja ja osallistuminen on mahdollista kaikille seuroille. Ensimmäinen pilottikerta on maksuton! 

Keväälle olemme kaavailleet kolmea Pelibailu tapahtumaa, tammikuulle, helmikuulle ja maaliskuulle. Jäämaksu on jatkossa 120€/2h Kisakalliossa ja kulut jaetaan osallistuvien seurojen kesken.