U18-juniorimaajoukkueille tärkeää kansainvälistä kokemusta syksyn ystävyysotteluista – peliryhmät nimetty

29.08.2022 16:50


Kuva: Viivi Väätänen

U18-juniorimaajoukkueen ikäluokat 2005 ja 2006 leireilivät edellisviikonloppuna 20.-21.8. Kisakallion Urheiluopistolla. 2006 syntyneet kokoontuvat seuraavaksi leirillä joulukuussa, ja 2005 pääsee nauttimaan MM-kotikisojen huumasta lauantaina 29.10. pelattavassa ystävyysottelussa USA:ta vastaan. 

2005 syntyneiden U18-maajoukkueen rosteri tulevaan ystävyysotteluun USA:ta vastaan valittiin elokuun leirin sekä menneen kesän perusteella. Kaikkien aikojen kärkituloksia piip-testeissä ei nähty, mutta sen sijaan moni muu ominaisuus on verrattain hyvällä tasolla. Kesäharjoittelu näkyi positiivisesti testitulosten kokonaisuudessa, kuten kuuluukin. 

Valmennus on tyytyväinen rosterin kokonaisuuteen myös siitä näkökulmasta, että edustettuna on monta eri seuraa. Seuroissa tehdään hienoa työtä, ja valmennus kertoo iloitsevansa, kun pienemmätkin seurat näkyvät maajoukkueiden listoilla. 

2005 syntyneiden peliryhmä listattuna täällä.

- Olimme melko yksimielisiä valinnoista, vaikka toki jokainen pelaaja siihen harkittiin tarkasti. Ystävyysottelua pelaamaan lähtee varmasti motivoitunut, iloinen porukka kovalla asenteella, U18-juniorimaajoukkueen päävalmentaja Heidi Petrell kertoo luottavaisena.

Myös 2004 syntyneet tulevat pelaamaan kansainvälisen ystävyysottelun kohdatessaan Ruotsin maajoukkueen keskiviikkona 2.11. Espoon Tapiolassa. 2004 syntyneiden taitoa pursuava peliryhmä julkaistiin jo kesällä – katso lista pelaajista täältä

 

Kansainväliset pelit, joita 2004 ja 2005 syntyneet juniorit pääsevät pelaamaan, ovat valmennuksen mukaan useammasta syystä iso juttu.
2004 ikäluokkaa korona kuritti maajoukkueen näkökulmasta hyvin ankarasti. Muiden maajoukkuetapahtumien joukossa kauden päätapahtuma Tie Huipulle -turnaus peruttiin 2004 ikäluokan osalta kumpanakin U18-kautena. 

-Tie Huipulle -tapahtumaan kutsutaan aina 15+2 ikäluokkansa sen hetken kärkipelaajaa, eli tapahtuma on ehdottomasti maajoukkueiden kauden kohokohta. Nyt on ihanaa saada annettua tytöille "korvausta" useasta aiemmasta pettymyksestä, Petrell iloitsee. 

Tapahtumien peruuntumisten lisäksi Petrell nostaa myös kansainvälisten kokemusten merkityksen suureen rooliin. 

- U18-joukkueet eivät tällä hetkellä pelaa kansainvälisiä pelejä. Juniorimaajoukkueen mittakaavassa tulevat ystävyysottelut ovat suurenmoinen tilaisuus kokea jotain aivan erilaista ja vieläpä kotikisojen huumassa! Olette kaikki lämpimästi tervetulleita seuraamaan pelejä paikan päälle sekä seuraavien maajoukkueiden tulevaisuuden tähtiä! Toki tulette näkemään, että he ovat sitä jo nyt, Petrell hehkuttaa. 

 

Kisakalliossa lauantaina 29.10.2022 pelattava ystävyysottelu on katsojalle ilmainen ja loistava tapa aloittaa MM-kisaviikko kansainvälisissä tunnelmissa. Espoossa pelattavaan ystävyysotteluun myydään lippuja nyt, ja voit varmistaa oman paikkasi katsomossa ostamalla ne täältä.

La 29.10. klo 15:00 U18 2005 - USA | Kisakallion Urheiluopisto, Lohja

Ke 2.11. klo 13:45 U18 2004 - Ruotsi | Tapiolan harjoitusjäähalli, Espoo