Uusi ikäluokka sai ensikosketuksen maajoukkuetoimintaan viime viikonloppuna

12.08.2022 07:47

 


Kuva: Viivi Väätänen

Timanttileiri järjestettiin viime viikonloppuna ringeten virallisessa valmennuskeskuksessa Kisakalliossa. Vuonna 2007 syntyneet ringettetaiturit pääsivät näyttämään taitojaan turnauspeleissä ja taitojäällä sekä tietenkin fysiikkatestien muodossa. 

Takana oli kesätauko joukkueen yhteisistä harjoituksista, ja osa pelaajista otti kesän jälkeen ensimmäisiä kosketuksiaan jäähän Kisakalliossa. Siitä huolimatta kentällä nähtiin upeita suorituksia. 

-Taitoa, pelejä jäällä sekä tietysti perinteiset testit, jotka valmistavat näitä hiomattomia timantteja kohden seuraavaa askelta, joka on U18-juniorimaajoukkue. Jäällä lennetään ja nautitaan, mutta fysiikassa on vielä hiottavaa, kommentoi monia vuosia juniorimaajoukkuetta valmentanut Opri Aromaa

Uuden ikäluokan pelaajien jännitys Kisakalliossa oli käsinkosketeltavaa, ja Timanttileirin tarkoituksena onkin kannustaa pelaajia haastamaan itseään sekä totutella maajoukkuetoimintaan tulevaa varten.

-Ota itsellesi tältä leiriltä yksi tavoite. Tee töitä sen eteen. Vuoden päästä kun näemme, ole ylpeä työstäsi, jota olet tehnyt, Aromaa summaa. 

Timantit nähdään pääosin C-sarjoissa tulevalla kaudella, heidän vauhdikasta menoaan kannattaa seurata!