Naisten maajoukkueen testileirillä tiivistahtinen viikonloppu - valmennustiimiin uusia vahvistuksia

10.05.2022 16:00

 

Kuva: Yvonne Koch

Naisten maajoukkue leireili 6.-8.5 ringeten virallisessa valmennuskeskuksessa Kisakalliossa. Vuoden ensimmäisellä testileirillä oli 20+4 pelaajaa.

Paljon jääaikaa kaikille pelaajille

Viikonloppu tarjosi pelaajille paljon jääaikaa. Kaikille tuli 4 kpl 1,5h jäätreeniä ja siihen päälle kaksi täysimittaista ottelua. Yhdelle pelaajalle kertyi viikonlopun aikana lähes 10h jääaikaa ja niiden lisäksi oli ohjelmassa muuta oheistoimintaa ja fysiikkatestejä. Perjantain ja lauantain päätteeksi oli järjestetty ohjattu lihashuolto, joka oli varmasti kaikille tarpeen. 

-Ottelut vedettiin läpi vielä pienillä kokoonpanoilla mikä toi oman lisämausteen fyysisen puolen osalta. Leirille valittu pelitapa oli aggressiiviinen, mikä osiltaan lisäsi leirin kuormitustasoa, maajoukkueen päävalmentaja Pasi Kataja kertoo.

Ennen leiriä Kataja kertoi, että tarkoituksena on nimenomaan testata pelaajien fyysistä ja psyykkistä kestävyyttä kovassa rasituksessa. Pelaajien odotettiin myös pystyvän sisäistämään ja toteuttamaan valmennuksen antamat ohjeet ja muutokset kesken pelin.

-Leiri täytti kaikki ne odotukset mitä siltä lähdettiin hakemaan, Kataja toteaa.

Seuraava näytönpaikka pelaajille on tulevan elokuun leiri, jonka jälkeen kisajoukkue alkaa lopullisesti hahmottumaan. Sitä ennen kuitenkin pelaajat pitävät pienen huilin, jos sitä ei ole kerennyt sarjapelien jälkeen pitämään.

-Sitten määrätietoisen harjoittelun kautta valmistautumaan tuleviin haasteisiin, Kataja avaa maajoukkueen tulevaa ohjelmaa.

Uusia vahvistuksia valmennustiimiin

Maajoukkueen valmennus sai viikonloppuna vahvistuksia, kun psyykkinen valmentaja Janica Järvenpää sekä videovalmentaja Jaakko Lauronen liittyivät mukaan tiimiin. Tervetuloa mukaan Janica ja Jaakko!