Näin pelataan MM-kotikisoissa ensi syksynä

21.04.2022 12:24

Suomi emännöi kuuden vuoden tauon jälkeen ringeten MM-kilpailuja, kun sekä naisten että nuorten MM-kisat pelataan Espoossa 31.10.-6.11.2022. MM-kisojen turnausformaatti on nyt julkaistu.
 

kuva: Andre Vandal

Naisten maailmanmestaruus ratkeaa Sam Jacks Poolissa

Suomi ja Kanada taistelevat naisten maailmanmestaruudesta Sam Jacks Poolissa. MM-kulta ratkeaa kahden finaaliottelun perusteella sen joukkueen hyväksi, kumpi on kerännyt finaaliotteluista enemmän pisteitä. Joukkue saa otteluvoitosta kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä.

Ensimmäisessä finaaliottelussa ei pelata jatkoaikaa, eli ottelu voi päättyä myös tasan. Mikäli joukkueet ovat toisen finaaliottelun päättyessä tasapisteissä keskenään, pelataan jatkoaika seuraavasti: Jatkoaika käynnistyy tasatilanteesta 0–0. Ensimmäinen jatkoerä (15min) pelataan kokonaisuudessaan loppuun asti. Mikäli ottelu on ensimmäisen jatkoerän jälkeen edelleen tasatilanteessa alkaa toinen jatkoerä, joka pelataan maalista poikki -systeemillä eli äkkikuolemaperiaatteella. Jatkoajan voittaja kruunataan tässä tapauksessa naisten maailmanmestariksi.

Junior Poolissa taistellaan nuorten maailmanmestaruudesta

Nuorten MM-kisat pelataan samalla formaatilla yllä kuvatun naisten MM-kisojen kanssa. Nuorten maailmanmestaruudesta taistelevat Suomen ja Kanadan U21 nuorten maajoukkueet.
 

kuva: Timo Kupiainen

President’s Poolissa kohtaavat Yhdysvallat, Tšekki ja Ruotsi

MM-kisatapahtumassa kehittyvät ringettemaat kohtaavat toisensa President’s Pool -nimisessä lohkossa. President’s Poolissa Yhdysvallat, Tšekki ja Ruotsi pelaavat kaksinkertaisen alkusarjan toisiaan vastaan. Jokaisessa ottelussa pelataan voitosta: mikäli ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan otteluissa jatkoaika äkkikuolemaperiaatteella. Näin ottelun voittaja saa kaksi pistettä ja hävinnyt nolla pistettä.

Alkusarjan voittaja pääsee suoraan finaaliin, kun taas sarjakakkonen ja -kolmonen pelaavat pudotusottelun, jonka voittaja kohtaa finaalissa alkusarjan voittajan. Finaalin voittaja kruunataan President’s Pool -sarjan voittajaksi.