Maajoukkue leireilee Kisakalliossa toukokuun alussa

20.04.2022 14:36

Kuva: Andre Vandal

Naisten maajoukkue kokoontuu vuoden ensimmäiselle leirille Kisakallioon 6-8.5.

Kilpasarjojen loputtua on ennen kesätaukoa aika kääntää katseet hetkeksi kohti marraskuun alussa pelattavia MM-kisoja, kun maajoukkue kokoontuu ringeten virallisessa valmennuskeskuksessa Kisakalliossa.

Testileirille on kutsuttu 22+4 pelaajaa, jotka jaetaan kahteen 11+2 joukkueeseen. Molemmat joukkueet pelaavat viikonlopun aikana myös kaksi harjoitusottelua.

Kutsutut pelaajat

Pääpaino fyysisessä ja henkisessä suorituskyvyssä 

Kun Tie Huipulle tapahtuma jouduttiin perumaan, tulee tämän leirin merkitys pelaajien antamien näyttöjen osalta korostumaan.

-Pelaajilta odotetaan näyttöä siitä, miten he pystyvät säilyttämään suoritustasonsa, nyt kun leirin harjoitusten määrä on normaalia korkeampi ja otteluista odotetaan erittäin kovatasoisia, maajoukkueen päävalmentaja Pasi Kataja sanoo. 

Molemmilla joukkueilla on leirin aikana muiden harjoitusten ja testien lisäksi kaksi peliä, jotka viedään läpi kahdella kentällisellä.

-Pienemmällä rosterilla pelatessa pystymme paremmin arvioimaan, miten pelaaja pystyy säilyttämään suorituskykynsä läpi yksittäisessä ottelussa ja miten suoritustaso säilyy fyysisesti ja psyykkisesti koko leirin ajan, Kataja jatkaa.

Tärkeitä näyttöjä kohti kotikisoja

Leirillä tullaan antamaan isoja näyttöjä kisaryhmään ja leirillä käydäänkin jo läpi tulevan kisakauden harjoittelun jaksottamista. Pelaajia pyritään myös valmistamaan kotikisoja kohti psyykkistä valmennusta painottamalla.

Elokuussa järjestettävällä toisella testileirillä pelaajat pääsevät antamaan vielä näyttöjään, jonka jälkeen joukkue alkaa muodostua kohti lopullista kisaryhmää.

Pelejä pääsee katsomaan paikanpäälle 

Maajoukkueen pelejä pääsee pitkän tauon jälkeen seuraamaan Kisakalliossa paikanpäällä. Varsinaista katsomoa Kisakallion jäähallista ei löydy, mutta seisomakatsomossa on runsaasti tilaa innokkaille ringettefaneille.

Otteluiden aikataulut:

La 7.5 14.30-16.30 MJ1-MJ2

Su 8.5 12.30-14.30 U21-MJ1

            16.00-18.00 MJ2-U21