Maajoukkueet kokoontuvat jälleen yhteen pienen tauon jälkeen

14.04.2022 08:00

 

Kuva: Andre Vandal

U21 nuorten maajoukkue sekä U18 juniorimaajoukkue leireilee Kisakalliossa 23.-24.4.

Kilpasarjojen loppurutistukset ovat nyt ohitse, mutta ikäluokkiensa huiput jatkavat vielä hetken tositoimissa ennen kesän hengähdystaukoa. Kevään leiri on perinteisesti testileiri, johon kuuluu testaamisen lisäksi jääharjoituksia ja monipuolista oheisharjoittelua – unohtamatta yhteishengen kohottamista. 

U21 nuorten maajoukkueen leirille kutsuttu 28+4 pelaajaa

Tie Huipulle -tapahtuman peruuntuminen tammikuulta vei yhden loistavan mahdollisuuden kehittää joukkueen yhteistä pelitapaa ja kokeilla erilaisia pelillisiä ratkaisuja. Tämä pyritään kuitenkin paikkaamaan tulevalla leirillä.

– Tie Huipulle -tapahtuman peruuntumisen takia huhtikuun leirillä pelataan kaksi leiripeliä, ja keskittyminen jäällä on muutenkin pelaamisessa ja yhteisen pelitavan löytämisessä. Toisena tärkeänä osa-alueena on testaaminen, sillä kisoihin ei ole enää pitkä aika, ja kesäharjoittelun pohjana käytetään testituloksia, kertoo U21 nuorten joukkueen päävalmentaja Nina Sundell. 

Kestävyysominaisuuksien kehittäminen on ollut U21 nuorten maajoukkueella tähtäimessä, ja siinä odotetaankin näkyvän Sundellin mukaan askelia eteenpäin jo nyt.

– Myös tötteröpallolle pitää tietysti löytää oma aika, ja luvassa on lisäksi yhteistä iltaohjelmaa sekä heittäytymistä vaativia tehtäviä, paljastaa Sundell.

U18 juniorimaajoukkueessa 2005 syntyneet pääsevät näyttämään esimerkkiään 2006 syntyneille taitureille

Juniorimaajoukkue on kohdannut kevään leirin lähestyessä positiivisen ongelman, sillä laadukasta pelaajamateriaalia näistä ikäluokista löytyy niin paljon, ettei kaikki mahdu mukaan. 2005 syntyneet ovat osoittanut etenkin loppukaudella edesottamuksiaan, joiden perusteella he ovat tulleet leirille valituksi. 2006 syntyneiden kutsut lähetettiin vasta CSM-turnauksen jälkeen, koska valmennus koki tärkeäksi nähdä pelaajien suorituksia kauden päätapahtumassa. Kutsuttujen listaa jopa laajennettiin kahdella pelaajalla, sillä niin moni osoitti kauden ja turnauksen aikana ansaitsevansa paikkansa leirillä. 

2005 syntyneitä pelaajia on kutsuttu 22+3 ja 2006 syntyneitä 24+3.

– Odotamme valmentajina varmasti yhtä suurella innolla ja mielenkiinnolla uuden ikäluokan ensimmäistä leiriä kuin he itse! 2005 konkarit pääsevät näyttämään esimerkkiä nuoremmilleen sekä menneen kauden kehitystään viimein, pitkän odotuksen jälkeen, kun Tie Huipulle -tapahtuma jäi välistä, tuumaa U18 joukkueen päävalmentaja Heidi Petrell innoissaan. 

Tulosten seurannan lisäksi Petrell muistuttaa testileirien toisesta merkityksestä.

Kesän molemmin puoleiset leirit ovat aina testileirejä, minkä toivomme osaltaan motivoivan pelaajia järkevään kesäharjoitteluun!

U21 nuorten maajoukkue - kutsutut pelaajat

U18 juniorimaajoukkue - kutsutut pelaajat

Mikäli tötteröpallo on vielä tuntematon laji ja testileirin suoritukset ja tunnelmat kiinnostavat, kannattaa ottaa somekanavat haltuun viimeistään nyt! 

Instagramissa @ringettejuniorteamsfi, TikTokissa @ringettejrteamsfin ja Facebookissa Ringette Junior Teams Finland.