Lahti Ringette on C-nuorten Suomen mestari!

11.04.2022 13:56

Lahti Ringette kruunattiin vuoden 2022 C-nuorten Suomen mestariksi. Kuva: Timo Kupiainen


Sunnuntaipäivä alkoi odottavissa tunnelmissa. Tiedossa oli, että aamun peleillä pelataan tie sijoitusotteluihin. Otteluissa oli selkeästi ”annan kaikkeni”-fiilis, joka näkyi kovina kamppailuina ja mahtavina suorituksina. Välieräpareissa ottelut veivät nimiinsä Lahti ja EKS pelattuaan itsensä loppuotteluun. Lahden ja Ilveksen välinen välierä päättyi lukemin 3-1 ja EKS - Kapa-51 peli päättyi EKS:än voittoon lukemin 4-2. Pronssiotteluun meni näin ollen Ilves ja Kapa-51.

Sijoitusotteluissa nähtiin kiivaita otteluita sekä jännittäviä voittolaukauskilpailuja.

Turnauksen sijoista 15. ja 16. taistelivat LuKi-82 sekä Rauman Lukko. Ottelun varsinaista ratkaisua lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailussa, jossa pitemmän korren vei Lukko. Loppulukemiksi jäivät 2-3.
Päivän toiseksi viimeisessä ottelussa ratkaistiin sijat 14. ja 13. Ottelussa vastakkain asettuivat NSR ja BLD.  Ottelun päätteeksi NSR sijoittui voitollaan turnauksen sijalle 13. ja BLD 14. Sijoista 11. ja 12. tappelivat Haukat sekä Tikkakosken Tikka. Ottelusta Haukat nappasivat voiton 1-6, jolloin loppusijoitus heille oli 11. Sijoista 9. ja 10. sekä 8. ja 7. käytiin varsin tasaiset kamppailut.  Helsingin ja Blue Ringsin välinen ottelu sijoista 9. ja 10. päättyi lukemiin 4–5. Voitollaan Helsinki sijoittui yhdeksännelle paikalle. Jyskeen ja FoPsin kamppailun jälkeen oli tulostaululla lukemat 7–5, kotijoukkue Jyskeen ollessa vahvempi. VG-62-Hyvinkää ottelu meni jännittävään voittolaukauskilpailuun, joka lopulta voitti Hyvinkää sijoittuen viidenneksi jättäen VG-62:n kuudennelle sijalle.

Illan viimeiset ottelut kuitenkin säväyttivät

Finaalissa ensimmäinen erä odotetustikin tasainen ja vähä maalinen, kunnes toiseen erään Lahti avasi maalihanat ja teki viisi maalia nopealla tahdilla. Lahden maalilla pelannut Elisa Korajoki esitti upeita torjuntoja pelastaen monta tilannetta.
Suomen mestaruuden vei Lahti selkein lukemin 1–6. Hopealle ylsi EKS ja pronssiottelun vei Ilves lukemin 6-5.

Turnauksen lopulliset sijoitukset:

1. Lahti
2. EKS
3. Ilves
4. KaPa-51
5. Hyvinkää
6. VG-62
7. Jyske
8. FoPS
9. Helsinki
10. Blue Rings
11. Haukat
12. Tikka
13. NSR
14. BLD
15. Lukko
16. LuKi-82

Finaalin päätteeksi palkittiin turnauksen All Stars-kentällinen. Kuva: Timo Kupiainen


Turnauksen All Stars -kentällinen:

Maalivahti: Elisa Korajoki, Lahti Ringette
Puolustaja: Elvi Kilpinen, Espoon Kiekkoseura
Puolustaja: Tiitu Marttinen, Kangasniemen Palloilijat -51
Hyökkääjä: Aino Savolainen, Lahti Ringette
Hyökkääjä: Roosa Vuosalmi, Espoon Kiekkoseura
Keskushyökkääjä: Emma Kainiemi, Lahti Ringette