Vuoden palkittavat julkistettu

11.04.2022 16:00

Vuoden 2021-2022 ringetteseura: Kangasniemen Palloilijat-51. Kuva:Timo Kupiainen


Suomen Ringetteliitto palkitsee vuosittain ansioituneita ringetteseuroja, -henkilöitä ja muita tahoja. Iloksemme saimme kaikkiin kategorioihin ehdotuksia omassa roolissaan ansioituneista henkilöistä ja tahoista. Ehdotuksia vuoden palkittavista ovat voineet tehdä yksittäiset henkilöt, liiton jäsenseurat sekä liittohallitus.  

Lisäksi liiton alaisissa sarjoissa joukkueet pääsivät äänestämään keskuudestaan kauden 2021–2022 parhaita, ja heidät on palkittu kevään mittaan joukkueiden viimeisten otteluiden yhteydessä.  
Tässä ovat vuoden palkittavat kaudelta 2021–2022. Tulemme esittelemään palkittuja laajemmin seuraavassa ringettelehdessä sekä sosiaalisessa mediassa kevään aikana. 

Vuoden ringetteseura: Kangasniemen Palloilijat -51 
Seuralla on nyt joukkueita ringettekoulusta alkaen aikuisjoukkueisiin. Sarjoissa pelaa näiden lisäksi neljä joukkuetta. Juniorijoukkuetoiminta on toimintamme kulmakivi, jotta toiminnalle on jatkumoa. Seuratoiminnassa on mukana innokkaita ja aktiivisia vapaaehtoisia. Seurassamme on hyvä yhteishenki ja auttamisenhalu. Lajin imago Kangasniemellä on erinomainen, joka on kasvanut vuosien työn tuloksena. Väkilukuun suhteutettuna meillä on eniten harrastajia. Kaudella 2021–2022 meillä oli joukkue ensimmäistä kertaa ykkössarjassa. 

Vuoden ringettekoulu: Jääurheiluseura Haukat  
Luistelu- ja ringettekoulussa jäällä mukana on tyttöjä ja poikia opettelemassa sekä luistelua että ringeten alkeita. Ohjaajina toimivat seuran nykyiset ja entiset pelaajat, jotka koulutetaan joka syksy ennen ohjaisten alkua.  Koulussa toimitaan kolmessa pienessä ryhmässä ja opetellaan leikkien, kisojen ja pelien kautta luistelua, ringetteä ja yhdessä toimimista. Syys- ja kevätkauden aikana jäillä on ollut erilaisia teemakertoja mm. halloween, tonttujää, isät jäällä, kaveripäivä, äidit jäällä. Luistelu- ja ringettekoulu on ollut mukana lähialueen talvitapahtumissa ulkojäillä kertomasta ringetestä, leikittämässä lapsia ohjaamassa lapsia ringeten peluussa. Tänä keväänä on ollut käytössä myös etuseteli, jonka on saanut antaa haluamalleen kaverille. 

Vuoden ringettehenkilö: Inka Huvinen (Heinola Ringette) 
Inka on Heinola Ringeten kantava ja aktiivinen valmentaja ja hallituksen jäsen. Inka toimii Heinola Ringeten vastuuvalmentajana ja luotsaa sekä ringettekoulua että G-joukkuetta Heinolassa. Näiden ryhmien kautta nuorilla on säilynyt mahdollisuus harrastaa ringetteä kotikaupungissa Heinolassa. Inka on molempien ryhmien pidetty valmentaja. Inka ohjaa uusia lajin pariin tulevia harrastajia kannustavasti. Tunneille on kiva tulla ja Inka innostaa tyttöjä oppimaan uusia taitoja ja toimimaan yhtään joukkueena. Liikunnan iloa ja vauhtia riittää Inkan tunneilla. Ilman Inkan henkilökohtaista ja aktiivista panostusta Heinola Ringeten toimintaan, seuran toiminnan jatkuvuus olisi vaakalaudalla. Inka tekee tiivistä yhteistyötä Heinolan kaupungin koulujen kanssa ja ohjaa sekä syys- että kevätkaudella lukuisia lajin tutustumistunteja kouluissa. Kouluyhteistyö on tärkeä kanava uusien harrastajien löytämiseksi. Heinola Ringeten seuratoiminnan lisäksi Inka pelaa myös Lahden N-harraste ryhmässä Etelä-Suomen sarjassa. Lisäksi Inka on panostanut valmentajakoulutukseen kuluneella kaudella. 

Vuoden maalivahtivalmentaja: Aura Lehtonen (Kiekko-Espoo)  
Aura Lehtonen on oman menestyksekkään maalivahtiuransa jälkeen toiminut aktiivisesti maalivahtivalmennuksen parissa. Aura on halunnut kehittää tulevaisuuden maalivahteja niin seuratasolla Espoossa kuin valtakunnallisesti eri maajoukkueryhmien kautta sekä viime vuoden aikana maalivahtivalmennuskoulutusten kehittäjänä sekä kouluttajana. Tällä hetkellä Aura toimii naisten ja U21 nuorten maajoukkueiden maalivahtivalmentajana. 

Vuoden juniorivalmentaja: Marianna Rautavirta (Helsinki Ringette)  
Haastava kausi nuorella tulokas joukkueella C-sarjassa mutta vaikeuksista huolimatta joukkue on erittäin positiivinen ryhmä ja valmentajalla on siihen iso osuus. Marianna on esimerkillisen kannustava persoona ja luo omalla esimerkillään positiivisen ilmapiirin ja puhaltaa joukkuehenkeä iloiseen ryhmään.  

​Vuoden nuori ringettehenkilö: Tytti Nyrönen (Forssan Palloseuran Juniorit) 
Tytti on FoPS Juniorien kasvatti, joka on kuluvan kauden aikana ryhtynyt ringetteleikkikoulun ohjaajaksi, sekä joukkueensa FoPS Ringette edustuksen viestintävastaavaksi. Hän on aktiivinen ringeten parissa ja pyrkii työllään vahvistamaan ringeten asemaa. Tytti toimii seuran sekä ringeten eteen, kun hän toimii yhteyshenkilönä Ringetteliiton viestinnän kanssa ja valmistelee joukkueen otteluraportit. Tämän lisäksi hän kirjoittaa paikallislehti Forssan Lehteen julkaistavat ottelukertomukset. Nyrönen on myös vastannut FoPS Ringeten ja FoPS Redun vieraskynä -kirjoituksista kaudella 2021–2022. Tytti aloitti yhtenä neljästä ringetteleikkikoulun ohjaajasta kuluvalla kaudella. Leikkikoulun ohjaajan tehtävät ovat olleet mielekkäitä ja Nyrönen on päässyt valmistelemaan viikoittaisiin jääharjoituksiin suunnitelmia. Tytti ja hänen joukkuetoverinsa Vilja Mäkelä kiersivät talvella lähikuntien koulujen liikuntatunneilla opettamassa ringetteä ringettekoululuisteluissa. 

Action*Fun*Sport: Itä-Suomen pelitällitapahtumat / Anniina Hämäläinen (Pieksämäen Pallo-Sepot) 
Anniina on innostavalla otteellaan ollut merkittävästi edistämässä Itä-Suomen alueen pienempien pelureiden (ringettekoulu, F, E) mahdollisuutta jatkaa harrastamista mielekkäästi olemalla aktiivinen ja aloitteellinen pelitällitapahtumien järjestämisessä. Anniina luo omalla persoonallaan välitöntä ilmapiiriä ja yhteistyöhön perustuvaa ringettekulttuuria Itä-Suomen alueella.  

Vuoden ringettemedia: Ruutu Nelonen Media 
Vuoden merkittävin mediateko oli liiton yhteistyösopimus Nelonen Median kanssa. Syksyllä 2021 julkaistiin Ringetteliiton ja Nelonen Median omistaman Ruudun yhteistyösopimus SM-ringeten osalta. Striimausvelvollisuus sisällytettiin SM-seuroille sarjalisenssisopimukseen koskien SM-runkosarjaa ja SM-jatkosarjaa. Yhteistyösopimuksen optio SM-karsintasarjan osalta päätettiin hyödyntää. Ruudun ja Ringetteliiton sopimus kattaa vielä tulevan kauden ja sisältää option kahdesta seuraavasta kaudesta (2023–2024, 2024–2025).   

Onnittelut kaikille tahoille valinnasta!