Haukat B-nuorten suomenmestari kaudella 2021-2022

11.04.2022 10:54

Järvenpään Haukat on B-nuorten suomenmestari. Kuva: Kaisa Jalava


BSM:än ensimmäinen finaaliottelu pelattiin viime viikonloppuna Tuusulan jäähallissa, jossa voiton vei Haukat. Tiedettiin siis, että lauantaina mestaruus olisi katkolla Haukoille heidän kotihallissaan.

- Lauantaihin lähdimme hyvällä fiiliksellä, mutta havaittavissa oli pientä jännitystä. Sarja oli meille katkolla, joten se toi myös lisämaustetta illan jännittävään peliin, kommentoi Haukkojen päävalmentaja Arno Tiihonen.

Lauantaina Järvenpään jäähallissa nähtiinkin todellinen jännitysnäytelmä. Ottelussa maaleja nähtiin vuorotahtiin sekä vauhdikkaita tilanteita, toisensa perään.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali, joka kirjattiin kotijoukkueelle. Tekijänä toimi Emilia Tuominiemi ja syöttäjänä Nea Konttinen. Toisen erän alussa Haukat pääsivät jo 2-0 johtoasemaan Elina Piispan maalilla, mutta tästä sisuuntuneena Blue Rings kavensi ensin ylivoimalla ja minuutti tästä tasoitti pelin 2-2. Kummatkin osumat olivat Blue Ringsin kapteenin Pihla Alapurasen käsialaa. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis kutkuttavassa tasatilanteessa.

Kolmannen erän alkuun Matilda Hallikainen vei vierasjoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon. Blue Rings ehti nautiskella johdosta vain kaksi minuuttia, kun Haukkojen Ada-Sofia Merikanto tasoitti jo pelin ylivoimalla. Vielä erän viimeisellä sekunnilla Iida Levälampi iskee rinkulan maaliverkkoihin. Lukemat viimeiseen erään lähdettäessä olivat siis jännittävät 3-4.

Viimeisen erän alkupuolella Alapuranen viimeistelee hattutemppunsa ja vie vieraat jo kahden maalin karkumatkalle. Haukkojen Konttinen pääsee kuitenkin kaventamaan tilanteen, ja minuutti tästä lukemat ovat jo tasan Helmi Illin toimesta. Viimeinen niitti oli Haukkojen Ella Karhun käsialaa, joka vei Haukat 6-5 johtoon. Blue Ringsin hienosta taistelusta huolimatta BSM mestaruuspokaalin Järvenpään jäähallin kattoon pääsi nostamaan Haukat.

- Ottelu oli todella tasaista koko pelin ajan ja kuljettajan paikka vaihtui muutamaan otteeseen. Hyödynsimme tarvittavat paikat ja iskimme voittomaalin vain muutamaa minuuttia ennen päätössummeria. Summerin soidessa meistä tuli suomenmestareita vuosimallia 2021–2022. Kausi kokonaisuudessaan oli upea ja oli mahtavaa saada sille tällainen päätös, tiivistää Tiihonen.

- Koko kauden olemme tehneet valtavasti töitä, nauttineet, pitäneet hyvää fiilistä yllä, hitsannut joukkueen vahvaksi ja mikä tärkeintä uskoneet meihin. Nämä asiat mahdollistivat sen, että päästiin pelaamaan finaaleissa tiukka ja tasainen ottelu, kommentoi Blue Ringsin päävalmentaja Eveliina Pensala.

- Pettymyksen kyyneliltä ei summerin soidessa vältytty, mutta käännettiin ne hetkessä onnenkyyneleiksi ja oltiin ylpeitä joukkueen saavuttamasta matkasta. Kapteenin kohottaessa hopeisen lautasen kattoa kohti BR fanien kannustuksen ja aplodien saattelemana, nostatti se tunnelman taas huippuunsa ja alettiin nauttia, lisää Pensala.

Blue Rings kauden 2021–2022 hopeamitalisti. Kuva: Kaisa Jalava

 

B-nuorten sarjasta palkitaan joukkueiden pelaajien ja valmentajien äänestystulosten perusteella All Stars -kentällinen sekä sarjan vuoden valmentaja. BSM:än ratkaisevan finaaliottelun yhteydessä palkittiin:

Vuoden valmentaja: Eveliina Pensala, Opri Aromaa, Hanna Nevalainen, Pasi Nurmikoski ja Riina Marila

All stars -puolustaja: Iida Tuominiemi

All stars - hyökkääjä: Jenni Mikkola

All stars -hyökkääjä: Pihla Alapuranen