Haukat otti ensimmäisen voiton BSM finaaleissa ja Ilvekselle kaulaan BSM pronssia - B Ykkösen kultaa vei EKS

04.04.2022 13:38

Kuva: Timo Kupiainen
 

Haukat ottivat ensimmäisen kiinnityksen BSM kultaan ja näin ollen sarja on heille katkolla ensi lauantaina kotihallissa. Ilves kaatoi jatkoajalla Lahden 4–5 ja juhlii BSM pronssia. B Ykkösen finaalisarjassa EKS voitti lauantaina NSR:än toiseen otteeseen ja näin ollen juhlii B Ykkösen mestaruutta.

Sunnuntaina Tuusulan jäähallissa, ensimmäisessä BSM finaalissa kohtasivat Blue Rings ja Haukat. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat selvästi Haukkojen. Ensimmäisen osuman loihti vierasjoukkueen Elina Piispa ja seuraavana maaliverkkoja pääsi heiluttamaan Ella Karhu. Toisessa erässä Karhu onnistui toistamiseen ja myös Haukkojen Emilia Tuominiemi pääsi maalin makuun. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis Haukkojen ollessa neljän maalin karkumatkalla.

Kolmanteen erään Blue Rings lähti selvästi sisuuntuneena. Ensin kotijoukkueen Iida Levälampi iskee renkaan maaliin Jenni Mikkolan syötöstä. Sitten Mikkola itse pääsee ylivoimalla tuomaan Blue Ringsin kahden maalin päähän vastustajista. Kuitenkin vieraiden Karhu pääsee erän lopulla vielä kasvattamaan Haukkojen johtoasemaa. Neljännessä erässä nähtiin vain yksi osuma, joka oli Blue Ringsin Levälammen käsialaa. Taistelusta huolimatta voitto lähti tästä kohtaamisesta Haukkojen matkaan ja näin ollen otteluvoitot 0–1 Haukoille. Seuraava kohtaaminen pelataan ensi lauantaina, jolloin Blue Ringsillä on revanssin paikka.

- Joukkueessamme on ollut todella hyvä tunnelma ja voitto toi tietenkin lisäboostia meille. Seuraava ottelu tulee olemaan todella tiukka, mutta laitetaan kaikki peliin ja katsotaan mihin se riittää. Vastustaja pelaa fiksusti hyökkäyksessä ja saa sitä kautta luotua vaarallisia maalipaikkoja, Joten puolustuksessa täytyy olla hereillä, Tiivistää Haukkojen päävalmentaja Arno Tiihonen.

Kuva: Niina Kosonen-Hulkko


Ilves on BSM pronssimitalisti kaudella 2021–2022

Sunnuntaina SOL Areenan jäillä nähtiin BSM pronssiottelu, jossa vastakkain asettui Lahti sekä Ilves. Ottelu oli erittäin tiukka ja ratkaisua saatiin hakea jatkoajalle asti.

Maalihanat aukesivat jo ottelun toisen minuutin jälkeen, kun kotijoukkueen Lotta Hulkko pisteli renkaan maaliin. Tästä vain parinkymmenen sekunnin kuluttua Ilves pääsi tasoittamaan Lili Reunasen osumalla. Tasatilanteessa mentiin erän loppupuoliskolle saakka, kunnes Lahden Essi Sarmala onnistuu viemään kotijoukkueen johtoon. Toisessa erässä ei jäähymerkintöjen lisäksi maaleja nähty ja näin ollen pitkälle erätauolle lähdettiin Lahden johtaessa ottelua 2-1.

Kolmas erä oli myös vähämaalinen, kun tulospalveluun kirjattiin vain yksi osuma. Tämä tasoitus oli jälleen Reunasen käsialaa. Neljännessä erässä maaleja kummaltakin joukkueelta nähtiin kaksi. Lahdelta maalintekijänä loisti jälleen Sarmala ja Ilvekseltä Reunanen sekä Nelli Vilen. Tämän jälkeen varsinaisella peliajalla ei maaleja nähty, joten ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla.  Jatkoaikaa kerettiin pelaamaan yhdeksän minuuttia, kun Ilveksen Reunanen iskee illan neljännen osumansa ja varmistaa joukkueelleen pronssimitalit kaulaan.

- Peli oli todella tiukka ja fyysinen. Meillä oli hyvä liike tänään ja usko omaan tekemiseen oli vahva. Fiksut ratkaisut ja periksiantamattomuus ratkaisivat pelin. Jokainen pelaaja hoiti oman tehtävänsä ja saatiin hieno päätös kaudelle, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Tommi Reunanen voiton jälkeen.

- Tasainen ottelu, jossa molemmilla joukkueilla vahvat ja hyvät maalivahdit. Ilveksellä enemmän kokeneita pelaajia, jotka pystyivät jakamaan renkaallista vastuuta. Lahden nuori joukkue sai rutkasti kokemusta. Nuorelle joukkueelle saavutus päästä pronssipeliin, päätimme nauttia pelaamisesta ja katsoa kuinka pitkälle tekeminen riittää. Jatkoajalla pelaaminen on jännittävää ja jokainen ratkaisu on merkittävä. Tällä kertaa Ilveksellä oli enemmän kokemusta ratkaista peli, kertoo Lahden päävalmentaja Mia Melkinen.

Tässä Lahden hattutempun tehneen Essi Sarmalan sanat joukkueelleen: "Pelasitte kaikki sika hyvin, voitte olla ylpeitä itsestänne. Vaikka nyt harmittaa niin tulevaisuudessa voitte vielä päästä pelaamaan noita pelejä ja voittaa mitalin! On hieno kokemus, joka tapauksessa, nämä pelit, kaikki ei niitä pääse koskaan kokemaan. Pelattiin hienosti tosi nuorella joukkueella!”

Pronssi ottelussa palkittiin sarjan All Stars -puolustajaksi Lotta Kujala sekä All Stars -maalivahdiksi Neea Hauta-alus Ilvekseltä. Ottelun parhaan pakittiin Lahden Ella Salomaa sekä Ilveksen Lili Reunanen. Kuva: Niina Kosonen-Hulkko.
 

B-nuorten sarjasta palkitaan joukkueiden pelaajien ja valmentajien äänestytulosten perusteella All Stars -kentällinen sekä sarjan vuoden valmentaja. Pronssiottelun yhteydessä palkittiin:

All Stars -maalivahti: Neea Hauta-alus, Ilves

All Stars - puolustaja: Lotta Kujala, Ilves

Kuva: Jyrki Paajanen
 

B Ykkösen kultamitalin kaulaansa sai EKS - NSR hienosti hopealle

 Lauantaina Leppävaarassa nähtiin B Ykkösen finaalisarjan toinen kohtaaminen. Ensimmäinen ottelu kääntyi EKS:lle lukemin 3–8, joten ottelusarja oli katkolla heille.

Ottelun alkuun NSR sai heti maalihanansa auki, kun jo ajassa 00:27 Henna Kauppinen vei vieraat 1-0 johtoon. Johto kesti erän viimeisille minuuteille asti, kunnes EKS:än Sini Pelkonen pääsi tasoittamaan. Hetken kuluttua tästä kotijoukkueen Nicole Theseleff vie vielä sinipaidat yhden maalin johtoon. Toiseen erään EKS pääsi maalin makuun oikein kunnolla, kun Pelkonen onnistuu kerran ja Theseleff kaksi kertaa. Vielä erän loppuun nähtiin NSR:än Kaisla Heikkisen kavennus maali sekä kotijoukkueen Lulu Karttusen osuma. Pitkälle erätauolle lähdettiin, kun taululla oli lukemat 6-2.

Kolmannessa erässä sinipaitojen Karttunen sekä NSR:än Noona Pursiainen tykittävät tilanteeksi 7-2. Tämän jälkeen EKS:än maalijuhla sai jatkoa, eikä NSR:ltä taistelusta huolimatta enää maaleja nähty. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 12–3, ja B Ykkösen kultamitalit jaettiin EKS:än kaulaan.

- Lähdettiin lauantain peliin luottavaisin mielin, olimme keskittyneet koko viikko omaan tekemiseen ja omiin vahvuuksiin. Alla oli tosi hyvä 60min edellisestä pelistä, joten sen varaan oli helppo lähteä rakentamaan viikonloppua. Lauantain toisessa finaalissa Seiskat tarjosivat ensimmäiset minuutit shokkihoitoa, jonka jälkeen herättiin ratkaisupelin tunnelmaan ja palattiin omalle tasolle sekä oman pelin ytimeen. Alun jälkeen peli oli hyvin hallussa ja tulos meidän kannaltamme oikein mieluisa, kommentoi EKS:än päävalmentaja Janne Ahoniemi.

- Seiskat tarjosivat hyvän vastuksen finaaleissa ja heidän puoleltaan mieleen jäivät erityisesti Outi Lukkari sekä Josefiina Lipiäinen, jotka pelasivat molemmat pelit isolla sydämellä joukkueelle, sekä myös toisessa finaalissa mukaan tullut C-ikäinen Kaisla Heikkinen, joka pelasi todella ennakkoluulottomasti koko pelin. Omasta joukkueesta on vaikea nostaa yksittäisiä pelaajia muiden yläpuolelle, koska pelasimme erityisen hyvin joukkueena. Sanoisin kuitenkin, että silloin kun koko joukkue tietää, että omalla maalilla pelataan loistavaa maalivahtipeliä kovalla itseluottamuksella, kuten Hillevi Holmström teki, niin sen varaan on helppo rakentaa voittoja, hän lisää.

Kuva: Jyrki Paajanen 


B-nuorten sarjasta palkitaan joukkueiden pelaajien ja valmentajien äänestystulosten perusteella All Stars -kentällinen sekä sarjan vuoden valmentaja. B Ykkösen ratkaisevan finaalin yhteydessä palkittiin:

All Stars -keskushyökkääjä: Nicole Theseleff, EKS

All Stars - keskushyökkääjäksi palkittiin EKS:än Nicole Theseleff. Palkinnon jakajana toimi U18 juniorimaajoukkueen valmentaja Opri Aromaa. Kuva: Jyrki Paajanen