Blue Rings ja Haukat kohtaavat BSM finaalisarjassa - B Ykkösen Finaaleissa EKS otti ensimmäisen voittonsa

31.03.2022 08:00

Kuva: Weheartringette


Viikonlopun BSM välierissä voitot nappasivat Haukat sekä Blue Rings ja jatkavat matkaansa kohti finaalisarjaa. Pronssiottelussa vastakkain asettuu Lahti sekä ilves.

Viime viikonlopun BSM välierissä ratkaistiin BSM finaalisarjaan menijät. Sarjassa toiseksi sijoittunut Haukat sai vastaansa samoissa pisteissä olleen Lahden. Ottelu oli varsin tasainen. Ensimmäiset kolme maalia nähtiin kotijoukkue Haukkojen toimesta. Maalintekijänä näissä osumissa toimi Ella Karhu. Lahti tuli kuitenkin sisuuntuneena tasoihin Emma Kainiemen yhdellä maalilla sekä Enni Suokkaan kahdella maalilla. Vasta ottelun viimeisessä erässä Haukat pääsivät jälleen johtoon ja vei välierän nimiinsä 4–3. finaalisarjaan tästä otteluparista etenee siis Järvenpään Haukat.

- Finaalisarjaan lähdemme erittäin luottavaisin mielin. Joukkueemme on todella yhtenäinen sekä hyvässä iskussa. Kaikki kauden aikana vaivanneet loukkaantumiset ovat nyt takanapäin ja tämä vain vahvisti joukkuetta. Pääsemme lähtemään finaalisarjan peleihin, ensimmäisiä kertoja tällä kaudella, täydellä rosterilla, tiivistää Haukkojen päävalmentaja Arno Tiihonen.

Pronssista samana päivänä lähteen taistelemaan Lahti. Lahti lähti välierään ennakkoluulottomalla asenteella Haukkojen haastajaksi.

-Lähdimme omaan tekemiseen luottaen. 0–3 tappioasemassa jatkoimme luottaen pelitapaamme ja tekemiseen. Nousimme hienosti tasoihin, mutta valitettavasti Haukat tekivät sen viimeisen ratkaisevan maalin, kertoo Lahden päävalmentaja Mia Melkinen.

- Pronssiotteluun lähdemme vahvoissa tunnelmissa sekä täynnä taistelutahtoa pelaamaan Ilvestä vastaan. Välierästä otamme mukaan omaan tekemiseen luottamisen ja joukkuetta kannustavan ilmapiirin. Enää ei tarvitse säästellä, vaan kentälle jätetään kaikki ja katsotaan mihin se riittää, Melkinen jatkaa.

Sunnuntain toisessa välierässä sarjakärki Blue Rings sai vastaansa Ilveksen.

Ottelu alkoi Ilveksen tykityksellä, kun vierasjoukkue kampesi kolmen maalin johtoasemaan. Pikkuhiljaa Blue Rings alkoi päästä peliin mukaan, kaventaen ensin ottelun 3–2: teen. Ottelun kaksi viimeistä erää oli Blue Ringsin maalijuhlaa, kun maaliverkot heiluivat seitsemän kertaa. Ottelun loppulukemiksi jäivät 9–4. Näin ollen Blue Rings kohtaa Haukat Finaalisarjassa.

- Tulevaan finaalisarjaan voimme tästä Ilves pelistä ja kuluneesta kaudestakin ottaa mukaan uskomisen omaan tekemiseen. Olemme kauden aikana taistelleet tiukkoja otteluita ja kääntäneet tappiotilanteita voitoiksi, mutta tämä ei ole mahdollista, jos joukkue ei luota itseensä, kommentoi Blue Ringsin valmentaja Eveliina Pensala.

-Finaalisarjasta on tulossa todellinen paikallisderby ja tunteilta ei varmasti tulla välttymään. Haukat pelaavat nopeaa ja aktiivista peliä ja heillä on lahjakkaita yksilöitä hyökkäyksessä ja nämä täytyy pystyä lukemaan pelistä pois, hän jatkaa.

Lahden vieraaksi pronssiotteluun matkustaa Ilves. Ilveksen vastuuvalmentajan Tommi Reunasen mukaan välierään lähdettäessä oli teemana selkeä 1vs1 pelaaminen.

- Teema toimi 30 minuuttia pelistä, mutta vastustaja tuli peliin leveämmällä kokoonpanolla ja lopuksi meiltä loppui bensa kesken. Tiedettiin Blue Ringsin vahvuudet, mutta emme pystyneet 60 minuuttia haastamaan, joten parempi voitti. Pronssiotteluun lähdemme tavoittelemaan ehjää 60 minuuttista ja saamme myös muutaman avun, joten saamme kasaan täyden rosterin. Lahti ei tule pääsemään helpolla, Reunanen kertoo.

BSM Finaalisarja pelataan paras kolmesta systeemillä ja ensimmäinen ottelu nähdään tulevana sunnuntaina Blue Ringsin ja Haukkojen välillä Tuusulan jäähallissa. Pronssiottelu pelataan kerrasta poikki -systeemillä tulevana sunnuntaina, kun Lahti saa SOL Areenalle vieraakseen Ilveksen.

Katso sunnuntaina 3.4.2022 BSM 1. finaaliottelu Blue Rings -Haukat suorana klo 12.30 Ringette LIVE - YoutuTube -kanavalta. 

Katso sunnuntaina 3.4.2022 BSM-pronssiottelu Lahti - Ilves suorana klo 16.00 Ringette LIVE - YoutuTube -kanavalta. 

Kuva: Weheartringette

 

B Ykkösen pronssimitalisti on UJK - B Ykkösen kultamitali katkolla EKS:lle lauantaina

Viikonloppuna ensimmäisessä B Ykkösen finaalissa voiton nappasi EKS. Pelin ensimmäiset maalit nähtiin vasta toisessa erässä, kun EKS avasi maalihanansa Nicole Theseleffin osumalla. Seuraavana Vilma Jokipii vei vierasjoukkueen 2–0 johtoon. NSR pääsi kuitenkin tasoittamaan Riina Vihavaisen ja Adele Vuorisen maaleilla. Theseleff onnistui kuitenkin vielä kahteen otteeseen.

NSR:än Outi Lukkarin kavennus ei enään riittänyt, kun EKS:än maaliputki sai alkunsa viimeisessä erässä. Voitto ensimmäisestä kohtaamisesta lähti siis vierasjoukkueen matkaan, ja ottelusarja on katkolla tulevana lauantaina EKS:älle.

- Onnistuttiin tekemään niitä asioita, joita on harjoiteltu ja pyritty viemään eteenpäin muun muassa puolustuspelaaminen koko kentällä. Myös maalivahtipeli onnistui hyvin. Lauantaina pelataan vielä huolellisemmin renkaalla ja hiotaan viimeistely kuntoon. Haastetaan EKS kunnolla ja venytetään sarja sunnuntaille, kommentoi NSR:än valmennus.

- Pelattiin todella ehjä 60 minuuttinen kentän jokaisella osa-alueella ja ennen kaikkea koko joukkueena. Tästä pelistä ensi lauantaille otamme mukaan ehdottomasti kokonaisuuden, jolla peliä onnistuimme hallitsemaan, tiivisti EKS:än päävalmentaja Janne Ahoniemi.

B Ykkösen finaalisarjan seuraava kohtaaminen nähdään 2.4.2022 lauantaina Leppävaaran jäähallissa, jolloin sarja on katkolla EKS:älle.

Pronssimitalistit UJK. Kuva: Jussi Arola


B Ykkösen pronssimitalit kaulaansa sai UJK, kun he voittivat VG-62 lukemin 4–0. Pronssista taisteltiin tosissaan, kun vasta kolmannessa erässä nähtiin ottelun avausmaali. Tekijänä toimi Helmi Silokivi. Tästä UJK sai hanansa auki, sillä seuraava maali nähtiin heti kahden minuutin sisään, kun UJK:n Emma Usvala laukoi renkaan maaliverkkoihin. Viimeiset kaksi maalia olivat myös kotijoukkueen Aino Usvalan käsialaa.

UJK lähti tavoitteenaan lopettaa kausi voittoon karvaan välierä tappion jälkeen. Ennen peliä joukkueelle painotettiin muutamia asioita. Näitä olivat muun muassa pelin hallinta ja halu hallita rengasta jokaisella kentän osa-alueella, luotto omaan sekä koko joukkueen tekemiseen sekä joukkuekavereiden auttaminen.

- Nuo asiat näkyivät kyllä pelissä. Pelattiin omaa peruspeliä ja luotettiin omaan tekemiseen. Pelimme taso ei laskenut missään vaiheessa ja pitkällä erätauolla muistuteltiin vielä joukkuetta siitä, että kova työ palkitaan lopulta. Valmennuskin luotti pelaajiin ja se toi varmuutta pelaajille sekä myös tulosta taululle. Puolustus pelasi varmasti ja kovaa sekä maalivahtimme venyi hienoon nollapeliin, tiivisti UJK:n päävalmentaja Tiina Silokivi