Ringeten C-junioreiden sarjat päättyivät viime viikonloppuna - Lahti ylemmän jatkosarjan voittoon

30.03.2022 08:00

 

Kuva: Weheartringette
 

Ringeten Csarjaan kaudelle 2021–2022 osallistui 16 joukkuetta ympäri Suomea. Kauden alussa sarja jakautui lohkoihin A ja B, joista kummastakin neljä parhaiten sijoittunutta joukkuetta pääsivät pelaamaan ylempään jatkosarjaan ja neljä viimeistä alempaan jatkosarjaan.  Ylemmän jatkosarjan voiton vei Lahti, toiseksi sijoittui KaPa-51 ja kolmanneksi EKS. Alemmassa jatkosarjassa ensimmäiseksi itsensä taisteli Ilves, toiseksi FoPS ja kolmanneksi sijoittui LuKi-82.

Ylemmässä jatkosarjassa kultaisen mitalit kaulaansa sai Lahti, joka voitti sekä alkusarjan että ylemmän jatkosarjan lohkonsa.

Lahden joukkueeseen nousi D-junioreista 8 uutta pelaajaa mukaan, joten joukkueen runko kauteen lähdettäessä oli melkein kokonaan uusi. 
- Lähdimme rakentamaan kautta juuri tämän joukkueen kanssa, huomioiden kaikkien vahvuudet, kehityskohteet sekä pelitavan, jota lähdimme opettelemaan. Kauden aikana joukkue hitsautui hyvin yhteen sekä keräsi itseluottamusta treenaamalla, haastamalla itsensä sekä onnistumisten kautta. Tytöt tekivät huikeaa työtä koko kauden! Valmentajana voi vaan olla ylpeä koko joukkueesta, kertoi Lahden vastuuvalmentaja Jonna Aitta-aho.

Seuraavan etappina on tietenkin CSM-turnaus, joka pelataan Lahden omassa kotihallissa.

KaPa-51 sijoittui sarjassa toiseksi. KaPa-51:llä oli selkeä tavoite kauteen lähtiessä: koko sarjan voitto ja sitoutuminen tähän tavoitteeseen. Teemoina alkusarjassa oli keskittyä hyökkäyspelin parantamiseen ja jatkosarjassa pitää luukut kiinni tiiviillä puolustuspelillä.

- Kokonaistavoitteesta jäätiin pykälä, mutta onneksi tuo CSM-turnaus on vielä pelaamatta, niin on mahdollisuus petrata. Alkusarjaan tehtiin 148 maalia, mikä oli noin neljännes enemmän maaleja, kuin seuraavaksi eniten maaleja tehneellä joukkueella eli alkusarjan teema täyttyi. Jatkosarjassa laskettiin toiseksi vähiten maaleja, joten katsoimme tämänkin tavoitteen toteutuneen, kommentoi KaPa-51:sen päävalmentaja Toni Huiskonen.

 

Kuva: Weheartringette


Alemmassa jatkosarjassa pisteet jakautuivat tasaisesti

Alemmassa jatkosarjassa kolmen kärki kävi tiukkaa kamppailua pisteistä. Ratkaisevaksi hetkeksi muodostui, sarjan ensimmäiseksi sijoittuneen Ilveksen sekä toiseksi sijoittuneen FoPSin kohtaaminen, jossa ottelu päättyi tasapeliin. Myös sarjan viimeinen ottelu Tikka-LuKi-82, jossa Tikka juhli voittoa, ratkaisi alemman jatkosarjan voittajan.

Ilveksellä kauteen lähtiessä ei varsinaisia tulostavoitteita asetettu, sillä joukkue oli varsin nuori ja kokematon. Teemana oli kuitenkin pelata isolla kokoonpanolla, jolloin pelaajat saisivat peliaikaa sekä kartuttaisivat kokemusta.

- Tässä onnistuimme hyvin, sillä tytöt ottivat isoja kehitysaskeleita kauden aikana, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Miikka Kork.

Sarjan toiseksi sijoittunut FoPS koki muutoksia kauteen lähtiessä, kun joukkueen valmennus vaihtui ja uusia pelureita nousi joukkueeseen. Kausi FoPSin joukkueella on ollut vaiheikas, mutta ennen kaikkea hauska sekä ikimuistoinen.

- Tärkeimpiä tavoitteita kauden alussa oli sopeutua uuteen ja hitsautua yhteen sekä kehittyä pelillisesti joukkueena. Jatkosarjan osalta uskalsimme asettaa jo tavoitteita hieman korkeammalle ja lähdimme tavoittelemaan paikkaa kärkikolmikossa. Seuraavana edessä on vielä CSM-turnaus, josta lähdetään nauttimaan täysillä ja pelaamaan kauden parasta peliä, kommentoi joukkueen valmentaja Emma Willman. 

Seuraavana edessä on C-SM-turnaus, joka pelataan Lahden SOL Areenalla 8.-10.4.2022. Turnaukseen on osallistunut kaikkiaan 17 joukkuetta, jotka ovat jaettu kahteen lohkoon. Kaikki turnauksen ottelut tullaan striimaamaan Ringetteliiton YouTube-kanavalle. Turnauksen otteluohjelmat sekä ajankohtaisen informaation löydät täältä. Seuraa C-SM-turnauksen tunnelmia myös Instagramista