B-junioreiden SM-välierät käynnistyvät, B Ykkösen finalistit selvillä

26.03.2022 07:48


Kuva: Weheartringette

Kevät on ringettepelaajan parasta aikaa. Naisten kilpasarjoissa alkaa toinen pudotuspeliviikonloppu (sarjojen nettisivut), minkä lisäksi tänä viikonloppuna myös kaikki B-juniorit pääsevät pudotuspelien makuun. Sunnuntaina 27.3. nähdäänkin B-nuorten SM-välierät, ja B Ykkösessä puolestaan pronssiottelu sekä ensimmäinen finaaliottelu. Myös CSarjan jatkosarjojen viimeiset ottelut pelataan tänä viikonloppuna lauantaina 26.3.

BSM-finalistit ratkeavat sunnuntaina 27.3.

Blue Rings ja Ilves kohtaavat BSM-välierissä. Ottelun näet suorana myös YouTubesta. Kuva: Timo Kupiainen

B-nuorten SM-sarjassa neljä joukkuetta jatkavat pudotuspelivaiheeseen: Blue Rings, Haukat, Lahti ja Ilves. Välieräottelu pelataan sunnuntaina 27.3., jolloin kohtaavat Tuusulassa sarjavaiheen selkeästi voittanut Blue Rings ja sarjavaiheen nelonen Ilves, sekä Järvenpäässä sarjakakkonen Haukat ja sarjakolmonen Lahti. Molemmat ottelut alkavat kello 13:30.

Kauden aikana monet joukkueet ovat striimanneet kotiotteluitaan omatoimisesti. Tämän viikonlopun otteluista Blue Rings - Ilves -välieräottelun näet suorana Blue Ringsin YouTube-kanavalta. Välierien jälkeen BSM-otteluita tullaan striimaamaan Ringette LIVE YouTube-kanavalle. Striimausaikataulu tarkennetaan ensi viikon aikana.

Välieräparien voittajat menevät finaalisarjaan, joka pelataan paras kolmesta -systeemillä. Finaalisarjan pelipäivät ovat 3.4., 9.4. ja 10.4.2022. Välierän hävinneet joukkueet taistelevat puolestaan pronssista paras yhdestä -systeemillä pelattavassa pronssiottelussa. Pronssiottelu pelataan ensimmäisen finaaliottelun kanssa samana päivänä sunnuntaina 3.4.2022.

NSR ja EKS B Ykkösen finaalisarjaan

kuva: Weheartringette

B Ykkösen välierät pelattiin jo edellisviikolla. Välierissä kohtasivat Nurmijärven Seven Ringettes (NSR) ja VG-62 sekä toisessa välieräparissa UJK ja EKS. Klaukkalassa NSR vei välierän nimiinsä selvin 7-3-lukemin, kun taas Uudessakaupungissa UJK:n ja EKS:n välillä nähtiin todellinen trilleri: Viimeiselle minuutille lähdettäessä vierasjoukkue Espoo johti ottelua numeroin 9-10, mutta kotijoukkue onnistui tasoittamaan tilanteeksi 10-10 vain puoli minuuttia ennen päätösvihellystä. Vierasjoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, ja espoolaisten Vilma Jokipii onnistui ohittamaan UJK:n maalivahdin vain neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä aloittaen vierasjoukkueen juhlat.

Näin sunnuntaina 27.3. käynnistyvässä B Ykkösen finaalisarjassa kohtaavat NSR ja EKS, kun taas B Ykkösen pronssimitalista pelaavat samana päivänä UJK ja VG-62. Molemmat ottelut alkavat kello 16:00. Finaalisarja jatkuu seuraavana viikonloppuna, ja toinen finaali pelataan lauantaina 2.4. ja tarvittaessa kolmas finaali 3.4.2022.

CSarja päätökseen lauantaina 26.3.

Lahti ja KaPa-51 kohtasivat toisensa helmikuussa CSarjan kärkiottelussa. Kuva: Weheartringette

Myös C-nuorten CSarjassa pelataan viimeisiä otteluita. CSarjan ylemmässä jatkosarjassa mitalijoukkueet ovat jo selvillä, mutta lauantaina 26.3. pelataan sarjan viimeinen ottelu Laitilassa, kun Jyske emännöi Haukkoja. Alemmassa jatkosarjassa puolestaan nähdään lauantaina kaksi ottelua, kun Valkeakoskella BLD kohtaa Helsingin ja Tikkakoskella kotijoukkueen Tikan vastaan asettuu LuKi-82 Luvialta.

CSarjan molempien jatkosarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla. Lisäksi monen joukkueen matka jatkuu keväällä vielä C-nuorten SM-turnaukseen, joka pelataan Lahdessa 8.-10.4.2022.