Yvonne Koch ja Viivi Väätänen maajoukkueiden viestintävastaaviksi

15.03.2022 15:00

Naisten ja nuorten maajoukkueiden johtoryhmät saavat lisävahvistuksia, kun maajoukkueiden viestintävastaavina aloittavat Yvonne Koch ja Viivi Väätänen. Uusien tehtävien tavoitteena on kehittää erityisesti maajoukkueiden viestintää, näkyvyyttä ja imagoa.

Suomen Ringetteliitto haki talvella oto-periaatteella toimivaa viestintävastaavaa osaksi maajoukkueiden johtoryhmiä. Tehtävään on valittu Yvonne Koch ja Viivi Väätänen, joista Koch tulee toimimaan naisten maajoukkueen viestintävastaavana ja Väätänen puolestaan U21 nuorten ja U18 juniorimaajoukkueen viestintävastaavana.

- Vuodenvaihteessa viestintävastaavan hakua päätettiin jatkaa, sillä ensimmäisen kierroksen jälkeen kaipasimme vielä lisää hakijoita ja monipuolisempaa kokemusta varmistaaksemme oikean henkilön valinnan tavoitteidemme saavuttamiseksi. Toisessa hakuvaiheessa saimmekin useita erittäin hyviä hakemuksia. Haastattelimme lopulta neljää hakijaa, joiden välillä lopullinen valinta tehtiin, Ringetteliiton toiminnanjohtaja Anu Pitkänen avaa hakuprosessia.

- Maajoukkueiden viestintävastaavien valinnassa painotettiin vahvaa sosiaalisen median osaamista, monipuolista mediaosaamista ja lajikokemusta. Kun hyviä hakijoita ilmaantui useita, päätimme valita maajoukkueiden tueksi kaksi viestintävastaavaa, mikä mahdollistaa laadukkaan tekemisen sekä keskittymisen kehitystyöhön. Henkilöiden valinta tehtiin yhteistyössä maajoukkuetoiminnan työryhmän kanssa, Ringetteliiton viestintä- ja markkinointipäällikkö Katariina Kurikko kertoo.

Koch ja Väätänen tulevat toimimaan maajoukkueiden joukkueenjohtajien tukena ja vastaamaan joukkueiden leirityksiin ja MM-kisoihin liittyvistä uutisoinnista sekä joukkueiden sosiaalisen median kanavista. He tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä Ringetteliiton viestintä- ja markkinointipäällikön sekä liiton viestijäverkoston kanssa yhteisenä tavoitteenaan kehittää maajoukkueiden brändiä ja viestintää.

Yvonne Koch vastaamaan naisten maajoukkueen viestinnästä 

Laajasalon opistossa parhaillaan urheilutoimittajaksi opiskelevalla Kochilla, 29, on pitkä lajitausta ringeten parissa.
Yli 20 vuotta kestäneen pelaajauran lisäksi Koch on toiminut jo pitkään valmennustehtävissä muun muassa Blue Ringsissä ja Järvenpään Haukoissa. Nyt  ringettemaajoukkueen viestintävastaavan tehtävässä hän pääsee kehittämään maajoukkueen ja Ringetteliiton viestintää, mihin myös nykyinen urheilutoimittajan koulutus tarjoaa erinomaiset valmiudet.

- Olen todella innoissani uudesta tehtävästä! Pääsen heti käyttämään hyödyksi alkanutta koulutustani.
On kiva päästä tekemään hommia rakkaan lajin parissa todella uudesta näkökulmasta,
Koch kommentoi.

 

Viivi Väätänen kehittämään nuorten maajoukkueen viestintää

Naantalilaislähtöinen Viivi Väätänen, 23, hyppää puolestaan U21 nuorten ja U18 juniorimaajoukkueen viestintävastaavan saappaisiin.
Turun Yliopistossa mediatutkimusta opiskeleva Väätänen tekee parhaillaan pro gradu -tutkielmaa naisurheilusta mediassa.
Aikaisempaa viestintäkokemusta häneltä löytyy muun muassa mediakoordinaattorin sekä sometuottajan rooleista.

- Olen erittäin innoissani ja inspiroitunut päästessäni kehittämään ringeten viestintää ja näkyvyyttä. On todella hienoa, että meitä (viestintävastaavia) on kaksi ja pystymme oikeasti panostamaan sekä naisiin että nuoriin. Viestinnän kehittämisen tarve tunnistetaan,
ja reagointi siihen tällaisella panostuksella on huippujuttu. Nuorten ringissä on joukko mielettömiä urheilijoita, joiden tarinaa ja matkaa kohti kotikisoja on etuoikeutettua päästä seuraamaan läheltä - sekä tietenkin jakamaan sitä urheilukansalle!
Väätänen kertoo iloisena.

 

Suomen Ringetteliitto ry onnittelee Yvonnea ja Viiviä valinnasta ja toivottaa menestystä tehtävään!