MM-kotikisojen 2022 kisailme julkaistu

28.12.2021 09:00

MM-kotikisojen logo rakentuu ringettemailoista ja renkaista. 

 

Ringeten naisten ja nuorten MM-kilpailut pelataan Espoossa 31.10.-6.11.2022. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. MM-kotikisojen valmistelut ovat hyvässä vauhdissa, ja kisojen visuaalinen ilme on nyt julkaistu. 

Espoossa ensi vuonna järjestettävien naisten ja nuorten MM-kisojen teema on “pelaajien kirjoittama menestystarina”, jonka avulla halutaan nostaa esiin pelaajien sekä jokaisen joukkueen tekemä matka vaikean ajanjakson jälkeen. 

"Haluamme suoda huippupelaajillemme sen kaiken huomion, jonka he ovat kovalla työllään ansainneet. Tavoitteenamme on luoda niin pelaajille kuin kansainväliselle ringetteyleisölle urheiluelämys, jota ei Suomessa tai Kanadassa ole ikinä ennen koettu “, kertoo MM-kisojen pääsihteeri Ira Merivaara. 

MM-kisojen visuaalisen ilmeen haluttiin ilmentävän lajin nopeutta, urheilullisuutta ja energisyyttä modernilla tavalla. Lisäksi ilmeen suunnittelu sai inspiraatiota syksyllä tehdystä ringeten brändiuudistuksesta, joka rakentui lajin uniikkien erityispiirteiden ja ringeten käsiala -konseptin ympärille. MM-kisalogoon onkin upotettu ringeten pelivälineet. 

“Lisäksi halusimme tuoda ilmi suomalaisuutta. Tämä näkyy muun muassa kisailmeen pääväreissä”, kommentoi Suomen Ringetteliiton viestintä- ja markkinointipäällikkö Katariina Kurikko. 

 

Seuraa MM-kotikisojen rakentumista myös somessa kisojen virallisilla kanavilla: 

Facebook: World Ringette Championship

Instagram: World Ringette Championships

 

Vapaaehtoisille edelleen tarvetta 

Ringeten vapaaehtoisten ensimmäisen vaiheen haku on saatu päätökseensä ja hakemuksia eri tehtäviin tuli yli 100 kappaletta. Täydennyshaku tullaan käynnistämään alkuvuoden aikana ja vapaaehtoisten ensimmäinen informaatiotilaisuus tullaan järjestämään Tie Huipulle -tapahtuman yhteydessä tammikuun lopussa. 

”Saimme todella mukavasti vapaaehtoistahakemuksia tässä ensimmäisessä hakuvaiheessa. Tulemme kuitenkin tarvitsemaan täydennyshaun kautta apukäsiä vielä tiettyihin pesteihin, kuten järjestyksenvalvojantehtäviin, jonne hakemuksia tuli valitettavan vähän. Ringeten edelliset MM-kisat on pidetty Suomessa kuusi vuotta sitten, joten ringetteväki varmasti odottaa jo malttamattomana  mahdollisuutta päästä nauttimaan suuresta kansainvälisestä ringettejuhlasta ja kokemaan ringettetunnelmaa täydessä katsomossa”, kommentoi Ira Merivaara. 

Suuri urheilutapahtuma kerää yhteen myös ringeten tulevaisuuden tähdet, kun MM-turnauksen lisäksi Espoossa järjestetään kansainvälinen junioriturnaus, jonka järjestelyistä vastaa Kiekko-Espoo. Junioriturnaus pelataan loppuviikosta Tapiolan ja Matinkylän jäähalleissa. 

 

Tie Huipulle –tapahtuma käynnistää MM-kisahypen 

Kauan odotettu Tie Huipulle -maajoukkuetapahtuma järjestetään Vantaalla Tikkurilassa 28.-30.1.2022. Pitkän odotuksen jälkeen ringetteväki sekä Suomen parhaat pelaajat ja kirkkaimmat tulevaisuuden tähdet kokoontuvat saman katon alle, kun taistelu MM-kisapaikoista käy kuumana. 

Tie Huipulle -tapahtuma toimii MM-kisojen virallisena starttitapahtumana: Naisten maajoukkue pelaa viikonlopun aikana kolme harjoitusottelua, jonka lisäksi U18 sekä U21 maajoukkueet pelaavat turnausmuotoisesti vastakkain viikonloppuna. Nyt ringettekansalla onkin poikkeuksellinen mahdollisuus ottaa varaslähtö syksyllä 2022 järjestettävien MM-kotikisojen tunnelmaan ja tulla tapaamaan omia suosikkipelaajiaan Vantaalla. 

Tie Huipulle –tapahtuman lipunmyynti tullaan avaamaan tammikuussa. Tapahtuman suunnittelussa huomioidaan kuitenkin yleisötilaisuuksien koronarajoitukset ja -suositukset, joita seuraamme aktiivisesti.  

Lue lisää ja katso tapahtuman aikataulu täältä