Maajoukkueet kokoontuivat Kisakallioon

29.11.2021 18:14

 

Kuva Timo Kupiainen 

 

Koronapandemian värittämästä vuodesta huolimatta ringeten kaikki maajoukkueet kokoontuivat toistamiseen yhteiselle leirille Kisakallioon. Kisakallio tarjoaa lajillemme erinomaiset olosuhteet. On hienoa, että ringeten kaikki maajoukkueet mahtuvat leireilemään yhtäaikaisesti.

 

Maajoukkueiden leirit organisoidaan Kisakallion ja joukkueenjohtajien yhteistyönä

Ringeten maajoukkueiden (U18, U21 ja naiset) isot yhteisleirit ovat tiivistäneet entisestään joukkueenjohtajien ja Kisakallion yhteistyötä ennen leiriä. Lisäksi leirien jälkeen Kisakallion palvelutiimin toimesta pohditaan miten toimintaa voidaan edelleen kehittää. Strateginen lajikumppanuus ringeten kanssa toi liiton kaikki leiritykset Kisakallioon, joka avasi samalla ison mahdollisuuden siihen, että pari kertaa vuodessa kaikki maajoukkueet leireilevät yhtäaikaisesti Kisakalliossa. Tämä tehostaa jääajan käyttöä päivien osalta ja tuo lajille monipuolista näkyvyyttä urheiluopistolla. Prosessi varauksesta tapahtuu ensin liiton yhteyshenkilön Matti Virtasen kanssa, jonka jälkeen muut varaukset tehdään yhdessä joukkueenjohtajien kanssa niin, että ennen leiriä pidetään kaksi palaveria ja yhdessä pohditaan tilojen hyödyntämistä sekä huomioidaan joukkueiden erilaiset tarpeet joukkueiden koot huomioiden. ”Yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin. Sannan, Petran ja Tytin kanssa hommat hoituu mutkattomasti ja tästä on kiva jatkaa vuodelle 2022!” Kisakallion Jenni Korhonen iloitsee.

 

Naisten maajoukkueessa mukana 23 pelaajaa eri seurajoukkueista  

Leirillä kokeiltiin kolmea eri pelisysteemiä ja pelaajien reagointikykyä vaihtaa aluepelaamisesta 1 vs 1 pelin voittamiseen. Harjoituksia oli pyritty muokkaamaan siten että, olisivat sisällöltään hieman seurajoukkueen perusharjoitteita erilaisempia. Vauhti pysyi hyvänä koko leirin ajan ja fyysinen jaksaminen riitti hyvin leirin kuormasta huolimatta. Pelaajien tsemppi ja fiilis oli todella hyvä. Huippusuorituksia nähtiin monelta pelaajalta. 

Päävalmentaja Pasi Kataja muistutteli pelaajia siitä, että leirillä he ovat Suomen parhaiden pelaajien joukossa. Seuraavaksi maajoukkue suuntaa katseet Tie huipulle -tapahtumaan, joka järjestetään tammikuun lopulla. Seuraava leiri on toukokuussa. Silloin aikaa kotikisoihin on enää puoli vuotta. Pian alkavat jatkosarjat sekä kevään ratkaisupelit ovat tärkeitä jokaiselle pelaajalle näyttöjen suhteen.  

Naisten maajoukkue vahvuuteen liittyy seuraavasta tapahtumasta lähtien psyykkinen valmentaja Janica Järvenpää. 

 

Kuva Timo Kupiainen 

  

U21 leirillä analysoitiin pelivideoita ja keskityttiin tilannekovuuteen 

Marraskuun leirillä pelaajat pääsivät analysoimaan Kanadan peliä videotehtävien muodossa. Pohdittavaa riitti ja hyviä keskusteluja syntyi. Jäällä keskityttiin tilannekovuuteen 1 vs 1 kamppailuissa, renkaanhallintaan ja hyökkäyspelaamiseen. 

"Leiri päättyi leiripeliin, jota vielä analysoitiin yhdessä päätöspalaverissa. Pelissä oli paljon hyvää mutta myös monta kehitettävää osa-aluetta kuten renkaallisessa pelissä viivan ylitykset ja vaarallisten maalipaikkojen luominen. Tästä on hyvä lähteä kohti Tie huipulle - tapahtumaa, jossa päästään kunnolla testaamaan erilaisia kenttäkoostumuksia ja harjoittelemaan karvauspelaamista." Tiivistää U21 nuortenmaajoukkueen päävalmentaja Nina Sundell

 

U18 juniorimaajoukkue tutustui naisurheilijan terveyteen sekä pohti oheisharjoittelun tärkeyttä

Marraskuun U18 joukkueiden leiri koostui neljästä jäästä, kahdesta luennosta ja yhteensä kolmesta ryhmätyöstä. Jäällä keskityttiin päätypelaamiseen, jossa riitti kamppailua sekä pelitilanne- ja sijoittumispähkinää purtavaksi. Leiripalautteissa saimme kiitosta valmentajien antamasta rakentavasta palautteesta, josta osa kuuluu 2-tason valmentajakoulukseen osallistuneille, jotka ahkerasti videoivat pelaajien suorituksia lauantain jäillä. Uusi aihe ensimmäisenä koko maajoukkuetoiminnassa oli paljon kiitosta saanut naisurheilijan terveys -luento, jossa 2005 ikäluokan valmentaja Essi Ahokas kertoi mm. kuukautiskierron sekä energiavajeen vaikutuksista suorituskykyyn. Toinen luento käsitteli alku- ja loppuverryttelyiden sekä oheisharjoittelun merkitystä kokonaiskuormituksen kannalta. Tärkeimmän ryhmätyön sisältö oli kuitenkin itseluottamuksen ja joukkuehengen pohtiminen. Lisäksi leirin aikataulutus, ilmapiiri ja harjoitusten sekä oheisten sisältö otettiin yleisesti vastaan ilolla. Kehonhuoltoa on toivottu lisää leireille, joten lisäsimme sen oheisharjoitteluteeman nimissä aikatauluun. 

"Uusi some-projektimme polkaistiin alulle ja pelaajat toteuttivat sitä mitä mielikuvituksellisin ideoin, kuten arvelimmekin! Tästä kuulette varmasti lisää vähän myöhemmin! Tammikuun lopussa häämöttävä turnausmuotoinen Tie huipulle -tapahtuma on seuraava etappimme ja samalla U18 juniorimaajoukkueen kauden päätapahtuma. Leirille valitaan 15+2 urheilijaa molemmista ikäluokista. Kutsut lähetetään tammikuun toisella viikolla, joten valintojen tekemiseen meillä on vielä hetki aikaa! Valmentajat kiittävät kaikki reippaita leiriläisiä viikonlopusta, mekin nautimme siitä valtavasti!" Tammikuuhun valmistautuva päävalmentaja Heidi Petrell kertoo.