Ringetteliiton suositus jäsenseuroille koronapandemiaan liittyen

24.11.2021 12:15

 

Koronaviruspandemia ei ole hellittänyt otettaan, vaikka rokotekattavuus Suomessa on ylittänyt ennalta asetetun rajan. Päivittäiset tartuntatapaukset ovat yhä kasvussa ja ylittäneet jo aiempia huippulukuja. Myös vakavien sairastumisien määrä on huolestuttavan suuri. On ilmeistä, että Koronavirus säilyy terveyshaasteena perinteisen virustautikauden yli, loppukevääseen saakka. Lisäksi virus on sairastuttanut suhteessa eniten nuoria aikuisia ja lapsia, mikä Suomen Ringetteliiton on heidän liikuttajinaan otettava vakavasti huomioon. On tärkeää, että lajimme harrastajille, kilpaurheilijoille, toimihenkilöille ja yleisölle voidaan järjestää mahdollisimman terveysturvalliset olosuhteet.

 

Edellisen perusteella liittohallitus on kokouksessaan 22.11.2021 päättänyt antaa seuraavan suosituksen kaikille jäsenseuroilleen ja kaikille ringettetoimijoille:

  1. Kuten tähänkin saakka, alueellisten ja kunnallisten viranomaisten ohjeistusta on seurattava ja noudatettava kaikissa liiton ja sen jäsenten toiminnassa
  2. Edellisen lisäksi liittohallitus suosittelee seuraavia asioita:
    1. Koronapassin käyttöönottoa kaikissa yleisötilaisuuksissa. Koronapassia voi edellyttää kaikilta yli 16-vuotiailta.
    2. Maskin käyttöä kaikissa yleisötilaisuuksissa ja sen ohella jäähallien yleisissä tiloissa, pois luettuna peli- ja harjoitustilanteet.
    3. Koronarokotusten ottamista tarjolla olevien mahdollisuuksien mukaan.

Edellä olevat suositukset tulevat voimaan välittömästi. Vaikka ne eivät ole määräyksiä eivätkä siten seuroja sitovia, liittohallitus toivoo, että kaikki ringettetoimijat olisivat yhteistoimin näyttämässä esimerkkiä ja eturintamassa taittamassa pandemiaa Suomesta.

 

Lisätietoa

Lisätietoa koronapassista ja sen käyttöönotosta löytyy STM:n sivustolta.

Suosittelemme seuroja seuraamaan säännönmukaisesti myös Olympiakomitean sivustoa Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun, jossa ohjeita ja linjauksia koko urheiluyhteisöä koskien.

Lisätietoa ja neuvontaa koronapandemiaan liittyen löytyy Valtioneuvoston sivuilta, ja tietoa alueellisista suosituksista ja rajoituksista THL:n ja sairaanhoitopiirien sivuilta sekä Aluehallintoviraston sivuilta.