Ohjeistus terveysturvalliseen ringettetoimintaan

06.10.2021 12:25

 

Koronapandemia jatkuu edelleen, vaikka koronarajoituksista on jo osin voitu luopua Valtioneuvoston päätöksellä. Vallitseva tilanne mahdollistaa kaikkien ikäryhmien ringettetoiminnan koko Suomessa, ja sarjat ovat käynnissä tai käynnistymässä normaaliin tapaan. Myös turnauksia voidaan järjestää.

 

Ringetteliiton suositukset terveysturvalliseen harrastus- ja kilpailutoimintaan ovat linjassa Olympiakomitean suositusten kanssa.

Huomioi edelleen

  • Toimintaan ei osallistuta, jos on hengitystieinfektioon viittaavia oireita.
  • Yli 12-vuotiaiden (vuonna 2007 syntyneet ja vanhemmat) suositellaan käyttävän kasvomaskia harjoittelun ja pelien ulkopuolella. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät THL:n päivitetyt ohjeet.
  • Toimintaan kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt, erotuomarit ja välttämättömät huoltajat.
  • Toimintaan osallistuvat menevät tilaan, kun edelliset osallistujat ovat lopettaneet oman toimintansa ja poistuneet tilasta.
  • Puku- ja pesuhuonetilojen käyttöä vältetään, jos mahdollista.
  • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen toiminnan. Käsidesiä on oltava saatavilla toiminnan aikana.

Suosittelemme seuraamaan Olympiakomitean päivittyviä suosituksia lajien toimintaan täällä.

 

Tautitapaus tai karanteeni joukkueessa

Joukkueiden tulee tiedottaa kilpailunjärjestäjää joukkueessa todetusta tautitapauksesta poikkeuksetta, ja lisäksi joukkueen karanteenista, mikäli sillä on vaikutusta joukkueen otteluohjelmaan.

Liiton alaisiin sarjoihin osallistuvien joukkueiden pyydetään kertaavan ohjeet koronatilanteen vaikutuksesta sarjatoimintaan sekä ottelukohtainen ohje kilpasarjojen sivulta. Huolehditaan yhteisestä turvallisuudesta kauden sujuvan läpiviennin mahdollistamiseksi.

 

Ottelu- ja turnaustapahtumat

Yleisötilaisuuksissa ei ole voimassa olevia kokoontumisrajoituksia 1.10.2021 jälkeen.

Aluehallintovirastot voivat päättää rajoituksista tarpeen mukaan. Alueellisia oheistuksia tulee seurata ja noudattaa.

Ottelu- ja turnausjärjestäjien tulee edelleen huomioida yleisötilaisuuksia ja tapahtumia koskevat hygieniavelvoitteet, jotka ovat toistaiseksi voimassa vuoden 2021 loppuun saakka.

Huomioi erityisesti

  • Osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • Osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet
  • Tilojen ja pintojen puhdistaminen
  • Osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se on mahdollista toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen

 

Lisäksi

Pyydämme lisäksi huomioimaan THL:n ohjeistuksen, jossa suositellaan varotoimena välttämään äärimmäistä fyysistä rasitusta kolmen vuorokauden ajan koronarokotuksen jälkeen.

Muistutamme myös, että kaupungit ja viranomaiset voivat antaa omia ohjeistuksia. Pyydämme seuraamaan tarkasti oman alueen viranomaisten tuoreimpia ohjeistuksia ja noudattamaan niitä.

Lisätietoa koronarajoitusten purkamisesta löydät Valtioneuvoston sivuilta, ja lisäksi tietoa alueellisista suosituksista ja rajoituksista löydät THL:n ja sairaanhoitopiirien sivuilta.