Järjestämme webinaarin urheilevan nuoren palautumisen tukemisesta ja unen merkityksestä

28.09.2021 09:00

 

Kuva Timo Kupiainen

Uni on äärimmäisen tärkeässä roolissa urheilevan nuoren palautumisessa. Tukeaksemme nuorten pelaajien palautumista ja kehitystä entisestään järjestämme nuorten pelaajien vanhemmille webinaarin keskiviikkona 6.10. klo 17:30, jossa pureudutaan tarkemmin unen laatuun vaikuttaviin tekijöihin ja miten suuri merkitys unella todellisuudessa onkaan kasvavalle urheilijalle. Webinaari järjestetään yhdessä Unikulman Jaksa paremmin -asiantuntijoiden kanssa.

 

Ilman epäilystäkään aivot ja keskushermosto ovat tärkeimmässä roolissa parhaan mahdollisen fyysisen suorituskyvyn saavuttamiseksi: Jokainen liike on lähtöisin keskushermoston impulssista. Urheilijalle keskushermosto kontrolloi jokaista aluetta suorituskyvyn potentiaalissa sisältäen toiminnalliset taidot, biomekaaniset tarkat liikkeet, lihasten nopean peräkkäisen aktivaation toiminnassa, refleksit ja reaktiot. Tähän lisäksi vielä vaikutukset sydämen ja keuhkojen toiminnassa.

 

Merkittävin tekijä aivojen ja keskushermoston toiminnassa optimaalisella tavalla on lepo. Urheilijoiden palautumisen merkittävin strategia onkin, että urheilija saa riittävästi määrällisesti ja laadullisesti hyvää unta.

 

Mutta mitkä tekijät edesauttavat, että uni on laadullisesti hyvää? Miksi uni on niin tärkeää? Mitä kasvavan nuoren urheilijan kehossa tapahtuu unen aikana? Webinaarissa näihin kysymyksiin vastaavat Unikulmalta Jaksa paremmin -asiantuntijat Niina Hirvonen (Fysioterapeutti YAMK) ja Nina Kuulas (Työfysioterapeutti).

 

 

Ilmoittaudu keskiviikkona 6.10. klo 17:30-19:00 järjestettävään webinaariin täältä. Muistathan ilmoitautua mukaan viimeistään tiistaina 5.10.2021.
 

 

Webinaarin pitävät Unikulmalta Jaksa paremmin -asiantuntijat Nina Kuulas ja Niina Hirvonen.