Suomen naiset hakevat kymmenettä maailmanmestaruutta – ringeten MM-kilpailut Espooseen 2022

06.09.2021 08:00

Ringeten naisten ja nuorten MM-kilpailut pelataan Suomessa 31.10.-6.11.2022. Kisakaupungiksi on valittu Espoo, jossa Metro Areena ja Tapiolan harjoitusjäähalli tarjoavat erinomaiset puitteet lajin MM-turnauksen järjestämiseen. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. 

Suomi emännöi kuuden vuoden tauon jälkeen ringeten MM-kilpailuja, kun sekä naisten että nuorten ringeten maailmanmestaruus ratkotaan saman katon alla Espoon Metro Areenalla. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut MM-tapahtuman suojelijaksi. 

”Tasavallan presidentin toimiminen MM-kilpailujen suojelijana on ringetteyhteisölle suuri kunnianosoitus, jonka myötä kauan odotetun tapahtuman merkitys korostuu entisestään”, Suomen Ringetteliiton puheenjohtaja Markku Koli kertoo osoittaen kiitoksensa tasavallan presidentille. 

Suomen Ringetteliitto odottaa sekä naisten että nuorten finaaliotteluihin loppuunmyytyjä katsomoita. Suomen U21 nuorten maajoukkue lähtee haastamaan edelliset kolme mestaruutta voittaneen Kanadan, kun taas Suomen naiset jahtaavat jo historiallista kymmenettä maailmanmestaruuttaan. Seitsemistä edellisistä kisoista ringettenaiset ovatkin palanneet kultaiset mitalit kaulassaan.  

”Ne, jotka ovat nähneet suomalaista huippuringetteä pelattavan, tietävät, että edessä on häikäisevä urheilukokemus. Haluamme tarjota tämän mahdollisuuden koko suomalaiselle urheilukansalle. Järjestämällä kaikkien aikojen suurimman ringettetapahtuman osoitamme arvostuksemme huippupelaajiemme ainoalaatuisille saavutuksille”, Koli summaa. 

Suuri urheilutapahtuma kerää yhteen myös ringeten tulevaisuuden tähdet, kun MM-turnauksen lisäksi Espoossa järjestetään kansainvälinen junioriturnaus, jonka järjestelyistä vastaa Kiekko-Espoo. Junioriturnaus pelataan loppuviikosta Tapiolan ja Matinkylän jäähalleissa. Lisäksi koululaisille ja yleisölle tullaan järjestämään runsaasti avoimia lajin kokeilutapahtumia turnausviikon aikana.

Lisätietoja

Anu Pitkänen
Toiminnanjohtaja
Suomen Ringetteliitto ry
+358 50 375 9223
toiminnanjohtaja@ringette.fi


Lehdistömateriaalit

Lehdistömateriaalit Mediapankissa median vapaaseen käyttöön.