Päivitetty koronatiedote lasten ja nuorten toimintaan liittyen

29.01.2021 10:40

Koronatilanne jatkuu edelleen vakavana ja tautitilanne vaihtelee maakunnittain. Viimepäivien uutisointiin liittyen Olympiakomitea on 27.1.2021 päivittänyt suosituksiaan urheilulajien toimintaan, ja nämä ovat voimassa toistaiseksi.

Suomen Ringetteliitto noudattaa toiminnassaan viranomaisohjeita, sekä urheiluyhteisön suosituksia. Toivomme, että jokaisessa seurassa tutustutaan ohjeeseen ja joukkueiden harjoittelua sopeutetaan vallitsevan tautitilanteen mukaisiin suosituksiin ryhmäkokojen ja harjoittelun toteutuksen suhteen. Erityishuomiota tulee kiinnittää päivitettyihin ohjeisiin lasten ja nuorten toimintaan liittyen leviämisvaiheen alueilla. Seurojen tulee noudattaa toiminnassaan alueellisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia, sekä kuntakohtaisia täsmennyksiä.

 

Koronatilanteen aiheuttamat muutokset liiton alaisiin C- ja B -nuorten sarjoihin

Vaikka osassa sairaanhoitopiirejä kiellettynä ollutta lasten ja nuorten toimintaa vapautetaan, vastaavasti osa tähän asti toiminnan sallineista sairaanhoitopiireistä on nyt kieltänyt tai kieltämässä lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Kilpailutoiminta on ollut ja on edelleen pääsääntöisesti kiellettyä. Suomen Ringetteliitto on arvioinut uudelleen valtakunnallisten nuorten sarjojen tilannetta vallitsevien rajoitusten puitteissa. Koska useampi ringetteseurojen toimialueella oleva sairaanhoitopiiri on edelleen leviäimisvaiheessa, ei sarjatoiminnan jatkaminen tällä hetkellä ole mahdollista. Alla on kuvattu muuttunut tilanne sarjojen osalta, ja suunnitelma, mikäli otteluiden jatkaminen myöhemmin keväällä mahdollistuu. Liitto seuraa tilanteen kehittymistä, ja arvioi sarjojen jatkamisen mahdollisuutta uudelleen viikolla 7. Molempien sarjojen osalta kilpailupäällikkö toimittaa joukkueille päivitetyt otteluohjelmat viikon 5 loppupuolella.

Lasten ja nuorten aluesarjojen osalta aluetyöryhmät ovat jo ilmoittaneet toimista sarjoihinsa liittyen, sekä päivittävät tiedotteitaan alueellisten tilanteiden kehittymisen mukaan. 

 

B-nuoret

Karsintasarja on saatu pelattua loppuun. SM-sarja ja Ykkössarja eivät ole alkaneet.

Sarjatoiminta asetetaan tauolle 21.2.2021 asti. Tulospalvelusta poistetaan ottelut ko. päivämäärään asti.

Viikolla 7 tarkastellaan tilannetta uudelleen ja mikäli viikosta 8 alkaen kilpailu- ja sarjatoiminta on mahdollista, sarjat (SM-sarja ja Ykkössarja) pelataan yksinkertaisina sarjoina (SM-sarja 6 ottelua/joukkue ja Ykkössarja 5 ottelua/joukkue) viikkojen 8-12 aikana (su 28.3. varattu uusinnoille). Välierä pelataan pe 2.4., pronssiottelu ja ensimmäinen finaali la 3.4., toinen finaali su 4.4. ja mahdollinen kolmas finaali ma 5.4.2021.

 

C-nuoret

Alkulohkot on saatu pelattua loppuun ja jatkosarjoissa on pelattu muutamia otteluita (ylempi 3 ottelua ja alempi 4 ottelua).

Sarjatoiminta asetetaan tauolle 21.2.2021 asti. Tulospalvelusta poistetaan ottelut ko. päivämäärään asti.

Viikolla 7 tarkastellaan tilannetta uudelleen ja mikäli viikosta 8 alkaen kilpailu- ja sarjatoiminta on mahdollista, pelataan lohkot yksinkertaisina sarjoina (8 ottelua/joukkue) viikkojen 8-15 aikana (su 18.4. varattu uusinnoille).

 

Lisätiedot:  

Toiminnanjohtaja Anu Pitkänen toiminnanjohtaja@ringette.fi p. 0503759223  

Kilpailupäällikkö Päivi Reiman paivi.reiman@ringette.fi p. 0407083088 

 

Lisätietoa ringetteseurojen toimialueilla olevista rajoituksista ja suosituksista:

Aluehallintoviraston nettisivut 

Sairaanhoitopiirit: 

Etelä-Suomen alue: Helsingin ja Uudenmaan, sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirit 

Itä-Suomen alue: Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirit 

Länsi-Suomen alue: Kanta-HämeenPirkanmaanSatakunnan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit 

 

Lisäksi ajankohtaista tietoa koronavirukseen liittyen löydät Valtioneuvoston ja THL:n nettisivuilla.