Taistelu maailmanmestaruudesta pyörähtää käyntiin ensimmäisissä finaaleissa

27.11.2019 09:09

 

 

 

 

 

 

 

 

Ringeten MM-kisat alkavat Suomen osalta huomenna torstaina kun sekä maajoukkue, että U21-maajoukkue pelaavat ensimmäiset MM-ottelunsa Kanadaa vastaan. Suomi ja Kanada pelaavat omassa lohkossaan eli Sam Jack’s Poolissa ja U21-joukkueet pelaavat omassa Junior-sarjassaan.

Maajoukkue kohtasi finaalivastuksensa eli Kanadan harjoitusottelussa tiistaina. Tiukka ottelu päättyi 8-10 Suomen hyväksi. Nuorten maajoukkue kohtaa Kanadan harjoitusottelussa tänään. 

Naisten maajoukkueen puolustaja Milla Laakso kertoo, että Kanada tulee finaaleissa varmasti kovaa päälle ja ottelut tulevat olemaan fyysisiä. 

- Varmasti tulee taas kovalla vauhdilla Kanada päälle, mutta hyvin me tässäkin pelissä sen pienen alkukankeuden jälkeen pystyttiin laittamaan kova kovaa vastaan ja hakemaan se voitto ja olemaan se vahvempi joukkue kentällä. Että eiköhän samaa, mutta vielä vähän kovempaa, Laakso pohtii. 

Laakso on pelannut aiemmin Suomen pelipaidassa U21-joukkueessa vuoden 2012 kisoissa, mutta nämä ovat espoolaispakille ensimmäiset naisten MM-kisat. Jo ensimmäinen harjoitusottelu oli opettavainen ja Laaksolla on käsitys siitä, miten Suomi tulee olemaan finaaleissa entistä kovempi. Kanadan pelikovuus eroaa SM-sarjasta ja joukkueen täytyy pystyä vastaamaan fyysisyyteen. 

- Alku pelataan tiukempaa ja ollaan selkeästi valmiimpia. Itsellä tulee mieleen, että voi pelata vieläkin entistä kovempaa ja jollain tavalla nopeammin olla valmiina niihin tilanteisiin, kun pelinopeus on kuitenkin aika paljon kovempi mitä SM-sarjassa, Laakso kertoo. 

Harjoitusottelun perusteella Laakso on luottavainen ja lähtee finaalipeleihinkin hyvällä fiiliksellä. 

- Tosi hyvä fiilis, ekat vaihdot huomasi, että ei ole ihan sisällä siinä kuinka kovaa oikeasti pelataan, mutta siinä pelin edetessä pääsi siihen paremmin mukaan ja odotan nyt sitä, että ikään kuin ne pienet alun jännitykset ja ekat vaihdot ekasta pelistä on menty ja nyt voi sitten lähteä vaan nauttimaan ja pelaamaan entistä kovempaa, Laakso kiteyttää. 

Ringeten MM-kisat pelataan 28.11.-1.12. välisenä aikana. Suomi kohtaa Kanadan Sam Jack’sin finaaleissa torstaina 28.11., lauantaina 30.11. ja tarvittaessa sunnuntaina 1.12. Maailmanmestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa, eli ottelut voivat ratketa jo lauantaina jos Suomi tai Kanada voittaa ensimmäisen ja toisen finaalin. U21 pelaa Kanadaa vastaan junioreiden finaaleissa samoina päivinä samalla kahden voiton periaatteella. 

Otteluaikataulu:

28.11. 
CAN JR - FIN JR
, klo 16:10 PST (02:10 UTC+2)
CAN - FIN, klo 19:50 PST (05:50 UTC+2)

30.11.
FIN - CAN
, klo 14:10 PST (00:10 UTC+2)
FIN JR - CAN JR, klo 18:40 PST (04:40 UTC+2)

1.12. (tarvittaessa)
CAN - FIN, klo 14:10 PST (00:10 UTC+2)
CAN JR - FIN JR, klo 18:40 PST (04:40 UTC+2)

Otteluita voi seurata täältä.