Helsinki Ringette voitti Ykkössarjan ja SM-sarjapaikan ensi kaudelle

30.03.2019 00:00

Naisten Ykkössarjan finaaleissa oli sarjan mestaruuden lisäksi tarjolla paikka SM-sarjaan kaudelle 2019-2020. Ykkössarjaa kauden ajan hallinnut Laitilan Jyske hävisi runkosarjassa vain kerran Ilvekselle. Kuitenkin finaaleissa vastaan tullut Helsinki Ringette vei sarjan mestaruuden voitoin 2-0 sekä varmisti Helsingin nousun takaisin naisten SM-sarjaan kahden Ykkössarjassa vietetyn kauden jälkeen.

 

Naisten Ykkössarjan kultajoukkue Helsinki Ringette

 

Ensimmäinen finaali pelattiin Laitilassa su 24.3. Helsinki ei sarjakärkeä kumarrellut ja mätti maaleja tasaisen tappavaan tahtiin läpi ottelun. Kolmasosassa Helsingin maaleista oli mukana Tiia Halme joko syöttäjänä tai viimeistelijänä (tehot 4+3). Samaan pistemäärään ylsi Katariina Kurikko tehoilla 2+5. Myös Helmi Laivuori oli mukana liki puolessa Helsingin maaleista, tehot 3+1. Laitilan peli ei päässyt oikein missään kohden käyntiin ja viimeisen kuuden minuutin aikana tehdyt kaksi maalia eivät tilannetta enää pelastaneet.

Toinen finaali käytiin la 30.3. Vuosaaressa. Jyskeen Laura Kyllönen oli ottelun ensimmäisen maalin tekijä, mutta tuo maali jäi samalla Jyskeen ainokaiseksi. Kun Helsinki teki ottelussa neljä maalia, oli lopputulos kuitenkin selviä 4-1 ja Helsinki Ringette tekee paluun naisten SM-sarjaan ensi kaudelle.

 

Hopeajoukkue Laitilan Jyske