Ilvekselle BSM-kultaa, Jyske B Ykkösen mestari

23.03.2019 22:30

B-nuorten SM- ja Ykkössarjoissa pelattiin tänään finaali- ja pronssiottelut. SM-sarjan finaalissa Tampereen Tesomalla kohtasivat Ilves ja Hyvinkää Ringette. Ottelu pääsi alkamaan tunti ja 20 minuuttia myöhässä Tesoman jääkoneen rikkouduttua. Kaksisataapäisen yleisön edessä pelattiin maaliton ensimmäinen erä ja ottelun ensimmäisen ja toisenkin maalin teki vierasjoukkueen Iina Kupiainen. Kolmanteen erään tuli sisuuntunut Ilves ja neljäs erä alkoi kotijoukkueen yhden maalin johtoasemassa. Neljännessä erässä Ilveksen Maria Wetterstrand viimeisteli hattutempun vieden joukkueensa 4-2 johtoon. Kupiainen kuittasi Hyvinkään puolesta vielä kerran - ja teki niinikään hattutempun - kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, mutta loppukiri ei riittänyt ja ottelu päättyi kotijoukkueen juhliin lukemin 4-3.

 

Kuva Timo Kupiainen

 

Kuva Timo Kupiainen

 

Kuva Timo Kupiainen

 

Vuosaaren jäähallissa BSM-pronssista taistelivat Helsinki Ringette ja VG-62 Naantalista. Melko runsasmaalinen ottelu alkoi kääntymään VG:n puolelle kolmannessa erässä, jonka jälkeen VG:llä oli kahden maalin johto. 47 peliminuutin kohdalla oli Helsingin musta hetki VG-62:n tehdessä kaksi maalia reilun puolen minuutin sisällä muutti tilanteeksi jo 5-9. Helsinki teki vielä yhden maalin viisi minuuttia ennen loppusummeria, mutta tulostaulu osoitti vieraat paremmiksi maalein 9-6.

 

 

B-nuorten Ykkössarjan finaalissa Laitilassa kotijoukkue Jyske kohtasi Raision Nuorisokiekon. Laitilassakin oli paikalle saatu reilu kaksisataa katsojaa. Ensimmäinen erä pelattiin tasalukemin 0-0, mutta toisessa erässä Laitila teki kolme maalia, viimeisen kahden ylivoimalla. Kolmas erä mentiin taas tasalukemin 2-2 ja neljäski noli maalien puolesta varsin tasainen, kotijoukkueelle 2-1. Laitilan Vilma Virtanen teki niin ikään hattutempun ja avusti näin joukkueensa voittoon lukemin 7-3.

 

Kuva Satu Heikola
Kuva Satu Heikola

 

Kuva Satu Heikola
Kuva Satu Heikola

 

B-nuorten Ykkössarjan pronssista pelattiin Klaukkalassa Nurmijärvi Seven Ringettesin ja Kangasniemen Palloilijat -51:n välillä. Ottelu oli tasainen niin kuin tähän sarjavaiheeseen kuuluukin. Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue onnistui tekemään yhden maalin, toisessa erässä Seiskat otti pientä kaulaa vastustajaan tehdessään kaksi maalia KaPa:n jäädessä nollille. Kun vierasjoukkue vei kolmannen ja neljännen erän päädyttiin ottelussa jatkoajalle. Ajassa 64:35 Seiskojen kapteeni Laura Kauremaa onnistui maalinteossa ja varmisti joukkueelleen pronssimitalit.

 

Kuva Rainer Lönnbäck
Kuva Rainer Lönnbäck