Voitto MM-kisojen kenraaliharjoituksesta – Suomen ringettemaajoukkue kaatoi Kanadan trillerissä

29.11.2017 07:30

Suomen tehohetki päätöserässä oli liikaa Kanadalle. Kamppailu maailmanmestaruudesta alkaa suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä.

 

 

Suomen ringettemaajoukkueen kenraaliharjoitus MM-kisoihin tarjosi melkoisen vuoristoradan sekä pelillisesti että tuloksellisesti. Mississaugan yleisölle tarjoiltiin 15 maalin ringettejuhla, jossa Suomi oli Kanadaa parempi lopulta maalein 8-7.

 

– Vaikka tiesimme, että Kanada tulee ja pelaa kovaa, niin silti se tulee aina yllätyksenä. Kaksi ensimmäistä erää meni ihmetellessä, ja varmaan aikaeron tuoma väsymys näkyi virheiden määrässä, kolme maalia syöttänyt Suomen kapteeni Marjukka Virta niputti ottelun annin.

 

– Hyvin kuitenkin saimme tasoamme nostettua. Pelistä jäi hyvä fiilis, kun huonon alun jälkeen saimme tehtyä tarvittavat maalit. Olemme koko joukkueena sitä mieltä, että meidän paras esityksemme on vasta tulossa!

 

Avauserän jälkeen Suomi johti 1-0 Katariina Kurikon osumalla, mutta toisessa erässä Kanada käänsi tilanteen päälaelleen. Kolmannen erän alussa Kanada meni jo 3–1-johtoon peräti viisi maalia viimeistelleen Shaundra Bruvallin osumalla.

 

– Alku meni vähän nihkeäksi; meillä oli niin kutsutut bussijalat. Ensimmäinen erä ei sinänsä ollut huono – pääsimme hyvin peliin sisään, voitimme laukaukset ja saimme myös avausmaalin tehtyä. Kanada sai ensimmäisestä maalistaan virtaa, ja pelin virtaus siirtyi heille. Toisen erän olimmekin selkeästi alakynnessä. Tappioasema oli ihan oikeutettu, Suomen päävalmentaja Timo Himberg myönsi.

 

– Tauolla saimme ryhtiä pelaamiseemme, ja tekemisemme oli rohkeampaa. Voitimme kaksinkamppailuja ja tuimme hyvin toisiamme. Kun voittaa kaksinkamppailuita ja irtorenkaita, saa käännettyä peliä omille. Pelin hallinta johti siihen, että maalipaikkoja tuli enemmän. Vaikka olimme yhä tappiolla, saimme selkeän tasonnoston siihen.

 

Vahva jakso omiin nimiin peräti 6-1

 

Vielä ajassa 38.02 Kanada meni 4–2-johtoon, mutta sen jälkeen alkoi Suomen vahva rynnistys. Päätöserässä hattutempun iskenyt Anne Pohjola johdatti Suomen tavoittamattomaan johtoasemaan.

 

 

– Siinä oli jakso, jonka veimme nimiimme peräti 6-1. Sen myötä olimme karussa maalein 8-5. Vastustaja sai pari maalia siihen loppuun, mutta voiton suhteen siinä ei ollut mitään hätää, Himberg iloitsi.

 

Pohjolan ja Kurikon lisäksi maalinteossa onnistuivat Susanna Tapani ja Maija Väyrynen, jotka kumpikin tekivät kaksi maalia. Himberg näki tärkeänä laajan rintaman onnistumiset.

 

– Kaikki pääsivät pelaamaan tasaisesti, ja pystyimme käyttämään kolmen kentän tasaista rytmiä. Se oli tärkeää, ja sitä lähdimme hakemaan. Vaihdoimme maalivahtia tauolla. Oli tärkeää, että sekä Maria Perkkola että Meini Kärnä pääsivät pelaamaan. Näistä peleistä sitä kokemusta saa, jos jostain.

 

Tänään oli jaossa vasta kunniaa. Tilanne muuttuu suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Suomi ja Kanada aloittavat Mississaugassa paras kolmesta -ottelusarjan, jonka voittaja kruunataan maailmanmestariksi.

 

– Tämä oli varmasti meille pahin päivä pelata. Torstaina olemme aikaeron puitteissa varmasti paremmassa vedossa. Kun kahden vuoden välein pelataan, koskaan ei oikein tiedä, mitä Kanada on keksinyt. Kanada parantaa varmasti, mutta niin parannamme mekin. Torstaina saamme varmasti ehyemmän pelin aikaiseksi, Himberg lupaili.

 

Nuorille murskavoitto Yhdysvalloista

 

Kanadassa ikäluokkansa maailmanmestaruudesta pelaava Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue oli murskaava harjoitusottelussaan Yhdysvaltain naisia vastaan. Kahden erän jälkeen tilanne oli jo 7-0, mutta Suomi löi jälkimmäisellä puolikkaalla vain lisää kaasua. Loppulukemiksi saatiin 22-0.

 

– Pääsimme tavoitteeseemme, joka oli 20 maalia. Kun omiin ei mennyt yhtään, se oli toisi hyvä. Ensimmäiseksi peliksi tämä oli suorastaan loistava ottaen huomioon, milloin tänne on tultu ja miten vähän olemme yhdessä harjoitelleet ja pelanneet, nuorten päävalmentaja Vesa Lönngren iloitsi.

 

Kuten numeroista voi päätellä, Suomi sai onnistumisia laajalla rintamalla. Vähintään kuuteen tehopisteeseen ylsivät Laura Kyllönen (4+6), Taru Kylä-Kaila (5+2), Lotta Ylitalo (4+3), Henni Isaksson (3+3) ja Ella Hellsten (0+6).

 

– Hirveän määrän saimme tehtyä maaleja, mutta vastustajaa ei voi yhtään aliarvioida. USA ei ollut niin huono – ehkä aavistuksen verran hitaampi, Lönngren arvioi.

 

– Maalivahtimme (Hanna Minkkinen ja Jasmin Haavisto pelasivat ottelun puoliksi) pelasivat tosi hyvin, samoin puolustus – kuten nollapeli osoittaa. Pääsimme hyvin viivojen yli, ja myös ohjauspelimme toimi tosi hyvin. Siihen kiinnitimme erityistä huomiota, joten siihen täytyy olla tyytyväinen.

 

Nuoret kohtaavat vielä harjoituspelissä Kanadan nuoret suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Vuorokautta myöhemmin käynnistyvät paras kolmesta -ottelusarjat Kanadaa vastaan sekä nuorilla että aikuisilla – panoksena maailmanmestaruus.

 

Otteluiden tulokset ja tilastot löytyvät täältä!