Suomi antoi myrskyvaroituksen Kanadalle: ”Perjantaina on kuitenkin ihan eri peli”

30.12.2015 20:50

Suomen ringettemaajoukkue pääsi kahden vuoden tauon jälkeen tositoimiin, kun joukkue kohtasi keskiviikkona Tikkurilassa pelatussa harjoitusottelussa Kanadan. Ottelu päättyi lopulta Suomen selkeään 13-4 –voittoon.

 

Suomen tehokkaimmat pelaajat olivat Susanna Tapani (3+5=8) ja Anne Pohjola (3+3). Tiia Juvonen viimeisteli ottelussa uransa ensimmäiset maaottelumaalit. 

 

- Tosi hienoa oli päästä pelaamaan kahden vuoden tauon jälkeen maaottelua. Me karvattiin hyvin ja oltiin tehokkaita maalinteossa. Pitää kuitenkin muistaa, että perjantaina on ihan eri peli kyseessä. Huomenna treenataan ja terävöitetään vielä pelin tiettyjä osa-alueita, Suomen kapteenistoon kuuluva puolustaja Annamari Tuokko kommentoi keskiviikon kamppailua.

 

- Pelattiin ehjä kuusikymmentäminuuttinen, missä kaikki kentät onnistuivat. Tehot keskittyivät kahdelle ensimmäiselle ketjulle, mutta kaikki pelasivat hyvin. Harjoitusotteluksi oli todella hyvä tunnelma ja kyllä näissä maaotteluissa vaan on aina jotain ainutlaatuista, Suomen päävalmentaja Timo Himberg tunnelmoi.

 

Suomi ja Kanada aloittavat perjantaina tosipelit, missä ratkaistaan Sam Jacks Trophyn voitto eli lajin maailmanmestaruus. Mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa. Himbergin mukaan keskiviikon ottelusta riittää vielä petrattavaa, jotta Suomi pääsisi nostamaan mestaruuspokaalia kotiturnauksen päätteeksi.

 

- Omalta alueelta lähtöihin tarvitaan vielä tarkkuutta. Myös pelaamisen kovuus on yksi tärkeä teema, mihin meidän pitää keskittyä. Se on kuitenkin täällä aivan eri luokkaa kuin kotoisessa SM-sarjassa. Pitää myös muistaa, että tänään meillä oli vielä etulyöntiasema senkin vuoksi, että kanadalaiset kärsivät aikaerosta. Siellä on paljon taitavia yksilöitä ja kyllä meidän pitää vielä parantaa, Himberg listasi.