Suomen u20 maajoukkue vakuuttavaan voittoon MM-avauksessa

27.12.2015 16:21

Helsingissä pelattavat ringeten MM-kisat starttasivat sunnuntaina Suomen u20 maajoukkueen ja Ruotsin välisellä kamppailulla. Energisellä ja liukkaalla pelipäällä olleet suomalaiset ottivat avausottelusta komean 12-2 –voiton. Ottelun alussa suomalaisten otteissa näkyi vielä avausottelun mukanaan tuoma jännitys, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä suvereenimmin suomalaiset ottivat pelin haltuunsa.
 
Suomen maaleista vastasivat Fanni Elo (3), Nea Sipola (2), Miranda Uusi-Kämppä (2), Ella Hellsten (2), Hanna Ovaska, Nea Tervala ja Niina Piiroinen.
 
- Oli aivan mahtava päästä pelaamaan ja oli hienoa miten paljon katsomossa oli porukkaa. Nyt on saatu perhoset pois vatsasta ja turnaus käyntiin. Varmasti peli tästä kehittyy vielä paljon, Suomen kapteeni Miranda Uusi-Kämppä arvioi.
 
- Alussa pientä hermoilua, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän hallittiin peliä ja alettiin myös saada paikoista sisään. Jos tästä kouluarvosanan antaisin joukkueelle, niin kyllä se hyvän puolelle eli 8:ksi nousee, suomalaisten päävalmentaja Jouni Levander kommentoi ottelun tauottua.  
 
President´s Poolin voittoa metsästävällä Suomen u20 joukkueella on edessään rankka ja fyysinen rupeama, sillä joukkueella on parhaimmillaan yhdeksän päivän aikana yhdeksän ottelua.
 
- Raskas viikko edessä. Vastustaja kovenee vielä loppuviikkoa myöden, niin kyllä tässä omankin pelin pitää kehittyä nousujohteisesti, kun turnaus etenee. Vastustajan taso vaihtelee aika lailla, niin silloin erittäin tärkeä teema on että se oma ajatus omaan pelaamiseen pysyy, Levander teroittaa.  
 
Suomen u20 maajoukkue kohtaa seuraavassa ottelussaan maanantaina Slovakian. 
 
Avausottelun tilastot löydät täältä: http://www.wrc2015.fi/fi/Ottelu.html?379286