Ringettemaajoukkueen kapteenisto julki

31.10.2015 15:30

Suomen ringettemaajoukkueen kapteenisto vinhaa vauhtia lähestyviin MM-kotikisoihin on nyt selvillä. Helsingissä pelattavissa MM-kisoissa kapteenin C-kirjainta rinnassaan kantaa Marjukka Virta. Apukapteeneina toimivat Susanna Tapani ja Annamari Tuokko.

 

- Suomen maajoukkueen kapteenina olo on aina suuri kunnia ja joka kerta se tuntuu yhtä hienolta. Nämä ovat itselleni nyt kolmannet tai neljännet kisat kapteenina, niin pikkuhiljaa homma alkaa mennä luonnostaan, Virta kommentoi nimitystään.

 

Marjukka Virta on yksi kaikkien aikojen suomalaisista ringettepelaajista. Naiselle itselleen on selvää minkälaisen kapteenin Suomi naisesta saa.

 

- Olen aika rento ja yritän olla oma itseni, enkä turhia pingota. En pidä niinkään puheita, vaan johdan esimerkilläni kaukalossa. Koitan luoda luottamuksen siihen, että koko joukkue uskoo omaan tekemiseen. Totta kai yksi kapteeniuden tärkeimmistä seikoista on toimia linkkinä pelaajien ja valmennuksen välillä.

 

Virta odottaa innostunein mielin tulevia kotikisoja. Nainen on luottavaisin mielin sen suhteen, että Suomella on jalkeilla vahva ryhmä jahtaamaan MM-kultaa vuodenvaihteen kisoista.

 

- Vähän joukkueeseen on tullut muutoksia ja uusia pelaajia. Meillä on todella kovakuntoinen ja luisteluvoimainen joukkue, josta löytyy maalintekovoimaa. Myös maalivahtipeli on yksi vahvuuksistamme, Virta arvioi.