Ringette osana TAHDON päänäyttelyä

24.10.2022 - 31.12.2022

Suomen Ringettemaajoukkueen pitkäaikainen kapteeni, seitsenkertainen MM-kultamitalisti Marjukka Virta lahjoitti maajoukkuepaitansa vuodelta 2019 urheilun ja liikunnan kansalliskokoelmaan TAHTOON. (kuva: TAHTO)

Ringette nousee osaksi Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON päänäyttelyä loppusyksyksi. Maajoukkueuransa päättäneen Marjukka Virran luovuttamat esineet ovat osana päänäyttelyä 24.10. alkaen.

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä ja uusia näkökulmia urheilu- ja liikuntakulttuuriin. TAHDOSSA toimiva Urheilumuseo on valtakunnallinen vastuumuseo ja alansa ainoa yleismuseo Suomessa.

TAHDON päänäyttely koostuu viidestä teemasta, jotka ovat pukuhuone, Helsinki 1952, elämysurheilu, sankaruus sekä lumi ja jää. Espoossa pelattavien MM-kotikisojen alla 24.10. alkaen päänäyttelyn pukuhuone-teemassa ovat esillä myös ringettelegenda Marjukka Virran lahjoittamat esineet. Pukukoppiin pääsee muun muassa Virran ensimmäinen ja viimeinen MM-kultamitali, sekä edellisten MM-kilpailujen (2019) pelipaita, jossa hän päätti maajoukkueuransa ja voitti viimeisen MM-kultansa maajoukkueen kapteenina.

Lisätietoa TAHDOSTA ja näyttelyistä TAHDON nettisivuilla.


MM-kisoissa myyntiin tuleva kisajulkaisu sisältää mm. alekupongin, jota näyttämällä katsoja pääsee vierailemaan TAHTOON -50% hintaan. Kisajulkaisut ovat ostettavissa MM-kisoissa paikan päältä jäähallien myyntipisteistä.