Uusi laji kasvattaa suosiotaan

05.03.2024, Jenni Hulmi / Lännen Kiekko

Rina Weckström ja Jenni Hulmi.

 

Näihin ringeten parissa vietettyihin vuosiin mahtuu lukuisa määrä ikimuistoisia hetkiä̈. Olen ajautunut lajin pariin ensimmäisen kerran vuonna 1999 pelaten itse muutaman vuoden, mutta 11 vuotta sitten esikoistyttäreni hurahti lajiin kannustaessani häntä sitä kokeilemaan. Myös perheemme kuopus innostui lajista neljä vuotta sitten ja pelaa edelleen. Toimin tällä hetkellä sekä Lännen Kiekon F-junioreiden että Laitilan Jyskeen E-junioreiden valmennuksessa. On ollut ilo saada tehdä yhteistyötä myös muiden seurojen kanssa, koen sen hienona mahdollisuutena. Koen ikimuistoisimpana ringettehetkenä sen, että me onnistuimme lajin levityksessä täällä Säkylässä – turhaan en siis vastannut Weckströmin Rinan puheluun, että laitetaanko oma joukkue pystyyn. 

”Uusi laji kasvattaa suosiotaan”, näin Säkylässä ilmestyvä paikallislehti kertoi lukijoilleen, kuinka keväällä 2023 alkaneet ponnistelut ringeten lajinlevityksen eteen ovat kannattaneet Säkylässä. Tuo artikkeli ilmestyi samana päivänä luettavaksi verkkolehteen, kun järjestimme Lännen Kiekon historian ensimmäistä F-junioreiden Länsi-Suomen alueen turnausta Säkylän Apetit Areenalla. Taas olimme saaneet toteutettua yhden omista tavoitteistamme; onnistunut kotiturnaus. 

Kotiturnaus oli se, jota me kaikki siis odotimme; niin valmentajat kuin tytöt ja heidän vanhempansakin. Oli hienoa nähdä, kuinka tytöt olivat saaneet katsomoon sukulaisiaan ja tuttaviaan kannustamaan. Pääosassa olevat Lännen Kiekon punapaidoissa pelaavat tytöt saivat näyttää tälle kannustuskatsomolle, mitä ovat tämän kauden aikana oikein oppineet. Tästä lähin Apetit Areenalle ei enää tullakaan katsomaan ainoastaan jääkiekkoa. 

Punanutuilla oli tuona lauantaina edessään poikkeuksellisen pitkä turnaus; kuusi tuntia. Otimme siis ilon irti ihan koko rahan edestä ja kannustajat saivat seurata läheltä tuota jäällä vallitsevaa peli-iloa. Onnistumisten määrä turnauksen aikana oli mieletön; maaleja tehtiin ja kannustus oli kovaa. Oli hienoa kuulla, kuinka kaikkia kannustettiin ja onnistumisista iloittiin myös seurarajojen yli. Tämä on se lajin suola; se, joka saa viikosta toiseen sitomaan luistimet jalkaan ja astumaan jäälle. Aina toki soraääniä mahtuu joukkoon, mutta me haluamme täällä tehdä tätä työtä lajin parissa täydestä sydämestämme välittämättä noista soraäänistä ja luoda esimerkillisen kuvan pienen yhteisön yhdessä tekemisen meiningistä, joka mahdollistaa lastemme harrastamisen. On hienoa saada lapsia harrastusten pariin samalla, kun lehdistä saa lukea kuinka lasten liikkuminen on vähentynyt. Hyvä yhteistyö Lännen Kiekon jääkiekkojaoston kanssa ja yhteisten tavoitteiden asettaminen kaudelle on antanut hyvän suunnan kaikelle tälle toiminnalle. Myös taustahenkilöiden samanhenkisyys auttaa meitä viemään toimintaamme eteenpäin. 

Olemme onnistuneet pikkuhiljaa rakentamaan pientä ja sitkeää ringetteyhteisöä tänne Säkylään. On ollut hieno nähdä tyttöjen innostuminen uudesta lajista. Myös kavereilla on ollut suuri merkitys; uusia tyttöjä ilmestyy pikkuhiljaa lajin pariin ja olemme toivottaneet kaikki tulijat ja kokeilijat tervetulleiksi jäälle meidän kanssamme. Ilman näitä innostuneita tyttöjä ja heidän aktiivisia vanhempiaan emme kuitenkaan olisi tässä kaikessa onnistuneet. Kotiturnauksen onnistumisesta suuri kiitos kuuluu tietenkin vanhemmille, ihan jokaisen heidän panostaan tuohon rutistukseen tarvittiin ja tullaan jatkossakin tarvitsemaan. Viimeksi me harjoittelimme, mutta nyt me jo osaamme!

 

Jenni Hulmi, Lännen Kiekko 

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne