Ringetteterveisiä Savosta

21.02.2024, Anniina Hämäläinen / PiPS Ringette

PiPS Ringette

 

Pieksämäkeläisen PiPS Ringeten D/E-ikäisten tyttöjen joukkueen käynnissä oleva kausi on tarjonnut pelaajille jo tässä vaiheessa paljon erilaisia pelikokemuksia. Virallisen sarjan puuttuessa järjestämme Itä-Suomen alueella erilaisia pelitapahtumia alueen muiden joukkueiden kanssa. Erityisen mielenpainuva kokemus oli Lapinlahdella marraskuussa järjestetty aluetapahtuma, joka kokosi kaikki alueen pelaajat yhteen treenaamaan ja pelaamaan ikäryhmittäin. Oppia tytöt saivat lajinsa huipuilta Anne Pohjolalta ja Marjukka Virralta sekä muilta Say Cheesen edustusjoukkueen pelaajilta. Ja mikä tärkeintä, pelin ja treenin lomassa eri joukkueiden pelaajat pääsivät tutustumaan toisiinsa.

Syyskautemme huipentui Espoon loppiaisturnaukseen, josta kotiin tuomisina oli turnauksen kolmas sija ja pronssimitalit. Vaikka oman alueen pelit ovatkin kauden pääasialliset pelitapahtumat, tuovat tällaiset turnausreissut ja uudet vastustajat kivaa vaihtelua kauteen. Kevätkauden pääsemme päättämään tänäkin vuonna Tampereen Tupsukorva-turnaukseen.

D/E-ikäisten joukkueessa pelaajia on 14 ikäjakaumaltaan 2010–2015 syntyneitä. Meillä, kuten varmasti monella muullakin, haasteena ovat jatkuvasti pienenevät ikäluokat ja vähenevät harrastajamäärät. Iloksemme ringettekoulussa on tänä vuonna käynyt reilut kymmenen eri ikäistä tyttöä, ja suuri toiveemme on, että ensi syksynä he jatkavat lajin parissa.

Itä-Suomen alueen toimijoilla on vahva yhdessä tekemisen meininki, ja meidän kaikkien yhteisenä tavoitteena on mahdollistaa lajin harrastaminen kaikille halukkaille. Meillä ei ole yhtään pelaajaa hukattavaksi. Aluetoimikunta on jo kääntänyt katseet kohti ensi kautta, ja pyrimme paitsi säilyttämään myös kehittämään alueen ringettetoimintaa niin, että se palvelisi kaikkia joukkueita mahdollisimman hyvin. Ja mikä tärkeintä, järjestämään pelejä ja pelitapahtumia mahdollisimman paljon, sillä pelaaminen on vaan parasta!

 

Anniina Hämäläinen, valmentaja, PiPS Ringette

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne