Kerran elämässä -kokemus

11.02.2024, Jenni Jouhikainen, Ilona Rinne ja Aino Savolainen / U18 juniorimaajoukkue

Suomen ja Kanadan U18 juniorimaajoukkueet. Kuva: Viivi Väätänen

 

Me 2006 ikäluokan juniorimaajoukkueen pelaajat saatiin ensimmäisenä kokea Kanadassa järjestetty kehitystapahtuma, mikä on hienoa. Meidän päiviimme sisältyi harjoittelua sekä jäällä että sen ulkopuolella. Treenasimme kolmessa eri ryhmässä, johon oltiin jaettu sekä Suomen että Kanadan pelaajia, sekä muutama USA:n ja Tsekin pelaajaa. Tapahtuma huipentui lisäksi kahteen ystävyysotteluun Kanadan valkoista ja mustaa joukkuetta vastaan.

Tässä tapahtumassa siistiä oli se, että me saimme uusia neuvoja ja oppeja näiltä kanadalaisilta valmentajilta, ja nähtiin sitä erilaista ringettekulttuuria suomalaiseen ringettekulttuuriin verrattuna – esimerkiksi sitä, miten he harjoittelevat siellä. 

Yksi siisteimmistä jutuista oli tietenkin se, että me pääsimme pelaamaan Suomen peliasut päällä Kanadaa vastaan. Katsomo oli täynnä kannustajia ja siellä oli oikeasti tosi hyvä meininki. Ottelut olivat todella hieno kokemus.

Toinen siisti juttu oli se, että päästiin näkemään U21 joukkueen maailmanmestaruuden voitto paikan päällä, ja saatiin kannustaa heitä koko turnauksen ajan. Myös se, että me matkustimme heidän kanssaan, ja tavallaan hitsauduttiin yhteen koko porukka. Oli tosi siistiä, että kaksi eri ikäluokkaa voi tulla yhdeksi porukaksi, kun ollaan toisella puolella maailmaa.

Toivotaan kaikki, että tällainen tapahtuma olisi osa maajoukkuetoimintaa tulevaisuudessakin, jotta useimmilla olisi mahdollisuus päästä osallistumaan tällaiseen upeaan tapahtumaan. Tämä tapahtuma on niin kerran elämässä -kokemus, että sen tulee muistamaan koko lopun elämäänsä. 

 

U18 juniorimaajoukkueen pelaajat Jenni Jouhikainen, Ilona Rinne ja Aino Savolainen

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne