Positiivisen kautta kauteen!

05.02.2024, Petri Suominen / Jää-Kotkat

Kuva: Jussi Arola, Sporttivakka

 

Jää-Kotkat palasivat 10 vuoden tauon jälkeen kaudeksi 2022–2023 naisten kilpasarjaan. Onnistumisten jälkeen, saavutettiin Naisten Ykkössarjan hopeaa, mikä oli hieno saavutus.

Kauden jälkeen elettiin taas kerran mielenkiintoisia aikoja, kun seuraavaa kautta suunniteltiin. Joukkueen runko oli kapea, mutta pelaajilla oli halu pelata omassa seurassa naisten kilpasarjaa. Sarjaan ilmoittauduttiin 14 pelaajan ja muutaman toimihenkilön kokoisella joukkueella. Kesällä treenattiin ahkerasti B-joukkueen kanssa yhdessä ja erikseen, hiki virtasi, mutta iloisella ilmeellä.

Jäälle päästiin heti elokuun alussa pienellä ryhmällä. Ei päästy vielä syyskuuhun asti, kun alkoi tulla mustia pilviä joukkueen ylle. Ensimmäiset poisjäännit tulivat loukkaantumisen ja iloisen henkilökohtaisen syyn takia. Näin joukkue pienentyi kahdella pelaajalla. Tämän ei annettu haitata valmistumista kauteen. Tässä vaiheessa tiedostettiin, että B-nuoria tullaan tarvitsemaan myös naisten peleissä.

Ykkössarjan alkusarjaan lähdettiin haastajan roolissa, annamme kaikkemme peleissä ja katsomme mihin se riittää, kun alkusarja on pelattu. Yhteen hiileen puhaltaminen ja hyvä joukkuehenki auttoi peleissä, joukkue aloitti kolmella voitolla, mitä pidettiin joukkueen sisällä mahtavana saavutuksena, kävi lopuissa peleissä miten tahansa.

B-nuorista tarvittiin lisää apuja vielä alkusarjan aikana, koska poisjääntejä joukkueesta tuli lisää. Onneksi joukkueeseemme saatiin pakki, joka teki juuri paluun ringeten pariin. Kokeneemmat pelaajat sekä B-nuoret kantoivat mainiosti kortensa kekoon ja alkusarjan jälkeen kaikkien suureksi iloksi olimme neljänsiä ja matka SM-karsintasarjaan oli edessä. 

SM-karsintasarjaan lähdimme hakeman kokemusta ja onnistumisia tuloksesta välittämättä. Tässä vaiheessa myös maalivahtimme loukkaantuminen tuo lisävastuuta nuoremmille. Kuuden kierroksen jälkeen iloksemme olemme onnistuneet hankkimaan kaksi voittoa, joka on meidän pienelle joukkueellemme iso saavutus, ottaen huomioon, että joukkueesta puolet on B-nuoria, eikä joukkueessa kenelläkään SM-sarjakokemusta naisten tasolla.

 

Petri Suominen, Jää-Kotkat joukkueenjohtaja 

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne