Tekijät kisailmeen ja somen takana

18.11.2022, Salla Mäkelä, WRC 2022 Sisältömarkkinointi tiimin vetäjä

Sisältömarkkinointitiimi (tuttavallisemmin SIMA), aloitti toimintansa keväällä. Mainostoimisto TBWA Helsinki oli rakentanut kisailmeen, jonka jälkeen SIMA-tiimi otti vastuun kilpailujen näkyvyyselementeistä. Liiton markkinointi- ja viestintäpäällikkö Katariina Kurikko oli mukana kalkkiviivoille asti, kunnes siirtyi kaukaloon Suomen maajoukkueen riveihin.

Mediatiimi toimi täysin vapaaehtoispohjalla. Sonja Sjögren veti tiedotustiimiä, Salla Mäkelä SIMA-tiimiä ja Timo Kupiainen valokuvaustiimiä.

Katri Soikkeli toimi kilpailujen graafikon roolissa. Hänen kädenjälkensä näkyi niin sosiaalisessa mediassa, ulkomainonnassa kuin printtimateriaaleissakin. Katri on järvenpääläinen ringeten ykkössarjan pelaaja ja harrastelijagraafikko. Vaikkakin hän kutsuu itseään ”harrastelijagraafikoksi” niin jälki oli priimaan. Vahva kiinnostus markkinointimateriaalin tuottamiseen ja rakkaus lajiin saivat hänet ottamaan vastaan tämän näkyvän ja aikaa vievän vapaaehtoisroolin.

Aineistojen mallipohjat työstettiin Photoshopilla ja siirrettiin tämän jälkeen Canvaan, jotta aineistot olivat helposti hyödynnettävissä koko SIMA-tiimin käyttöön. Mallipohjia tehtiin niin lipunmyyntiin, joukkue- ja pelaajaesittelyihin sekä loppu viimeksi otteluennakkojen ja tulosten ”somettamiseen”.

Oli erittäin merkittävää, että kisaorganisaatio sai avukseen mainostoimistotason tekijän, sillä se tuotti merkittävää säästöä markkinointikuluissa. Katrille tämä näkyy arvokkaana työtehtävänä CV:ssä tuleville vuosille, joka hyvinkin edesauttaa hänelle kaksoisuraa urheilutapahtumien graafikkona.

Emma Ahonen haki vapaaehtoiseksi MM-kisojen SIMA-tiimiin, koska hänellä oli intoa ja halua olla mukana järjestämässä ringeten kaikkien aikojen kotikisoja. Hän on 21-vuotias markkinoinnin opiskelija, joka on harrastanut ringetteä pienestä pitäen. Tällä hetkellä aktiivipelaaminen on tauolla, mutta ringette on mukana arjessa töiden muodossa. Emman vastuulla oli mm. Muistoja kotikisoista -kampanjan toteutus, jossa esiteltiin pelaajia ja valmentajia vuosien varrelta.

Emma työskenteli aktiivisesti sosiaalisen median parissa keväästä lähtien. Tehtävä vaati tietotaitoa eri somekanavista, luovuutta ja kykyä työskennellä itsenäisesti, sillä kaikki tapahtui etäohjauksessa. Aluksi pidettiin kerran kuukaudessa yhteisiä SIMA-teamseja, jossa käytiin läpi tulevia tehtäviä ja ideoitiin uusia. Planner toimi keskeisenä työvälineenä, jonne laitettiin määräpäivä, milloin aineistot tuli ollaan valmiina julkaistavaksi.

Tiimi muokkaantui lopulliseen muotoonsa kesän jälkeen, sillä muutama vapaaehtoinen joutui jäämään pois muiden kiireiden takia. Lisäksi perustettiin TIkTok-tiimi, josta vastasi Iiris Pitko. Kaikki odottivat innoissaan kisojen alkamista. Liiton kouluttaja Tytti Järvinen tuli mukaan lokakuussa, tukemaan mediatiimin vetäjien toimintaa. Tekemistä oli paljon ja tiiminvetäjien päivätyöt laittoivat aikataulut välillä tiukoille. Yhdessä tekemällä ohjeistukset ja työvuorot saatiin viimeisteltyä aikataulussa.
Kisaviikolla mediatiimi toimi tiiviisti yhdessä. Tiedottajat Sini Riihimäki, Onur Alakas ja Sonja Sjögren tekivät tiedotteita. Erika Lampi, Roosa Ravantti, Emma Ahonen ja Katri Soikkeli hakivat sitaatteja urheilijoilta ja valmentajilta, valikoivat somessa käytettäviä kuvia sekä tekivät tulostiedottamista sosiaalisen median kanaviin. Karoliina Arvo oli hengessä mukana, koska sairastui harmillisesti juuri ennen kisaviikkoa. TikTok-tiimi vastasi Behind the Scene -stooreista ja highlight-videoista. Tiimissä olivat mukana Tuuli Hämäläinen, Pihla Alapuranen, Iida Tuominiemi, Emilia Tuominiemi, Jenni Mikkola ja Sanni Hietanen.

Tämän puolen vuoden projektin jälkeen voi todeta, että kyllä kannatti taas olla mukana ringetteperheen toiminnassa. Mukana on intohimoisia tekijöitä, jotka antavat kaikkensa sille, että ringette menestyy.

Lämmin kiitos siitä, että sain mukana tekemässä neljänsiä ringeten arvokisoja tässä upeassa tiimissä,

Salla Mäkelä, ex-toiminnanjohtaja

 

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne